reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Caro no ja zamówiłam na allegro bo wychodziło taniej bo u nas w świecie dziecka podobne ozdoby kosztują 50zł jak oglądałam taki był komplet też z Kubusiem a tu jeszcze fajna promocja bo jak zamówisz na 5 aukcjach to przesyłka gratis :-)

reklama
A to nie jest to badanie, ktore robi się na kilka tygodni przed porodem alby sprawdzić czy nie ma bakterii w pochwie które mogą podczas porodu naturalnego przejść na Dzidziusia???.........cos mi się tak własnie kojarzy.....Mi do porodu zostało 5 tygodni, ale mój lekarz nic nie wspominał o takim badaniu :/

badanie na paciorkowca powinna sobie robić każda kobieta, zarówno wymaz z pochwy jak i z odbytu. U mnie lekarz mówił że na kolejnej wizycie będzie.. czyli miesiac przed planowanym terminem porodu. To groźna bakteria, jest bardzo niebezpieczna dla dziecka jeśli się nią zarazi. Po porodzie i przed chyba podaje sie antybiotyk i matce i dziecku, czasem po porodzie robia wymaz dziecku i dopiero podają w zależnosci od szpitala.

Ja właśnie czekam na wynik badania na paciorkowca, ale mi lekarz tylko z pochwy pobierał wymaz. Położna, którą mam ugadaną, też pytała, czy miałam to badanie robione. Trochę o tym poczytałam i myślę, że lepiej, żeby badanie zrobić.

a ja wczoraj poszłam na zakupy i w atlanticu mają mega przecenę - kupiłam sobie 2 piżamy (niby "do karmienia", z takimi kopertowymi dekoltami) przecenione ze 110 na 33zł i szlafroczek przeceniony ze 125 na 36zł - ale jestem szczęśliwa :-)

reklama
Do góry