reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
a tak w ogóle to u mnie w Szczecinie jest sklep Oleńka i wielka hurtownia wiec mam dobrze bo wszystko mogę dotknąć i pomacać jak to sie mówi :-)tam też kupowałam wszystko dla synka juz wtedy można było dostać oczopląsu co tam musi sie dziać teraz :-)

wiecie co? kupiłam dzis w motehrcare taka fajna dwudzielna miseczke do mycia malucha-jedna czesc na czystą wode druga na brudna czy np jedna do pupy druga do buzi..jak kto woli...
i tak sobie mysle-bo ogladałam te kosze na brudne pieluszki-na zywo to wydaja sie dosc małe jesli chodzi o pojemnosc-nie wiem ale na oko to miały ze 40 góra 50 cm wysokosci...ja nie wiem jak tam ma sie zmiescis 28 pieluszek...

a tak wogole coraz bardziej sie zastanawiamy z mezem czy nie zdecydowac sie na bumgenisy...czy jakis inny rodzaj pieluszek wielorazowych-nie taka typowa tetra ale cos w tym kształcie

modroklejka mi też te kosze wydawały się małe widziałam je i cos mi sie wierzyć nie chce że tam wejdzie 28 pieluszek zsiusianych które powiększą gabaryty :tak:
a to cos bumgenisy napisz co to i jak to wygląda bo nie wiem w ogóle o co chodzi??

bumgenisy czy smartnappy to po prostu pieluszki które wygladaja i zakładaja sie jak normalne pampersiki tylko ze maja wymienne wkłady które sie pierze lub są jednorazowe...na te wkłady kładzie sie specjane "papierki" które łapią kupki...wkłady sa jednorazowe, lub do prania-konpne czy bawełniane...

typowe bumgeniusy

http://www.mothercare.com/gp/search/279-5212277-3567710?ie=UTF8&mcb=core&rh=n%3A42854041%2Cn%3A44532031%2Cn%3A79272031%2Cp%5F4%3AbumGenius

tu jest przykładowy sklep polski

Pieluszkarnia :: ZESTAWY PIELUSZKOWE

tylko ze tu akurat są drogie-a tu te które ogladałam w mothercare-wychodzą taniej i są jakby ładniejsze
- smart nappy - nappy changing : mothercare : mothercare

a tu inna firma którą też mozna w mothercare kupic

http://www.mothercare.com/Bambino-M...ing=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=79272031&mcb=core

kurcze...szkoda ze mothercare nie ma polskiej strony

zastanawiamy się nad nimi-tylko w kontekscie czy zakupic je od samego poczatku czy dopiero jak mały skonczy 3-4 mc...bo jak bedzie taki zupełnie mały i bedzie siusiał po 10-12 razy na dobe to troche to moze byc uciązliwe...ale pozniej raczej jestesmy na nie zdecydowani-ekologia to raz, ale mam nadzieje ze zmobilizuje mnie to to szybszego wyrosniecia z pieluszek-znam mamy która je stosowała u córeczki własnie od 3 mc i jak mała miała 13,5 mc to praktycznie nie korzystała z pieluszki w dzien a w nocy jak skonczyła 16 mc

Ostatnio edytowane przez moderatora:
midnight...kolor velvet morning-nie wiem czy widziałąs go na zywo ale w dotyku to jest taki welur jak na kanapach z włoskiem-nam sie bardzo podobał, ale pani w sklepie powiedziała ze na lato moze byc w tym dzidziusiwoi za ciepło i ze lepsze cos z bawełna...

a wozeczek quinny-fajny, nawet długo o nim myslelismy-tylko jak dla nas za szeroki był po złozeniu-polka nad bagaznikiem nam sie nie domkneła, no i 3 kolka to tez dla nas wada była-podjazdy w blokach czy na schodach za raczej na 4 kola przystosowane, ale poza tym ok-w miare lekki, zwrotny....no i kolorki ładne ma

reklama
Do góry