reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Madzik u mnie jest to samo, mam nadzieje ze niedlugo dzieciaki opanują chodzenie przy pchaczu, ale jak na razie Zosia woli chodzić przy meblach, myślę, że jak nabierze wprawy to sobie poradzi i z pchaczem

reklama
Ivaz to mnie uspokoiłaś bo już sie bałam że to nasze coś jest popsute..:tak:
Jak dorosną to sobie poradza z pchaczem:-D:-D

U nas wszystkie zabawki Oliwier dostał juz co mialy byc pod choinke (Mule i inne):-D:-D nie wiem ale za rok musimy być bardziej konsekwentni bo jak tak dalej pójdzie to nie będzie wiedział co to prezenty pod choinka:eek::confused2:

Ja miałam już uszykowaną sukienkę czerwoną i białą bluzeczkę z kołnierzykiem dla Gabi tylko teraz mam problem z rajstopkami bo nie wiem jak na tego kuloska z gipsem wcisnę te białe rajstopki bo węższe są. Muszę chyba jakieś wieększe zakupić:eek:

A na resztę dni świątecznych też sukieneczki:tak:

Madzik,zaraz Ci udziele info na temat Chicco.

Ale najpierw to az oczy wytrzeszczylam bo...:-D:szok: myslalam ze moje filmy nagrywane sa bez glosu!Tzn prosilam meza by mi ustawil w aparacie foto wylaczenie glosu do filmow,bo ja czasem sobie przeklac potrafie czy cos innego glupiego walne,a fimiki nagrywamy bo wysylamy je tesciom i rodzicom moim (szaleja na punkcie Julity i chca duzo filmow,to co wam wklejam to mala czesc wszystkich filmow).A tu Madzik pisze ze slyzy zebatke:-DMam nadzieje ze nic glupiego nie nawijalam na tych filmach bo sama je tez ogladalam bez glosu myslac ze jest wylaczony glos:-D:-D:-DNo ale nic,do rzeczy.

Madzik,jest dokladnie tak jak piszesz-w Chicco sprzedawcy podaja informacje ze pchacz ten ma wbudowany "jakby wewnetrzny hamulec i to dziecko nadaje tempo chodzac".To prawda.Tam jest wlasnie taka zebatka hamujaca ruch-ale nie trzeba uzywac sily do tego jakiejs duzej:tak:Po prostu on nie leci do przodu.Myslalam ze wszystkie pchacze te maja,zwlaszcza te drozsze.To moze dlatego moja Julita wolno spaceruje a nie biega jak Szymek?Moze ta zebatka ja hamuje?Bo ona faktycznie chodzi wolno,rozwaznie,rozglada sie po mieszkaniu,przystaje sobie-podkreslalam w swoich postach ze to sa "wolne spacery z pchaczem" bo biegi to nie sa:tak:Zanim kupilismy pchacza to pchala krzeslo,wozek spacerowy (ten Cybex),nawet nasza lawe:-DAle daleko z tymi przemdiotami nie zaszla,a z pchaczem chodzi po calym domu i to dosc dlugo-dzis byla na nogach chodzac z 1,5h-chociaz nadal sporo raczkuje,woli nadal raczkowac niz chodzic.A mnie sie Madzik wydaje,ze jak juz dziecko sie nauczy dobrze przebywac w pozycji pionowej to nie bedzie mu robic roznicy czy z hamulcem czy bez-przyklad Szymka ewelci,co najwyzej bedzie zasuwac szybciej bez hamulca:tak:

MR-:))))) Ja tez tak mam ze jak sie na cos nie moge zdecydowac to biore obie opcje hahaha;))))

PS.O ja cie jaki mam ubaw:)))))) buahahahah!Obejrzalam filmiki,i te moje teksty w stylu "skrecamy lalunia" (bo ja na nia lala albo lalka mowie czasem) buahahaha!!!!Ja myslalam ze to jest bez glosu:DDDD Nic tam kompromitujacego nie ma na szczescie (w stylu "jak jedziesz gapo!"lub gorzej)ale normalnie dobrze ze sie dowiedzialam ze te fimy sa z glosem jednak,ah ten moj maz...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Co do chodzika chicco to ja potwierdzam to co mówi Sara, ja kupiłam używany ale też działa jak trzeba :tak:

Co do rowerka to u nas na roczek pewnie Ada dostanie od chrzestnej, taki z opcją pchania przez rodzica, bo przecież wiadomo, że nie będzie jeszcze pedałować.Ale myślę, że ta funkcja sprawdzi się na wiosenno-letnich spacerkach:tak:

co do rowerku to najlepiej kupic ten z mozliwoscia pchania dziecka z zabezpieczajaca barierka , ale to jak dla mnie zawszcesnie bo jak pamietam tesciowie kupili Hubertowi na roczek i on siedzial ale kierowac nie potrafilpchajac go ciezko bylo manewrowac super jak jest taki rowerk w ktorym mozna sterrowac tez kierownica bo jesli dziecko ma to masakra odradzam .... nas radocha z roweu byla dopiero okolo 2-3 lat

czesto bywa tak ze nam sie cos podoba ale dziekcu niekoniecznie...wiec zaspakajamy swoje pragnienia :-)

zobaczymy jak bedzie z Wojtkiem jak cos to mamy rowerek....nawet funkcje bujania ma on ale niewykorzystalismy wogole tej funkcji ....

szwagier ma chico rowerek i podobno supr jest

http://www.allegro.pl/item850018529_chicco_jezdzik_quattro_bujak_popychacz_4w1_krako.html

Trochę wcześniej poruszany był temat tego nowego niekapka Lovi 360 o takiego KUBEK 360 NIEKAPEK MINI 210ml 9m+ LOVI * 1/621 (855583306) - Aukcje internetowe Allegro kupiliśmy go i badziew jakich mało cieknie jak z kranu,zapłaciłam za niego coś ponad 30 zł i jestem tak wsciekła bo mała pięknie z niego pije tylko jest cała mokra a najgorsze jak dałam jej na początek soczek z marchewką i tak się zalała ze szok oczywiście z rajstopek nie zeszło a miała nowe,wściekła jestem tak bardzo że nosze się z zamiarem reklamowania go:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
maniulka - dobrze że piszesz, mnie ostatnio w ogóle irytują wszelkie niekapki bo mały jak z nich pije to się oblewa (z aventu), a tego LOVI na razie nie chce, wolałabym dać mu zwykły smoczek do picia napojów (taki jak do mleka) ale nie chcę żeby się uwsteczniał;-)

Do góry