reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

Zdecydowanie, ale też ja szybko się o ciąży dowiedziałam, myślę że zaraz się będzie rozkręcać, oby 😆 inaczej będę prowadzić monolog...
Tak myślałam nad kwestią porodu w listopadzie, czy w ogóle w zimę. Jestem ciekawa, czy jest tak, że więcej porodów jest na wiosnę/lato 🤔 ja mam dzieci z kwietnia i lipca i cenię sobie bardzo nie chodzenie w ciąży przez lato i to, że było w sumie od razu ciepło, więc z noworodziami bez problemu i większego ubierania można było wyjść na zewnątrz.

reklama
Ja mam dzieci z sierpnia i marca i uważam że to najfajniejsze okresy na rodzenie. Bardzo nie chciałam rodzić w zimie ale po cichu liczę że jednak się uda i będę mieć grudniowego bobasa. Jakoś przeżyje te ubieranie noworodka na wizyty do lekarza 🫣 Najgorsze to ubieranie skarpetek w zimie jak już się schylić nie da. I kurtka do porodu 🤣

Tak myślałam nad kwestią porodu w listopadzie, czy w ogóle w zimę. Jestem ciekawa, czy jest tak, że więcej porodów jest na wiosnę/lato 🤔 ja mam dzieci z kwietnia i lipca i cenię sobie bardzo nie chodzenie w ciąży przez lato i to, że było w sumie od razu ciepło, więc z noworodziami bez problemu i większego ubierania można było wyjść na zewnątrz.
Ja mam dzieci z marca, września, listopada i grudnia...jestem zdania że najlepsze są te porody w marcu/ kwietniu, ciąża zima, ciepło się robi to można już fajnie spacerować z maluszkami. Ale! Z córka z grudnia robiłam codziennie po 8km na spacerek 😁
A i latem miałam brzuszek malutki 😊

Ja mam troje dzieci wiosennych (teoretycznie dwie zimowe z marca haha) i teraz najmłodsza na koniec listopada się urodziła. Na wiosnę był duży nawet ruch w interesie w szpitalu, a w listopadzie przez parę dni było 7 noworodkow. Żadnej dziewczyny nie poznałamna porodowce. Depresja taka, że Hej. Ale ważne, że się udało:)

Ja mam dzieci z sierpnia i marca i uważam że to najfajniejsze okresy na rodzenie. Bardzo nie chciałam rodzić w zimie ale po cichu liczę że jednak się uda i będę mieć grudniowego bobasa. Jakoś przeżyje te ubieranie noworodka na wizyty do lekarza 🫣 Najgorsze to ubieranie skarpetek w zimie jak już się schylić nie da. I kurtka do porodu 🤣
Ja z tego wrażenia zapomniałam kurtki, pojechałam w krótkim rękawie. Lał deszcz🤣 położna mnie poganiała, to w tej bluzce rodziłam mokrawej od deszczu 🤣

Ja mam właśnie myśl, że w grudniu to już w ogóle nie. Ale potem przychodzi mi do głowy, że jakby mąż się jednak zgodził, to nawet ten grudzień mi nie przeszkodzi 😂 choć świąt na porodówce bym nie chciała 🙈 jak tak piszesz o tym ubieraniu jeszcze, to faktycznie dodatkowo nie zachęca

Ja mam dzieci z marca, września, listopada i grudnia...jestem zdania że najlepsze są te porody w marcu/ kwietniu, ciąża zima, ciepło się robi to można już fajnie spacerować z maluszkami. Ale! Z córka z grudnia robiłam codziennie po 8km na spacerek 😁
A i latem miałam brzuszek malutki 😊
No ja właśnie lepiej wspominam chodzenie w pierwszej ciąży i rodzenie w kwietniu, niż ten lipiec. Jednak teraz już często robi się szybko ciepło i w tym czerwcu i lipcu wtedy to była tragedia, ledwo się toczyłam. A jakbym tak miała całe wakacje jeszcze i jesien, która nie raz jest ciepła 😱 natomiast nak to grudzień, to masz rację, w lato jeszcze brzuch malutki, to nie męczy aż tak

,
Rodziłam w marcu to było bardzo mało rodzących, miałam jeszcze salę pojedynczą i odliczałam dni żeby iść do domu i móc z kimś porozmawiać 😂

Jutro mam wizytę u ginekologa, strasznie się stresuje chociaż domyślam się jakie będą dalsze zalecenia. Mam nadzieję, że uda mi się w miarę szybko wszystko załatwić i będzie dane mi jeszcze zajść w kolejną ciążę 🥲

reklama
Jutro mam wizytę u ginekologa, strasznie się stresuje chociaż domyślam się jakie będą dalsze zalecenia. Mam nadzieję, że uda mi się w miarę szybko wszystko załatwić i będzie dane mi jeszcze zajść w kolejną ciążę 🥲
Trzymam kciuki, żeby wizyta przyniosła dobre wieści
Statyetycznie najwięcej dzieci rodzi się we wrześniu, a najmniej w styczniu
O, i mamy jasność :D

Do góry