reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja już oprócz kosmetyków typowo aptecznych, mam od kilku dni wszystko dla małej. Dom mi się skurczył niemiłosiernie, przez 4 dni robiłam porządki, przebierałam, wywalałam, przekładałam, żeby zrobic miejsce dla małej . Ale juz pomału wychodzę na prostą :)
Od jutra zaczynam wszystko prać i prasować.

reklama
Ja dzisiaj prasowałam białe rzeczy dla maleństwa...koszule nocne kupiłam dwie M..w tym ze w domku stwierdziłam ze spokojnie mogły być S no ale już trudno...biustonosz do karmienia też dzisiaj nabyłam jeden...muszę jeszcze podjechać po materac do łóżeczka..no i w sumie zostaną do kupienia kosmetyki..
No i okazało się że nie ma szans żeby wszystko pomieścić w komodzie wiec muszę się rozglądnąć szybciutko za szafą albo jakimś porządnym regałem...:tak:

Przerażacie mnie, ja mam kilka ciuszków popranych i poprasowanych, reszta w workach prózniowych i pudłach. No i nie ma mowy bym cokolwiek teraz ruszyła. tyle tylko, że dziś obmierzę ile materiału potrzebuję na ochraniacze i przybornik i jutro postaram się zaturlac po niego, o ile nie padnę w sklepie. Obym tylko dostała coś ładnego i nadającego się w ludzkiej cenie... O, jeszcze lamówkę musze kupic i nici. Od razu zrobię listę najlepiej. No i poscielke bym uszyła, może mama pomoze mi obmierzy materiał i pokroic, to bym sobie juz zfastrygowała. Jak ja nienawidze szyc :no:, ale w ciąży coś mnie napada i mam wewnetrzny przymus.

Jak ja nienawidze szyc :no:, ale w ciąży coś mnie napada i mam wewnetrzny przymus.
Kluliczku, a szyłaś ten polarkowy kocyk z Ikei? Bo ja specjalnie kazałam rodzicom przywieźć sobie maszynę (stary Łucznik kurzył się od 10 lat na strychu ;-)), potrenowałam trochę na ścinkach, po czym wyjęłam kocyk, przecięłam na pół, obejrzałam dokładnie... i doszłam do wniosku, że on nie jest niczym obszyty na pozostałych bokach! No i w efekcie w ogóle go nie obszyłam...
A swoją drogą to Ci zazdroszczę umiejętności, ja zaczęłam dla treningu podwijać bawełnę na ściereczki kuchenne i wychodzi mi taki piękny zygzak, że aż szkoda gadać :-) Będą ściereczki faliste... :-D

Nie, tez go nie podszywałam. Wogóle zastanawiam się, żeby go dziwnie pociąc, bo zrobiłabym z niego rożek, o ile by mi starczyło sił.

A umiejetnosci u mnie brak, umiem przejechac maszyną mniej więcej równo i jak sie wysilę uszyc cos na zasadzie zszycie 2 prostokatów. Wiadomo, babcia krawcowa to ja antyzdolna w tej dziedzinie :-p. A 2 babcia pieknie wyszywała, wiec ja najwyzej łańcuszkiem wyszyje linie prostą :-p.

Musze sobie kupic skarpetki z ABSem jeszcze. Mam już zwykłe, klapki, koszule nocne (ciekawe czy wleze w nie :-p), gacie.

Wiesz kluliczku, że też chce ci się szyć! Ja mam bratową krawcową i sprawdzałam ceny materiałów i gotowych pościeli, wychodzi to samo. A gdzie tu jeszcze dodatki i robota

zmobilizowałam się trochę czytając o Waszych wyczynach pralniczo-prasowalniczych i wzięłam się do roboty.
wczorajsza i dzisiejsza akcja poskutkowała tym, że mam wyprasowane 30 pieluch tetrowych, 10 flanelowych i 4 ręczniczki z kapturkiem.
jutro walczę dalej.
cała suszarka ciuszków powinna być wysuszona, także znienawidzone prasowanie będzie kontynuowane ;-)

reklama
Od jutra zaczynam wszystko prać i prasować.
Ech, tak mi się przypomniało, jak za starych studenckich czasów definiowało się przyjemności jako trzy "p": palić, pić, pie#@$!# (no, tego, seksić ;-)). A teraz tylko prać i prasować... :-D

A umiejetnosci u mnie brak, umiem przejechac maszyną mniej więcej równo
No to już jest umiejętność. A nawet powiedziałabym: UMIEJĘTNOŚĆ :-) W każdym razie ja jeszcze jej nie nabyłam :-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry