reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wątek pewnie powtórzę..... waga

magdzia1111

Zaangażowana w BB
wątek już znany... Marwti mnie ciągle wzrastająca waga. jestem po raz pierwszy w ciąży i tak wysoka waga do tej pory była mi obca!!! przed ciążą ważyłam ok 56 kg przy wzroście 165, natomiast obecnie ważę już 70, RATUNKU... jeszcze 3 miesiące ciąży i coś czuję, że dobiję 80 kg. Ale najważniejsze, że z dzidzią jest ok...

reklama
własnie..chyba Madzia nie zauważyła, ze już taki wątek istnieje.
Poprosilam juz moderatora, by połączyl z naszym już istniejacym- mam nadzieję, ze nikt nie ma nic przeciwko?

Madzia, nie przejmuj się, ja też boję się tej 80tki i u mnie jest ona jeszcze bardziej realna bo mam już 76 :) przed ciążą miałam co prawda ok 65 - jestem "dobrze zbudowana" - tzn i trochę tłuszczyku i trochę mięśni (zawsze coś trenowałam) i "solidne kości" więc mam nadzieję że jakoś sobie z tą wagą poradzę...
Pogadaj z lekarzem - jeżeli on nie widzi jakichś komplikacji to myślę że nie powinnaś się przejmować - przecież jedyne co możesz robić to unikać bylejakiego jedzenia - fast foodów i dużej ilości słodyczy i nie przejadać się, a jeżeli tak robisz i waga rośnie w takim tempie to widocznie taka twoja "uroda" - tak organizm zapobiegawczo zbiera zapasy dla dzidziusia!!! Może też zatrzymuje ci się woda w organiźmie?
Możesz zresztą poczytać na innych "starszych" wątkach że są dziewczyny które przybierają po 20-30 kg i potem to gubią!!

magdzia1111 ja podobnie jak ty przy wzroście 169 cm przed ciążą ważyłam 57 kg a teraz jestem prawie w 26 tc i waże 72,200kg a do czerwcqa jeszcze sporo czasu :-[ ale masz racje najwazniejsze ze z dzidzia wszystko w porząku :D

Możecie sobie na pocieszenie przeczytać artykuł o odżywianiu na stronie głównej babyboom - m. in. o tym że odpowiednia ilość tkanki tłuszczowej zapewnie większe szanse na donoszoną ciążę i zdrową dzidzię - takie "oszczędności" mamusi są dziecku potrzebne

Madziu faktycznie nie ma co się martwić- ja ważyłam przed ciążą 55 kg (164 cm)- w 21 tygodniu już 65 kg:)) a wcale się specjalnie nie objadam- no coż z wagą trzeba bedzie sobie poradzić po porodzie- teraz cieszmy się naszym stanem:))

reklama
Do góry