reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wątek główny

hej dziewczyny ! dawno mnie tu nie było na swoje konto nie pamietam hasla ... ech ... to ja joasia ... co tam u Was ?? ja cierpie na chroniczny brak czasu :-:)-:)-(

reklama
u nas czas za szybko leci ... mały juz chodzi troszke mowi ... teraz siedzimy w lodzi bo jest ta rozprawa echh ... a tak to praca szkola dom i tak w kółko :-) a co u Was ? któras z kobitek juz spodziewa sie kolejnego szkrabika ?? :-D

Ja na kolejnego chę troszkę poczekać ;-)))
Patrycja: No to dużo zdrówka dla Kubuśa , gorączka ma to do siebie, że bardzo wykańcza dziecko jak i nas :(
Motylla : ile ja bym dała żeby mój malutki chociaż pół nocy przespał :-) a nadal karmisz piersią czy butla ?

Hej my pół nocy spedziliśmy na pogotowiu z Kubą..... gorączke wieczorem i w nocy miał strasznie wysoką do tego pojawiły sie wymioty to nie czekaliśmy na nic tylko jechaliśmy....... ma infekcje wirusową.... dostał leki no i leczymy sie :(:(
O matko!!! Duzo zdrówka dla Kubusia.

hej dziewczyny ! dawno mnie tu nie było na swoje konto nie pamietam hasla ... ech ... to ja joasia ... co tam u Was ?? ja cierpie na chroniczny brak czasu :-:)-:)-(
Witaj Asiu.W końcu sie odezwałaś:-)

Ja dopiero teraz się pojawiłam.Byliśmy w szpitalu odwiedzić babcię Mężą. Wczoraj ją pogotowie zabrało i późnym wieczorem miała robioną operację - amputacja lewej nogi:szok: Dlatego humorej jest jaki jest:-(

Hej dziewczyny :*
Ja na chwilke, bo mam maly problemik w domku:(
Joasia witaj kochana fajnie, ze jestes:* Na naszym watku Motylla spodziewa sie dzidziolka:)A poza tym to niewiem kto jeszcze u nas...
Pati duzo zdrowka dla Kubusia:)
Martyno to okropnie Twoj znosi zabkowanie:( A ten antybiotyk na co bierze? Cos przeoczylam...
Agapo oj, przykro mi z powodu babci:(

U nas ok - jesli chodzi o mala. Chyba ma lekka biegunke ale moze to po szczepionce...
Pogoda do kitu...
Milego weekendu Wam zycze i prawdopodobnie odezwe sie w poniedzialek lub we wtorek - musze wyjsnic kilka rzeczy:(
Dobrejnocki:)

Tygrynko nic nie znalazlam na temat twoich cwiczen tzn szukalam na YT cos.

proszę bardzo:
YouTube - Aerobiczna Szóstka Weidera [ www.kfd.pl ] - profesjonalny tutorial a6w
1290005724_a6w2nl.jpg

a jeszcze Wam wyślę później super przepis na dietetyczne ciasto z jabłkami, orzechami, pestkami dyni i migdałami - proste lekkie i bardzo smaczne:tak:

coś tam siostra kupiła Młodemu ale nie chce powiedzieć co, znając ją to pewnie pół sklepu wykupiła hahaha, no w końcu jest matką chrzestną Kuby to może się popisać:-D
A nas zaraz czeka mała wycieczka, 70km, jedziemy do moich rodziców bo tam wyprawiamy Kubie roczek, to już w niedzielę....matko jak to szybko zleciało! A jeszcze pamiętam ten stresik sprzed roku ;)

pochwal się co młody dostał:tak:
zleciało szybko... mój już roczniak, Twojemu lada dzien życzenia będziemy składać... migusiem czas przeleciał:tak:

A co do wagi to mój maluszek troszke ostatnio spadł le pewnie przez chorobę , no i biega tak jakby mu się gdzieś spieszyło. Ze zdjęć może nie widać bo fajniusie pucka na policzkach ale tak to kruszynka z niego. ma 80 cm i 11400 waga.

11,4 i kruszynka??? Seba po szpitalu ważył 8,3, teraz już 9kg i jestem strasznie dumna że tak dużo;-):-D ale on też wciąz biega, więc pewnie dlatego, ale i od małego wolno na wadze przybierał, za to szybko rósł, jak się urodził miał 57cm, teraz 83cm...

Martyna no to u nas jest 10500 i 86 cm.....za miesiąc na kontrole wagi idziemy ...

wow, wysoki!

no kupuję. I młodej, i chłopcom kupuję rzeczy używane, sporadycznie nowe. Inaczej nie dalibyśmy rady, ale nie narzekam, ostatnio okazuje się, że jest to bardzo EKO i bardzo modne :-) A, i jeszcze zdrowe, bo jak masz ubranko sprane, to z niego wypłukało się całe świństwo (np. pestycydy z bawełny) i masz ciuchy jak z bawełny organicznej. A takie kosztują ciężkie pieniądze. Zatemu kupuję rzeczy używane i jestem z tego dumna :-)
Wyjątkiem są buty - na tym nie oszczędzam,

to ja się tylko podpisać mogę pod Twoim postem bo identycznie myślę:tak:
chociaż ja jednak dużo nowych kupuję (ale często w hurtowniach itp) zwłaszcza body, rajstopki, takie rzeczy blisko ciała, bo jakoś nie lubie używanych, ale spodnie, bluzy - jak najbardziej:tak:
i jak tam z Twoim przeczuciem?? mam nadzieję że wszystko ok??:baffled:

mój Arun (facet) ma 1,90 wzrostu ja 1,72 no a Fabi ze wzrostem za bardzo w górę nie idzie ;-) Ale może potem to nadrobi ;) Ale za to Fabianuś ma 11 ząbków ;-) i Gryzięę mnie tak mocno , że aż mam siniaki ;)

11 zębów?? nieźle! my mamy 6:-D ale oduczyłam go szybko gryzienia, a teraz jak coś próbuje to udaję że płaczę, Seba zaraz robi podkówkę i się przytula i przez kilka dni nie próbuje ugryźć...
a Twój facet ma na imię Arun? fajnie;-)

No u nas ze wzrostem jest tak że mój R ma 206 cm a ja ok 176 cm także Kuba ma po kim byc taki dłuuuugi :D:D
Sebastian ma teraz 106 cm, ale sądze że Kuba go przegoni :)

to też macie dużo ząbków:tak: że o wzroście nie wspomnę - wow:-D to ja ze swoimi 161cm wyglądałabym przy Was śmiesznie, bliżej mi do Waszego Seby niż do Was:-p

Mam do was pytanko. Czy wasze maluszki mają takie duże brzuszki? (ale mi się zrymowało). Bo Maja ma duży brzuszek a wcale dużo nie je. Trochę się tym martwię.:baffled:

Agapciu przykro mi z powodu babci:-(
a laktatora nie mam i nie znam nikogo kto ma...
a brzuszkiem się nie martw, Seba chudzina ale brzuszek ma :-D hmmm prawie jak afrykańskie dziecko, może to ja powinnam się martwić??:confused2::baffled:

A mam pytanko, czy podajecie jeszcze wit D? Bo nam lekarz kazal odstawic juz.

z tego co widze to co lekarz to inna opinia, słyszałam żeby dawać pół roku, rok, dwa i nawet trzy... nasz się trzyma wersji że dwa lata a już zwłaszcza jesienią i zimą...

Hej my pół nocy spedziliśmy na pogotowiu z Kubą..... gorączke wieczorem i w nocy miał strasznie wysoką do tego pojawiły sie wymioty to nie czekaliśmy na nic tylko jechaliśmy....... ma infekcje wirusową.... dostał leki no i leczymy sie :(:(

biedulek malutki, zdówka dla niego!!

witaj Joasiu!! dobrze że jesteś spowrotem:tak:

u nas ok, dzisiaj byliśmy na ciuchowisku, bardzo udanym zresztą:tak: sprzedalam ciuszki za 60zł a kupiłam za 40 (dwie pary spodni, bluzę (w super stanie firmy Wójcik), dwa śpiochy - więc chyba udany interes;-)) a pozostałe 20zł wydaliśmy na pizzę zwłaszcza że była promocja - duża pizza 50cm w cenie małej:-D

Ja tylko na chwilę koło 20 włączyłam pralkę i już jakiś czas czeka pranie na wyjęcie i wiecie co dopiero teraz sobie o nim przypomniałam:-D
Ja na kolejnego chę troszkę poczekać ;-)))
Patrycja: No to dużo zdrówka dla Kubuśa , gorączka ma to do siebie, że bardzo wykańcza dziecko jak i nas :(
Motylla : ile ja bym dała żeby mój malutki chociaż pół nocy przespał :-) a nadal karmisz piersią czy butla ?
Nadal karmie piersią, postanowiłam że pomału będę go odzwyczajać od piersi.

O matko!!! Duzo zdrówka dla Kubusia.

Witaj Asiu.W końcu sie odezwałaś:-)

Ja dopiero teraz się pojawiłam.Byliśmy w szpitalu odwiedzić babcię Mężą. Wczoraj ją pogotowie zabrało i późnym wieczorem miała robioną operację - amputacja lewej nogi:szok: Dlatego humorej jest jaki jest:-(
Bardzo mi przykro z powodu babci :-(

reklama
Agapa: Wiem co przeżywasz i bardzo współczuje, moja babcia również była w szpitalu (niedawno wyszła) dotąd sobie jakoś radziła , ale teraz ;( ma oponiaka i dostała paraliżu języka nie mogła nic mówić już z mową jest lepiej ale pampersy ma , prawie wcale nie wstaje ;( straszny widok jak wiesz , że nie możesz pomóc :(
Motylla : to super , że karmisz piersią i Twój maluszek tak dłuuugooo śpi ! mój niestety wstaje i to z kilka razy , nie wiem jak go oduczę będzie bardzo ciężko. Ale od marca zaczynam kurs kelner- barman . Wiec nie będzie mnie troszkę w domu , no i może zgubię troszkę kg ;))
Tygrynka: zwracam honor kobietki .. ;) Faktycznie mój fabianek przy waszych maluszkach to kuleczka ale wcale nie wygląda ;-) tylko , ma takie pucka ;D No ja próbuje oduczyć mego szkraba gryzienia , no a znowu mój A. go uczy .... ;(
Ale jak ugryzie go pożądnie to może przestanie, czasem wydaję się , że zachowuje się bardziej dziecinnie niż Fabi. No a Arunas (Arun zdrobniale) jest z mniejszości narodowej Litewskiej . Może słyszałyście... o Puńsku stamtąd pochodzi.
I szkoda , że u nas nie ma takiego ciuchowiska ! ;P Możesz napisać konkretniej co to jest ?? Mam tyle ubranek po małym i nie mam miejsca już gdzie je trzymać ;(
Monikasia: Mój mały brał Amocsiklav no ale dostał biegunki pomimo , że brał tą osłonę. Potem zmienila mu nasza lekarka na zastrzyki Zinacef no i dostał bardzo dużej wysypki na twarzy najbardziej ale w wysypce ogólnie było całe ciało.
Wprawdzie nie wiem czemu dostał ten antybiotyk bo płuca i oskrzela czyste miał. Na pierwszej wizycie powiedziała dla nas, że ma zaczerwienione gardło. I to powód do antybiotyku? ehh ... Teraz odstawiłam wszystko i podaje tylko witaminy i wapno. I po wysypce prawie ślad zaginął :)))
A z jego ząbkami to mieliśmy straszne przeboje... ;( tyle nocy nie przespanych , gorączka 39.6 największa była to aż dreszcze miał jak rosła... (ustka od zimna mu się trzęsły ) ;(( Ehh... Dzieci ;D

Ostatnia edycja:
Do góry