reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny - kiedy się kupuje stanik do karmienia ?
z tego co wiem to do szpitala trzeba mieć ze dwa.
tylko teraz zaczynam się zastanawiać czy mam się rozejrzeć teraz, poczekać jeszcze miesiąc ?
a co jeśli za miesiąc będę miała dokładnie takie same cycki jak teraz, a urosną mi na dwa tygodnie przed porodem ?
jak utrafić z rozmiarem ?
kolejna rzecz, za którą nie bardzo wiem od której strony się wziąć :confused:

reklama
je słyszałam że w ósmym miesiącu ...
i że ma być rozmiar większy...:baffled:

ja już się zaopatrzyłam w takie biustonosze - mają jeszcze luz i mam nadzieję, że mi wystarczą... :-) ale kupowałam na oko - pojęcia nie mam jak bardzo mogą mi jeszcze piersi urosnąć :/ ale te staniki są o tyle fajne, że takie bardzo rozciągliwe są - więc chyba nawet jakby mi dwa rozmiary urosły to też powinny być dobre :tak:

Nawet nie mowcie o przyroscie biustu, bo mam od razu drgawki, jak o tym pomysle :-(
Kupilam jakis czas temu podobny do tego, ktory ma kuleczka.Mysle, ze nawet jak piersi by jeszcze urosly( oby nie), to bedzie w sam raz. One sa wykonane z materialu, ktory sie rozciaga ;-)

a co jeśli za miesiąc będę miała dokładnie takie same cycki jak teraz, a urosną mi na dwa tygodnie przed porodem ?
Raczej obstawiałabym dwa dni po porodzie :-) Ponoć ostateczny rozmiar kształtuje się mniej więcej w tydzień-dwa po rozpoczęciu karmienia, jak już się laktacja ustabilizuje. Więc i tak nie przewidzisz...
Ja to chyba do szpitala kupię sobie ze dwa najtańsze, a ewentualnie potem będę szukać czegoś porządnego i wygodnego. Zwłaszcza, że i tak nie ma moich rozmiarów - zazwyczaj staniki do karmienia mają miseczki A-E, a ja już dzisiaj noszę 80G @@ A wbrew pozorom wcale nie mam jakiegoś porażającego biustu. Spory, ale bez przesady...
Edit:
Kupilam jakis czas temu podobny do tego, ktory ma kuleczka.Mysle, ze nawet jak piersi by jeszcze urosly( oby nie), to bedzie w sam raz. One sa wykonane z materialu, ktory sie rozciaga ;-)
Celinka, a jaka to firma?

Melulu nie wiem. Kupilam w Smyku ;-) za jakies 40-50 zl. Na biustonosz do karmienia nie oplaca sie wydawac wg mnie 200zl.
Jak juz skoncze karmic, odwiedze kosmetyczke( zeby tu i tam sobie cialo poujędrniac), to kupie sobie jakis super biustonosz. Tylko boje sie, ze jak to Pawel zobaczy, to mu sie drugi dzieciak od razu zamarzy :-D

Ja też sie zastanawiałam jaki biustonosz kupić..w sumie na razie biust mi dużo nie urósł...też patrzyłam na ten MaMe Mitex a jak mamjakty piszesz że jest OK to się chyba na niego skuszę...w ogóle nie przemawiają do mnie staniki do karmienia np za 12zł...:tak:

reklama
Ja ostatnio kupiłam sobie stanik z Allesa, ale jeszcze nie do karmienia, po prostu większy niż wcześniej. I przyznam, że mi bardzo pasuje ten krój. Niestety, na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że MaMe ma dla mnie za niską miseczkę i nie będzie mi dobrze leżał. Ale przynajmniej wiem, że Alles robi staniki do karmienia, a tydzień temu odkryłam, że mam sklepik pod blokiem, gdzie mają mnóstwo modeli tej firmy, więc mogę iść i poprzymierzać :-) I tak dobrze, że kosztują 50zł a nie 200zł :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry