reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Ja też pierwszy raz rodzę, ale akurat moje dwie siostry cioteczne niedawno rodziły i podpytuję się wszystkiego co może mi się przydać. Zawsze dobrze się doradzić kogoś kto dopiero co rodził, bo można się czegoś ciekawego dowiedzieć:)

reklama
kaftanik nie podrażnia pępka, bo jest luźny - a body jeżeli się jakoś dziwnie naciągnie to może podrażnić
ja zapakowałam: kaftanik, komplecik śpioszki i bluzę, kombinezon (pożyczony mam :tak:), cieńszą czapeczkę, grubszą czapeczkę, niedrapki i skarpetki oraz kocyk - bo patrząc na tę pogodę, to chyba w ciągu najbliższych 2-3 tygodni nie zapowiada się na gorącą wiosnę ;-)

Nie dam rady nadrobic postow wiec ustosunkuje sie tylko do wypowiedzi Oli o bepanthenie.Tez go uzywam i uwazam ze jest skuteczny,chociaz brodawki i tak sa wrazliwe:baffled: I tez mam problem z karmieniem-mala nie zawsze dobrze uchwyca brodawke bo jest wiercipieta (uspokaja sie dopiero jak wisi na cycu) a ja mam niewiele pokarmu,chociaz z kazdym dniem coraz wiecej dzieki termoforowi,herbatkom laktacyjnym,masazem cyckow-no cuda wianki czynie zeby bylo wiecej mleczka dla corci.

ja wyprałam rożek, taki z kompletu pościeli, prałam zgodnie z metką czyli 40 st. i wyprasowałam. Samej kołdry i poduszki nie będe prała, raz że kołdra moim zdaniem to zbędna rzecz o prania, a poduszeczki na razie nie będziemy używać. pościel wypiorę zgodnie z instrukcją

Sara, na pewno laktacja Ci się unormuje - córcia wpadnie w rytm to i Twoje piersi ędą produkowały tyle ile trzeba :-)

hmmm.... to ja już nie wiem co mam spakować:( Narazie mam przygotowane body, ale nie pomyślałam o tym pępusiu. Chyba dziś skoczę do sklepu po koszulki i wezmę i to i to. Jak ja się już nie mogę doczekać!!!

ja do szpitala kupiłam komplety śpioszki kaftanikx 4 w 2 rozmiarach-58-62 do tego czapeczki wiązane, rękawiczki niedrapki, i skarpetki.... dodatkowo na wyjście zabieram welurowego pajaca, i misiowaty kombinezonik

Sara z tą laktacją już tak jest - jedne mają mało mleczka i muszą się gimnastykować, ja należałam do 2 mnóstwo mleka, strasznie bolesne, okłady z kapusty, stany zapalne...

reklama
Do góry