reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

reklama
czesc

ja dopiero wizyta za 3 tyg, juz odliczam i doczekac sie nie moge!!!

u mnei samiopoczucie oniedzialkowe, nic mi sie nie chce, najlepiej to bym z lozka nie wychodzila, no ale trzeba bylo isc do pracy. Pozdrawiam wszystkie Sniezynki

Ech ja nie wstałam - fatalnie się dziś czuje :( chyba się wybiorę po zwolneinie bo póki co wzięłam na żądanie....

Witam i jednocześnie się żegnam bo przez najblizszy tydzień raczej do was nie zajrze, wyjeżdzam z mężem na Mazury, bedziemy się lenić i wypoczywać:biggrin2:
pozdrawiam

Super - odpoczywaj odpoczywaj!!

HELLOO

Co tam co tam? Dziewczyny moge Was pocieszyc, te wszytkie ktore maja wstret do jedzenia i ktore maja mdlosci ,ze mi jakos od 11 tygodnia wszystko troche ustapilo, moze rewelacji nie ma jeszcze ale na pewno jest o 70% lepiej niz na poczatku... coraz wiecej rzeczy moge jesc, mam na wiecej ochote i nawet sama ostatanio salatke zrobilam wiec sa jakies postepy.

Ja codziennie slucham serduszka i za kazdym razem jak chce pokazac M to nie moge znalezc... wczoraj 20 min walczylam zeby mu wlaczyc i nie udalo sie bo on za bardzo nie slyszy, myslal,ze to bedzie tak glosno bilo jak L wlacza w glosnikach u siebie... (tak to moje slysze) ah Ci faceci.... chyba musze na jakis czas skonzyc bo to jest uzalezniajace, musze gdzies schowac ta moja aparature zeby jej nie widziala.

No coz.. ja w Pozanniu jak na razie ale we wtorek czeka mnie wyjazd znowu do Wawki, z jednej strony dobrze bo zaczynaja obok mnie nowe bloki budowac i pewnie bedzie duzo halasu przez jakis czas...

Poza tym mam miec remont, tzn takie drobne poprawki i odswiezenie mieszkanka, musze to zrobic w najblizszym czasie i mam taki dylemat, bo pokoj w ktorym mam "gabinecik" pewnie teraz stanie sie dzieciecym no i teraz nie wiem na jaki kolor go malowac..... M mowi,ze na zolto niebiesko ale to chyba jak bedzie dziewczynka nie bedzie zbytnio pasowalo.... taki jest moj problem na dzis , w ogole to nie wiem jak my sie tu pomiescimy w 3 , chcoiaz mieszkanko nie jest male.. ale praktycznie zawsze tu sama mieszkalam i miala pellnooo mijsca..

Hmm tez dzisiaj troche odkurze, wczoraj mnie jakos dziwnie bolal brzuch caly czas po prawej stronie od pepka.. ale dzisiaj juz ok.

Milego dnia

Hmm a może jakiś fiolecik, brzoskwinia czy może coś z zielonym :) To będzie pasowało do chłopca i do dziewczynki :D

Edyta01, GGosia- dziewczyny ja takze mam plamienia. I zauwazylam ze wystepuja one u mnie jesli dzien wczesniej duzo sie nachodzilam ale napracowalam w domu. Czyli wystepują po przesileniu. W pierwszej ciązy nie mialam takich sensacji ale jak sie okazuje kazda ciąza jest inna.
Wczoraj takze bylam na Usg bo wystapilo plamienia. Dzidzia ma juz ok 5cm serduszko bije i wszystko jest Ok. Mimo tego jednak niepokoja mnie te plamienia.
Ja mam zalecone brać No-spę 3x1 i Duphaston 3x1 i lezec.....tylko jak tu lezec przy rozbrykanym 3-latku? :)
Buziaki i milego dnia

Kejt82 - no brzoskwinka Ci powiem,ze to moze byc fajny pomysl , zawsze mozna dodac niebieska firanke .... albo zolta dla dziewczyny.. hmmm

Czarodziejka - dasz rade, ja podziwiam te z Was ktore juz maja dzieci i sie np zle czuja albo cos jest nie tak.. trezba duzo cierpliwosci miec.

Spokojnie ja już mysle gdzie tu w razie czego drugie łózeczko wstawię trzeba będzie jakoś przemeblowac jakby co.

Cześć kejt82 pewnie jeśli źle się czujesz weź zwolnienie i odpoczywaj.
Ja tak o tej pracy pisze ale szczerze wykonczyłabym sue jakbym codziennie pksem godz w jednastrone jechała w te upały.

Czarodziejka ja tez miałam plamienia nie duzeale jednak lekarz kazał lezeć nie dźwigac ale jak sie ma roczne dziecko to siłą rzeczy trzeba, ale u mnie z plamieniami lepiej jakoś tzreba sobie radzić.

czesc wszystkim!
ggosia ja nie biore nic na podtrzymanie poniewaz nie mieszkam w Polsce,a tu w Angli ciezarna zajmuje sie polozna.Wiec gdy zaczelam miec plamienia od razu pojechalam do szpitala bo rok temu poronilam.No i musze przyznac ze mimo iz naczekalam sie 4 godz na przyjecie to potem zostalam zbadana przez lekarza i mialam zrobiony tast na obecnosc chormonu ktory powoduje poronienie ale na szczesie go nie wykryli.Lekarz powiedzial ze te plamienia moga byc przez zwiekszona ilosc chormonow,no i kazal na siebie uwazac.

Wiec proktycznie caly dzien leze.

29 mam wizyte u poloznej i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok

Cześć Dziewczyny.
Pozdrowionak dla wszystkich. Ja dalej na l4 siedzie, leakrz mi przepisal antybiotyk na to chloerne przeziębienie, bo stwierdził że 2 tygodnei to już za długo na przeziebienie.
Teram mam tydzień 3 tydzień l4 a potem 2 tygodnei urlopu. Prawie jak wakacje to wyjdzie ;). W pracy powiedziałam. Bardzo sympatycznie przyjęte :)
W domu tez. tak ze mam nadzieje ze dalej będzie wszystko ok :)
Anisen to czekamy na jakas fote sukienki slubnej:)

reklama
Kejt a Ty nie marnuj urlopy, po macierzyńskim bedzie jak znalazl, zeby dalej Ci płacili za bycie z dzieckiem!. ja tez miałam mieć urlop już od piątku ale powiedziałam żeby pisał l4 do piątku, a potem w srode mam wizytę u gin i tez poprosze o l4. W pracy szefowej powiedziąłam ze tak zrobię i spoko. Urlop maiłam planowany dawno także nic w pracy nei rozwalam, a ptem zawsze te kilka dni dłużej z Dzieciaczkiem.

Do góry