reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

wiesz...zawsze mozesz przechowywac w wyparzonym słoiczku-jesli to jedna czy dwie nadprogramowe porcje i nie bedziesz tego zamrazac...czytałam gdzies ze mleko kobiece mozna przechpwywac 6 godzin w temp pokojowej a w lodówce nawet 12 godzin

o faktycznie to jest dobry pomysł. W szkole rodzenia mówili nam o przechowywaniu w temeraturze pokojowej, ze jest to dopuszczalne, ale położna nam mówiła, ze nie za bardzo jest do tego przekonana i Ona trzymała w lodówce.

reklama
Ja sobie nie wyobrazam nie miec kupionych akcesoriow czy ubranek dla dzidzi wczesniej,przeciez kto mialby sily latac np po cc po sklepach?Maz?Juz i tak fakt ze wozka nie mamy jest wystarczajaco klopotliwy.No ale tu wchodza w gre pieniazki i przesady tesciow-oni kupuja PO urodzeniu dzidzi.Moze co do malych ubranek sie pospieszylam bo bralam tez pod uwage opcje urodzenia wczesniaczka i pare ubranek rozmiaru 50 mam calkiem niepotrzebnie,ale kto wiedzial.A tak to mam kupione do rozmiaru 74.

Tez uwazam ze butelka dopasowana do laktatora + zakretka wystarczy a dopiero w razie nawalu pokarmu upatrzec jakies pojemniczki.

W naszym przypadku-to my wprowadzamy sie do pokoju Małego <postawimy tam nasza kanape do spania> a Mały bedzie spal w swoim łożeczku, ale blisko nas...jak przyjedzie odpowiedni moment to po prostu sie WYPROWADZIMY :happy:
Atsonia mysmy tak zrobili przy pierwszym dzieciatku:-),spalismy u malej w pokoju bo tam byla dodatkowa kanapa,nasza sypialnie chcemy oddac synkowi wiec on tez bedzie spal od poczatku we wlasnym pokoju:-),my tez sie wyprowadzimy do siebie jakos kolo 8-9 miesiaca .

Ostatnia edycja:
to ja tez mam pytanie do mam które kupiły tą poduszkę do karmienia-taki rogal o ile się nie mylę...czym to jest wypełnione? codzi mi o to czy to jest np łuska gryczana czy po prostu jakas taka watolina, poliester jak w normalnych poduszkach...chodzi mi o to czy to nie jest za ciezkie, a z drugiej strony dosc sprezyste zeby sie dobrze chwytało

widziałam tą lapmę na zywo-i chciałam ją kupic, ale potem wpadłam na to ze nie mam pojęcia jak to wyprac jak sie zakurzy wiec nie kupiłam:-)

a co do ciuszków to juz chyba kiedys pisałam-mam kilka nawet w rozmiarze 48-kuzynka urodziła wczesniaka i dzieki temu mam rozmiary 48-50-52...łacznie cyba z 15 sztuk

My tez w pokoju Mlodego mamy dodatkową kanapę :) stwierdziliśmy ze to nam będzie łatwiej się wyprowadzić niż dziecku. a tak dwie sprawy załatwiamy za jednym razem-Mały będzie bardzo blisko nas a jednocześnie będzie spał w swoim łóżeczku i w swoim pokoiku :tak:

Bardzo ładne te lamki-kiedyś też je oglądałam...ale my mamy lampkę razem z karuzelą do łóżeczka...więc wolimy kupić coś innego :tak:

reklama
Zostaly mi jeszcze drobne zakupy i jakoś mi się nie spieszy...dla Dzidzi to fajnie kupować te wszystkie bajery...ale dla siebie do porodu to już :no:

wiecie o co chodzi.....o te wszystkie gigantyczne podpaski, podkłady, koszule do rodzenia...:baffled: nie chce mi się...

We wtorek zaczyna mi sie 35 tydzień więc to jest chyba dobry czas zeby zacząć pakować sie do szpitala i te wszystkie rzeczy będą już potrzebne...:dry:

Do góry