reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja nie mam tego dużo i prawie wszystkie ciuszki w rozm.56 - mam nadzieję,że moja kruszynka nie będzie wielkoludem:sorry2:nie mam pojęcia czy starczy??:baffled:z pewnością jeszcze coś dokupię.............a mam:
3 kaftaniki-56
jedną czapeczkę bawełnianą cienką i jedną z welurku troszkę grubszą
4 pary skarpetek
2 łapki niedrapki
mam nawet rajstopki:-)56
4 bodziaki z krótkim 56 i jeden 62
3 bodziaki z długim w tym jeden 62
2 koszulki -56
4 śpioszki 56
welurkowy pajacyk *2 rozm-56
sweterek-62
-zamierzam jeszcze kupić ze dwa kaftaniki takie najzwyklejsze i śpioszki z koszulkami jakieś najtańsze takie do szpitala bo koleżanka mówiła,że od pępuszka wszystkie rzeczy się brudzą i doprać ich już nie idzie, więc lepiej takie ładniejsze ciuchy zostawić w domu a do szpitala zabrać takie, które bez bólu w sercu będzie można wyrzucić!!
Musze kupić jeszcze coś grubszego - czyli czapunie puchatą, jakiś kombinezonik albo śpiworek i może jakiś polarkowy komplecik????
Jeżeli chodzi o kosmetyki to skłaniam się ku firmie Nivea + sudokrem- ewentualnie jak coś nie będzie mi pasowało to metodą prób i błędów bedę szukała odpowiedniego produktu:tak::-p:-)

reklama
Ja mam po ok 5-7 sztuk na kazde ubranko i kazdy rozmiar, np. 5 spioszkow 56 itd. U nas ubranka sie nie zmarnuja, bo nawet jak ja ich nie wykorzystam, to oddam je mojemu bratu, ktory jeszcze dzieciaty nie jest, ale juz ponad rok po slubie :-) Licze, ze szybko sie z dzieciakiem uwiną ;-)
Wczoraj przedyktowalam mamie liste zakupow aptecznych dla malego i dla mnie, no i ma mi zrobic wyprawke :-D Nawet nie wiedzialam, ze istnieje cos takiego, jak mydlo Bialy Jelen ;-) Podobno dobry do mycia krocza po porodzie- w szkole rodzenia u nas mowili.

Nawet nie wiedzialam, ze istnieje cos takiego, jak mydlo Bialy Jelen ;-) Podobno dobry do mycia krocza po porodzie- w szkole rodzenia u nas mowili.
To jest zwykłe szare komunistyczne mydło. O tym, że super do mycia po porodzie, słyszałam już parę lat temu od koleżanek z pracy :-)

Celinka to sie ciesz ze nie pamietasz .. ja pamietam i to za dobrze.. Moj tata był internowany...

napisz nam ta woja liste apteczna bedzie nam wszystkim łatwiej:)
Małpko ty to kup jescze ciepłą czapke i kombinezon bo nasze dzieciatka beda styczniowie nie marcowe i wiec małe Ci przymarznie..

Z gruboscia czapki nie przesadzaj Polarkowa wystarczy albo wełniana z podszyciem.. Kąplecik polarkowy narazie odpuśc bo bedzie kombinezon

Wstretnamalpa, przeczytałam że chcesz kupić kosmetyki NIVEA.
Ja wczoraj kupiłam wszystko w Rosmanie - jest promocja na całą serię NIVEA (zarówno baby jak i dla dorosłych). Również kupiłam w Rossmanie proszek do prania JELP - także w promocji, pieluszki jednorazowe, patyczki do uszu, płatki dla niemowląt, sudocrem i inne artykuły higieniczne.
Stwierdziłam iż warto skorzystać z promocyjnych cen i wzieła wszystkiego więcej :tak:

Wstretnamalpa, przeczytałam że chcesz kupić kosmetyki NIVEA.
Ja wczoraj kupiłam wszystko w Rosmanie - jest promocja na całą serię NIVEA (zarówno baby jak i dla dorosłych). Również kupiłam w Rossmanie proszek do prania JELP - także w promocji, pieluszki jednorazowe, patyczki do uszu, płatki dla niemowląt, sudocrem i inne artykuły higieniczne.
Stwierdziłam iż warto skorzystać z promocyjnych cen i wzieła wszystkiego więcej :tak:
Dzięki z pewnością skorzystam!!!!!!!!!!!!!Jutro wyskocze po zakupy!!!!!!! A słyszałam ,że Jelp jest najlepszy i można od razu w nim wszystko prać obywając się bez płatków!!

co wy z tymi płatkami laski to czasy komunizmu jak nie było proszku dla niemowlat.. Teraz to alergikom w tym piora ewentualnie a rzeczy po nich sa szare i brzydkie po nich!!1 pozatym pralki niezbyt za nimi przepadaja..

Lovella (mam proszek)równie dobra jak i jelp (mam płyn do płukania)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry