wiecie co? sprobuje uporządkować co jak sie nazywa-moze bedzie łatwiej sie w tym wszystkim odnalezc-jesli cos pokrece-poprawcie mnie
1. BODY-może być z krótkim rękawem lub z długim, lub bez rękawów-jak podkoszulka dla dorosłych, zapinane kopertowo lub wkładane przez głowę-z takimi zakładkami lub zatrzaskami. Body zapinane jest w kroku i nie ma nogawek. Rozne rodzaje body:
- body z długim rękawem, na górze zatrzaski
Świąteczne BODY z Mikołajem (ROZ. 86)- Nowość (498532496) - Aukcje internetowe Allegro
- body z krótkim rękawem, na górze zakładki
EARLY DAYS BODY 3- PACK RÓŻNE WZORY 86 (18-24m) (507837597) - Aukcje internetowe Allegro
- body kopertowe z długim rękawem
BODY kopertowe całe rozpinane EWA Klucze r.56 (503353760) - Aukcje internetowe Allegro
2. KAFTANIK- to taka koszulka-bluzeczka z długim lub krótkim rękawem, rozpinana na zatrzaski lub wiązana na sznureczki, na pleckach lub na brzuszku
Jeśli nie jest rozpinany to jest to po prostu bluzeczka, ew, z krótkim rękawem moze sie nazywac koszulka-co region Polski to inne nazwy funkcjonują
- kaftanik z długim rękawem na zatrzaski
*aleksani* KAFTANIK, KOSZULKA *6-12 mcy *różne* (501648103) - Aukcje internetowe Allegro
- kaftanik wiązany
kaftanik 62 + czapeczka (505655804) - Aukcje internetowe Allegro
3. PAJACYKI- ubranko jednoczęściowe z długim rękawem i skarpetkami-rozpinane najeczesciej az do konca nogawki-zeby łatwo sie dostac do pieluszki, najczęsciej bawełniane lub welurowe, jesli bawełniane to najcześciej jako pidzamka, jesli welurowy to czesciej na dzien
- pajacyk welurowy
PAJACYK WELUR NA GUZICZKI KRÓLICZEK MORSKI 62 (498795507) - Aukcje internetowe Allegro
-pajacyk bawełniany
ŚLICZNY PAJACYK - ŻYWE KOLORY (62) LAFEL (1036) (507827042) - Aukcje internetowe Allegro
4. ŚPIOSZKI- rodzaj ogrodniczek tylko ze skarpetkami-ubiera sie na body lub kaftanik( bluzeczke, koszulke)
-bawełniane
ŚLICZNE ŚPIOSZKI FLEECE (68) - BELLVIT (FL2) (499667328) - Aukcje internetowe Allegro
- komplet z bluzeczka
NOWY!!SŁODKI KOMPLET - ŚPIOSZKI BLUZECZKA R.68 (505896744) - Aukcje internetowe Allegro
5. RAMPERS- to takie cos jak pajacyk tylko bez stópek-moze byc tez wersja letnia i wtedy jest z którkim rekawem i krótkimi nogawkami
-rampers z długim
NEXT_NOWY rampers w pasy PIESIO dla chłopczyka 62 (501328188) - Aukcje internetowe Allegro
- rampers z którkim
BODY I RAMPERS COCCODRILLO 74 CM (498240652) - Aukcje internetowe Allegro
jak wygladaja półscpiszki czy sweterki-w całosci czy tez zapinane pewnie wszyscy wiedza, bluzy cieplejsze tez, ogrodniczki tez....nie wiem czy są jeszcze jakies częsci odziezy dzieciecej...pewnie jak dzieci są starsze to dziweczynki maja kilka rodzajów sukienek czy spodniczek...
hehe..zeby nie było ze ja to sama wymyslałam-skopiowałam z innego watku

tylko linki na swiezo powklejałam bo tamte juz nie działały