reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
body Melulu - body :tak: dla niemowlaka to chyba najlepsze rozwiązanie, body np z długim rękawem i śpiochy - ewentualnie na to jakiś kaftanik czy coś ;-)

reklama
body Melulu - body :tak: dla niemowlaka to chyba najlepsze rozwiązanie, body np z długim rękawem i śpiochy - ewentualnie na to jakiś kaftanik czy coś ;-)
A jak ja chcę kupować śpiochy rozpinane w kroku, żeby nie trzeba było całego malucha rozbierać do sprawdzenia, czy ma mokro, to nie będzie już za dużo tych zapinanych rzeczy w kroku? :-) Może po prostu kupię więcej pajaców :-D

nie powinno to przeszkadzać - śpiochy i tak są luźniejsze, a body bardziej dopasowane, więc na pewno dziecku źle nie będzie - a wiesz, zawsze możesz body też rozpinane w kroku kupić :tak:

ja tam obstawiam body z krótkim rękawem i na to pajacyk, lub body z długim i na to śpiochy. nie wydaje mi się żeby te podwójne napy to był jakiś problem :-)
mam jeszcze półśpiochy takie normalnie wciągane.
mam dwa kaftaniki wiązane na 62 jak narazie.
za cholerę nie widzą mi się kaftaniki i jakoś mi się wydaje, że jak kupię to się zmarnują ;-)

A ja wczoraj doznałam szoku!!Na zajęcia SZ.R jedna z dziewczyn przyniosła zakupione w lumpku ciuszki- całą reklamówkę za 20zł!!Były prześliczne , niezdefasonowane, firmowe, o żywych kolorach- dosłownie rewelacja!!!!Ja osobiście nigdy nie kupowałam rzeczy w second handach ale teraz grubo się zastanawiam czy nie wybrać się na takie grzeby bo w Smyku takich fajnych ciuszków nie widziałam nawet...

ja ostatnio widziałam gdzieś body wiązane, ale nie wiem czy warto z tym eksperymentować:no:..
swoja drogą mam te kaftaniki bo były w komplecie (5 w1)
a mama mi doradzała z większości ubranek - wszystko co jest zapinane na boku- tak aby jak najrzadziej wkładać ubranka przez główkę...:tak:

sznurowane kaftaniki i koszulki jakos mi nie odpowiadają ... Kaftaniki się przydają bo na body mozna założyć Ja głownie body i spiochy te rozpinane w kroku chociaz mam i takie nierozpinanepo dzieciach kolezanek

Elete ja mam 905% ubranek body i sweterków przez głowę i jestem zadowolona.. sznurki sie płataja a napy z boku moim zdaniem bedą gniotły..

reklama
A ja wczoraj doznałam szoku!!Na zajęcia SZ.R jedna z dziewczyn przyniosła zakupione w lumpku ciuszki- całą reklamówkę za 20zł!!Były prześliczne , niezdefasonowane, firmowe, o żywych kolorach- dosłownie rewelacja!!!!Ja osobiście nigdy nie kupowałam rzeczy w second handach ale teraz grubo się zastanawiam czy nie wybrać się na takie grzeby bo w Smyku takich fajnych ciuszków nie widziałam nawet...

No ja też kupuję w second handach, bo takie maluszki nie bardzo niszczą rzeczy, więc spokojnie można wybrać naprawdę fajne rzeczy. Wiadomo, w Smyku fajnie jest czasem coś kupić, ale fakt jest taki, że za jedne spodenki w Smyku płacę tyle co za 4, czy 5 par w second handzie. Od razu po powrocie do domku piorę w naszym proszku, bo nie lubię, w szafkach mieć rzeczy z drugiego obiegu bez prania, a na koniec listopada, początek grudnia wypiorę wszystko w dzidziusiowym proszku:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry