reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A ja własnie uzywam śpiworków. Wczesniej był kocyk bawełniany, ale Janek czasem mi sie rozkopywał i budził się z płaczem, jak przez kilka nocy pilnowałam i przykrywałam ciągle i było ok, uznałam, że on sie rozkopuje ale potem marznie. Teraz sa śpiworki i jest super. Ale ja mam takie bez rekawków, małego ubieram w bodziaka i do spiworka. Ale wydaje mi się, że to zalezy od dziecka, bo sa takie, które nienawidza śpiworków. No i u nas sprawdzaja się tylko takie rozszeżane ku dołowi, bo takie proste strasznie krepują.

reklama
Temat- materacyk do lozeczka. Ktory wg Was jest najlepszy? Planuje kupic pianke-kokos, ale jest tez kokos-pianka-kokos i nie wiem co wybrac i czym to sie rozni.

My mamy kokos z jednej strony z drugiej nie pamietam. No i na sprężynach. Firma chyba Miko sie nazywa. Tez mam po synu. Pokrowiec sie zdejmuje i zapina na zamek wiec to tez mozna odswiezac..

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Kurcze, sama nie wiem - chyba po prostu kupie ten spiworek i zobacze, czy sie sprawdzi. Jak nie da rady, to bedzie dzidzius spal pod kocem, dopoki nie kupie kolderki i poduchy. Chyba ze mnie nawiedzi i kupie to i to :tak:

Co do materaca, to podobno te kokosowo gryczane sa najlepsze i taki wlasnie zamierzam kupic.

Ja mam ochote zacząć juz robic wieksze zakupy, niestety dzidzia dziś nie chiała pokazać jaka ma płeć wiec zostaja mi kolory neutralne:)

Leika
widzę,że masz to samo podejście do sprawy co ja:-), ja też zastanawiałam się nad Bum Genius ale to trochę drogi interes-a tak z ciekawości to ile masz tych pieluszek?, ja kupiłam 3 rodzaje(Motherease*2,Goembe)-i razem mam ich 23-także myślę że z praniem nie będzie kłopotów zakładając że będę to robiła codziennie- na początku( bo chyba dzidzia zużyje od ok 10-12 pieluch) więc na następny dzień wystarczy-a w ciągu 24h powinno wyschnąć-a jak nie to trochę się rozczaruję i będę albo dokupować te wielorazowe albo używać pampersów-które w przeliczeniu po rocznym używaniu wychodzą co najmniej 2 razy drożej niż te ekologiczne.Ja kupiłam jeden rozmiar od noworodka do sisiania w nocniczek-więc to też zmniejsza koszty tylko te waterproof covers będę musiała dokupować w rozmiarach-ale to już pikuś:rofl2: Uważam że to fantastyczna sprawa tak w ogóle, dużo się na ten temat naczytałam i trochę szkoda że dopiero teraz znalazłam Twoją wypowiedż bo zanim namówiłam na to męża to kilka kłótni stoczyliśmy:tak:
poza tym widzę drogie koleżanki że jest awantura o wanienkę:-)
ja do tego mego leżaczka -siedzonka dla noworodka dokupiłam jednak większą wanienkę i teraz jestem pewna w 100%, że kąpanie będzie zarówno bezpieczne dla mnie jak i mego maleństwa:rofl2:, a jak dzidzia podrośnie pozbędę się siedzonka i wanienka będzie do momentu aż dzidzia bęzie szczęśliwa kąpać się w normalnej wannie
mam ogromną nadzieję że nie będę miała problemów z zakładaniem rajstopek na 2 miesięczne dziecko bo jak wpadłam do sklepu to jedno co chciałam to zestaw kilku sukieneczek takich słodziutkich że sama chciałabym w nie wskoczyć:-D

iwi 82 - na razie mam 6 bumGeniusów one size + dodatkowe wkładki konopne. Ten zestaw testuję na moim nie do końca jeszcze odpieluchowanym synku ;-)
Dla małej planuję mieć 10-12 bumGeniusów + dodatkowe wkładki konopne. Myślę też o tym, co zrobić z tym pierwszym okresem niemowlęcym - gdy to noworodek potrafi robić 6-8 kupek na dobę. Myślę żeby wówczas używać pieluszek do formowania, które łatwo wyprać szynbko w pralce i do tego powinny wystarczyć 2-3 otulacze w najmniejszym rozmiarze :tak: ale tu jeszcze nie podjęłam do końca decyzji.
Do szpitala na po porodzie, czy potem do lekarza bede miec pewnie awaryjnie paczkę ekologicznych jednorazówek moltex. W polsce nie ma ich w sklepach, ale są internetowe sklepy, które sprowadzają je z niemiec :-)

reklama
masz rację Leika:rofl2:, zawsze jest ta opcja pieluszek składanych(np Bambino mio),poza tym ta stronka o pieluszkach którą wcześniej podałaś jest świetna-dzięki:-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry