reklama

Watek Kulinarny - nasze przepisy :-)

reklama
kasia ja nietety niekalafiorowa jestem. Rozsadza mnie po nim i wole nie robić przykrości mężowi.

cytryna muszelki z mozzarellą wyglądają bosko. Kiedyś je na pewno zrobię. aż mi ślinka cieknie

Ja uwielbiam makaron z tunczykiem w szybkiej wersji, mianowicie robie warzywny sos na bazie zmiksowanych pomidorow (+starta marchewka, cukinia, cebulka(, do tego puszka tunczyka w sosie wlasnym i spaghetti (calkiem smaczne jest to pelnoziarniste i o wiele drowsze:))

A co do zapiekanek, to robilam kiedys ciasto, cos w rodzaju wytrawnych pancakes (czyli bez cukru, za to posolone), leje sie na spod tortowniczy wysmarowanej tluszczem i wysypanej bulka tarta, na to wrzuca sie warzywka takie jak na pizze np, albo jakie kto lubi (ja robilam z szynka, brokulami gotowanymi, papryka, porem, pomidorami, na to ser i przykrywamy kolejna porcja ciasta (jest lejace sie ale geste), wiec mozna latwo rozsmarowac na wierzchu... Do piekarnika i zapiekac do zrumienienia...

reklama
Moj m. dodaje do tunczyka kapary ,oliwki i czasami groszek (ja generalnie groszku nie lubie)i i on twierdzi ze do takiego sosu (oczywiscie polpa di pomodoro do tego ale nie za duzo makaron nie ma plywac) pasuja wlasnie muszle .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry