reklama

Wątek główny

• Starter tematu Starter tematu Izzabela
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
boszzz a wy o angielskim popisujecie jeju dobija mnie ten jezyk przez niego codzien mocniej chce do polski:zawstydzona/y: praktyka jeszcze w tym kraju jest bardzooooo rozna od nauki ale coz zycie:sick::baffled::nerd:

Jak dla mnie angielski jest stosunkowo prostym jezykiem-ale faktycznie dialekty uzywane w Anglii sa przeokropne-dla mnie np. cockney-to zupelnie niezrozumialy twor...Kasiula podziwiam Cie.
Za to niecierpie niemieckiego- w ogole mi nie wchodzi do glowy- mimo ze pracowalam troche w Niemczech i uczylam sie jezyka okolo 4 lat-chyba nigdy nie bede mowic w nim swobodnie ,plynnie i gramatycznie.
A co do szkol- ja bardzo polecam metode Calahana-klada duzy nacisk na mowienie a to jednak najwazniejsze-a nie jakies 2 godzinne cwiczenia gramatyczne..

Ah czy ja Wam kiedykolwiek wspominalam ze na moich studiach obowiazkowo przez 3 lata musialam uczyc sie czeskiego???? Matkoooo co za jezyk!!!!
A tak w ogole to wrocilismy ze Sturowa-slonca dawalo tak mocno ze jestem spalona na wior mimo filtra 35! Jas zachwycony wszystkim , a najbardziej olbrzymim basenem tylko dla dzieci-dorosli musza zostac na brzegu niestety.

czeski mnie rozśmiesza, podobnie jak słowacki :)

jestem na mazurach - zasięgu w telefonie nie mam, ale internet jest - ech... ta cywilizacja, która wszędzie się wdziera :)

młody zachwycony końmi, krowy i psy jak zawsze też mu się podobają, a dziś usnął nam na rowerze - 3 km drogi wysadzanej kocimi łbami, w jedną stronę - nie wiem jak on mógł spać... a jak wróciliśmy w te pędy do pokoju aby go położyć to skubany wstał sobie radośnie i ani myślał zasnąć...

aaa... i wszystkie panie z obsługi są jego...

ja przez 5 lat uczylam sie angielskiego w szkole................a tutaj przez rok nauczylam sie wiecej.............teraz jak jestem w pracy,ide z malym na plac zabaw to zagaduje i wiem ze tak najlepiej sie nauczyc
niby w angielskim jest nascie czasow ale w uzyciu jest tylko kilka
ja szukam sposobu na wyuczenie slowek!!!bo czesto mi brakuje w rozmowie.

Sylwia, nawet nie wiesz jak mnie pocieszyłaś!! cały czas się boję, że nie nauczę się dobrze języka :-( bo to co w PL uczą ma się nijak do rzeczywistości:crazy:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry