reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Laila ja rowniez kupilam ta wanienke wydaje mi sie bardzo fajna i bezpieczna co najwazniejsze (choc pewnie posluzy nam krocej niz inne ze wzgledu ze jest dosc mala) ale ogolnie jestem bardzo zadowolona z jej zakupu :tak: zobaczymy jak w praktyce:-)
my w domu mamy bardzo wysoki brodzik więc jak dzidzia będzie już ładnie siedzieć to kupimy jej taki fotelik do wanny do brodzika pójdzie korek i dzidzie będziemy kąpać w brodziku

reklama
no ja niestety mam wlasnie bardzo niski brodzik.. no ale jak bedzie trzeba to sie kupi wieksza wanienke jakas taka zwykla nie droga ;) choc mysle ze i tak tak szybko to z tych wanienek nam dzieciaczki nie powyrastaja :)

No to OK. W takim razie nie będę na gwałt wyrabiała nowej, u mnie to trochę by potrwało, bo moja firma mieści się 400 km od mojego miejsca zamieszkania i musiałoby to iść pocztą w tą i spowrotem i mogłabym nie zdążyć.

dziewczyny nie mam kaftaników dla malej :( mam body :(( i nie wiem czy to dobrze...????
nawet dokładnie nie jestem w stanie napisać wam co spakowałam bo ta walizka jest juz jest wypchana a jeszcze ręcznik i klapki i dokupic majtki jednorazowe czy cos takiego i te podkłady zeby się nie czepiali, że pobrudzilam łozko

Ostatnia edycja:
Nika nie przejmuj sie, ja tez nie mam kaftanikow i przy pierwszym tez nie mialam. Mi body swietnie sie sprawdzily:)

nik_a nie masz czym sie przejmowac;-) moim zdaniem body sa lepsze od kaftanikow, nie przekrecaja sie ani nie podwijaja:tak: Ja ogolnie to mam tylko jeden kaftanik (od tesciowej) a sama to ich nie kupywalam:-)

ja mam 4,5 letniego synka, więc napiszę tak z doświadczenia - nie ma co sugerować się jakąś 1 metodą, z wielu można zaczerpnąć różne w zależności co nam i dziecku odpowiada... najważniejsza jest konsekwencja. Ja przeszłam nawet kurs psychologiczno - pedagogiczny, a i tak wiem że zbyt mocno rozpieszczam malucha. Każda przesada jest niezdrowa - kuzynka nie brała dziecka na ręce, nie pozwalała nosić itd... i niestety dzieciątko nie miało szans przez to na "gimnastykę" kręgosłupa i utrzymywania prawidłowej pozycji - efektem były ok 2 lata rehabilitacji i ćwiczeń

Każde dziecko jest inne i jedne łatwiej pogodzą się z narzucanymi regułami, inne chcąc się sprawdzić wszystko robią na nie. Są takie, które nie lubią przytulania i małe "lepciuchy". Czasem złoszczę się jak synalek w nocy przychodzi bo nie lubi spać sam, no ale wiem że wtedy czuje się bezpiecznie i potrzebuje bliskości. Staram się go odprowadzać, ale jeśli robię to np 5 raz w ciągu nocy to odpadam...:baffled:

Kaczuszka dokładnie jest tak jak piszesz, ja też uważam że każde dziecko jest inne i wymaga innego traktowania. mi sie bardzo podobała książka język niemowląt". Tracy Hogg dzieli tam dzieci na 5 typów i jak zrobiłam test mojej córce i przeczytałam charakterystykę żywczyka, to jakby o niej było napisane:-D:-D:-D

Magdalenka śliczne łóżeczko i jakie pomysłowe, na pewno wam długo posłuży :tak::-)

Cześć dziewczyny moja kuzynka ma do sprzedania wózek który używała 3 miesiące , chce go sprzedać ponieważ mieszka na 3 piętrze i ciężko jej było go wnosić ( sama warzy nie całe 50 kg. ) i kupiła sobie lżejszą spacerówkę wózek jak nowy zadbany podaję numer tel. 509-933-891 cena 200 zł. przepraszam że tak wtargnęłam na wasze forum ale może któraś będzie zainteresowana

reklama
Do góry