reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Proszę wybaczyć głupie pytanie, ale to będzie mój pierwszy raz ;-)
Jak kupujecie pieluszki tetrowe w ramach ściereczek i podkładek to też je wcześniej pierzecie i prasujecie przed użyciem?

Melu ja piorę obowiązkowo ... wszystko z wyjatkiem kombinezonu i zimowej czapki..no i kocka który jest nowy..Przy julce nie prałam tez rozków.. a teraz je tytlko odświeże..
z praniem czekam do połowy listopada..

Proszę wybaczyć głupie pytanie, ale to będzie mój pierwszy raz ;-)
Jak kupujecie pieluszki tetrowe w ramach ściereczek i podkładek to też je wcześniej pierzecie i prasujecie przed użyciem?

Tak, obowiązkowo pranie z prasowaniem. Prasowanie dodatkowo dezynfekuje a jednocześnie zmiękcza tetrę.

Melulu - ja też kupuję tetrę w celach różnych i z pewnością wypiorę.
dla mnie wszystkie rzeczy fabrycznie nowe nie są czyste - maszyny, kurz, ludzie itp, itd.
tylko nie wiem w jakiej temperaturze puścić te pieluszki ?
proszę o radę bardziej doświadczone praczki: 60 stopni, czy lepiej 95?

Tetrę piorę zwykle w 70 stopniach. Im wyżej, tym lepiej, bo dopiero od 65 stopni giną bakterie.

Aga ja piore na 60 stopni a potem jak prasujesz to dodatkowo dezynfekujesz..
Białe bawełniane mozna pokusić sie o pranie na wyzszych temp.. albo bardzo zabrudzone.. ale kolorowe piore na nizszych zeby nie puściły farby i sie niezdefasonowały...

reklama
Madzia - tak czułam, że jak puściłabym flanelę powyżej 60 stopni, to mogłoby być pierwsze i ostatnie pranie, ale wolałam się upewnić i teraz już będę leciała:
flanela 60;
tertra 70;
ubranka 40;

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry