reklama

Wątek główny

• Starter tematu Starter tematu Izzabela
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Felqua - ja tam deutscha lubię. jak gadam z niemcami to mi mówią żebym się nie przejmowała szykiem w zdaniu, bo u nich w rozmowie potocznej mało kto tego przestrzega.
a gdzie to Sturowo?

Osinka, ja chodziłam do Liberty na Callana i byłam baaaardzo zadowolona. W metodzie Callana uczą gramatyki, ale nie regułek, tylko od razu w mowie. Ja byłam w szoku, że tak szybko zapamietywałam słówka. I najważniejsze- wydaje mi sie, że Callan tak uczy, że człowiek nie boi się mówić i łatwo mu to mówienie wychodzi ( choć wiadomo,że z błędami).

hehe jak sobie przypominam moje przygody z ang. to bylo tak: o kurcze za trzy dni kalsowka, trzeba pouczyc sie slowek :cool2:
nie mialam serca do angielskiego, za to francuski wchodzil bez problemu :sorry2:

Ehhh kurde-co ja mam powiedziec-wegierski to masakra....Jeszcze kobiety zrozumiem, ale chlopy gadaja tak szybko i niewyraznie ze cos strasznego...
Sturovo jest na Slowacji-tanio ( galka lodow po 80gr), kupa basenow i warto pojechac-w okolicy duzo zabytkow do zwiedzania w razie gdyby lało, a baseny wszystkie z ciepla , mineralna woda, jest nawet olbrzymi basen z fala wiec polecam!
Kaska-Szwaby niby tak mowia-ale jak tylko cos poprzestawiasz to od razu Cie poprawiaja:-)

dziewczyny pomozcie mi w glipiej sprawie :sorry2:

chodzi o tytul piosenki lub/i wykonawce. czesto puszczaj w radiu a nie moge namierzyc kto spiewa :zawstydzona/y: tylko refren: teraz chodz tu do mnie, poczuj sie swobodnie....
pomocy plis :-)

felgua mam sasiadow wegrow-oni umia pare slow po polsku takie grzecznosciowe i mniej grzecznosciowe zwroty-ja nie znam ani jednego slowka musze popytac-dzis litwini uczyli mnie swojego jezyka-dziekuje prosze-w ogole nie potrafie powtorzyc(a z rosyjskim nie ma nic wspolnego-choc ja ruskiego ani jednego slowka nie zmam)
nie wiem jak wloski-ale wydaje mi sie nietrudnym jezykiem i bardzo mi sie podoba-jak opanuje ang.bede uczyc sie chyba wloskiego albo francuskiego

magda nie znam nie znam-ja mam pytanko-bede piekla ciacho potrzebuje karmel-z mleka skondensowanego-ale sie boje w tej puszce gotowac bo slyszalam ze byly przypadki wybuchu:baffled:wiec moze ktos wie czy moge puszke otworzyc i centralnie w garnku ugotowac albo chociazby zrobic otworek?????plizzzzzzzz

reklama
Sylwia - ja kiedyś próbowałam gotować podziurkowaną puszkę - połowa mleka wypłynęła niestety podczas gotowania :(
Moja teściowa dość często robi karmel i ani razu jej nie wybuchło...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry