• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

Hej ja już po wizycie u Endo. Ogólnie kazał dalej brać metforminę, dał mi jakiś lek z końska dawka Wit D3. Oba leki mam odstawić jak znajdę w ciążę, ale że mam testować w piątek to mam się wstrzymać z wykupem, sprawdzić i jak nie ma ciąży to brać. Badania za 3 miesiące TSH i Wit D3 i kolejna wizyta.
O te bóle się nie pytałam bo... Są skutkami niepożądanymi luteiny 😵‍💫 koleżanki w pracy mnie nastraszyły że może w ciąży pozamacicznej jestem i dlatego tak mnie zginą z bólu no ale sprawdziłam kalendarz to nawet jak się udało to dopiero zarodek by się wgryzał więc odrzucam tą opcję.
Hm, ale tak nagle odstawić? Mety nie wolno odstawiać w ciąży tak z dnia na dzień, jeśli już lekarz upiera się przy odstawieniu (są różne szkoły, obecnie mówi się raczej, żeby nie odstawiac), to się to robi stopniowo.

reklama
O kurcze malutko...ja startowałam z poziomu 22, brałam codziennie po 8 tys i po roku mam zawrotne 61 🤐
Mi się kompletnie zdrowie posypało chyba pod każdym możliwym kątem od poronienia 😵‍💫 a może nawet już wcześniej tylko tego nie zauważyłam. Już bym chciała piątek... chociaż w ogóle nie wierzę w ten cykl, ale chce zatestować. Niby krótko się staramy ale w tym cyklu nie nazwałbym tego staraniami w ogóle 😵‍💫 jestem zniechęcona i chyba już nie wierzę że się uda. Może tak miało być? Następny okres płodny znowu wyskoczy w tygodniu gdzie mam full roboty więc po co liczyć na cokolwiek 🥴 męczy mnie faszerowanie się garścią leków. Czuję się przez to jakbym miała że 20 lat więcej 😵‍💫

Mi się kompletnie zdrowie posypało chyba pod każdym możliwym kątem od poronienia 😵‍💫 a może nawet już wcześniej tylko tego nie zauważyłam. Już bym chciała piątek... chociaż w ogóle nie wierzę w ten cykl, ale chce zatestować. Niby krótko się staramy ale w tym cyklu nie nazwałbym tego staraniami w ogóle 😵‍💫 jestem zniechęcona i chyba już nie wierzę że się uda. Może tak miało być? Następny okres płodny znowu wyskoczy w tygodniu gdzie mam full roboty więc po co liczyć na cokolwiek 🥴 męczy mnie faszerowanie się garścią leków. Czuję się przez to jakbym miała że 20 lat więcej 😵‍💫
Głowa do góry, nie zawsze trzeba stricte planować aby zaskoczyło 😊 ja miałam w tym cyklu 3 seksy z możliwością jako taka...na luzie, bez spiny narazie 😊

O regularnym sexie to nawet nie marzę 🥴 zgrać wszystko z dniami płodnymi to praktycznie nie realne 😵‍💫 zresztą teraz głównie w płodne celujemy, w tym miesiącu w ogóle nie pilnowałam kiedy były, a według kalendarza to niekoniecznie trafiliśmy. Aż mi żal jak pomyślę że drugie nasze dziecko wyszło z jedynej sposobności w miesiącu a teraz się nie udaje chociaż tego sexu jest dużo więcej 😢

Dziewczyny ja nie wiem może to już jakieś przesilenie wiosenne, bo u mnie też takie wahania nastroju że o mój boże.. Może wiosenne słońce przyniesie nam więcej optymizmu❤️
Ja mam od 4 dni ostry spadek formy..dlatego też wsłuchuje się w siebie, bo to szystko się tak kumuluje 😏
Jakby okres przyszedł z przytupem jak co miesiąc, a nie jakimś plamieniem, to byłabym spokojniejsza.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry