reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

te karuzelki fishera sa bardzo fajne...jak dla mnie maja tylko jedna wade, sa za pastelowe...na poczatku maluszki widza tylko wyrazne kolorki i takie jasne miski sa dla nich niewidoczne, słysza tylko melodie...

jesli chodzi o mate to moze poradzic tylko jedno-na podstawie tego co widze u bratanka meza- mata nie musi byc jakas mega wybajerowana, wazne zeby pozniej dało sie te pałąki odpiac, bo mały ma teraz pol roku i wiecej lezy na brzuszku i interesuje go to co ma przed oczkami a nie nad sobą...i wtedy fajnie jak mata szelesci czy ma lusterka przed sobą a nie nad sobą

reklama
SARA27- tak sobie mysle o tym zamykaniu zwierzaka...nie wiem jak to jest z tchorzofretkami, ale nie wyobrazam sobie zamykania psa...przeciez całe życie nie bede miała pozamykanego pokoju ;-) a spotkanie psa z dzieckiem jest nieuniknione wiec lepiej niech sie od poczatku zapoznaja i zaprzyjaznią.

Wierze, ze wszyskio bedzie ok :-D

carolin-u nas piesek tez był pierwszą DZIDZIA!!!! i po urodzeniu Małego napewno bedzie dalej spał z nami w łóżku :-)

carolin-u nas piesek tez był pierwszą DZIDZIA!!!! i po urodzeniu Małego napewno bedzie dalej spał z nami w łóżku :-)

hehe skąd ja to znam, nasza z nami też śpi w łóżku, tyle, że jest dogiem niemieckim :) i zajmuje tyle miejsca ile człowiek :)
teraz się śmiejemy, że śpimy w 4 w łóżku bądź nawet w piątkę. 4 szt to ja x 2 + m + psiaca, a jak w piątkę, to jak psica przyniesie swoją ulubioną piłeczkę :)

Nie wiem jak Wasze psy, ale moja bardzo często kładzie swój łebek przy moim brzuszku. dziś tak przespała całą noc :)

carolin- u nas jest podobnie, na szczęscie nasza suczka jest mniejsza, ale ma bardzo długie nogi i jak sie wyciągnie......:eek: nasze łóżko ma wymiary 200 na 220 wiec jest ogromniaste i sie mieścimy.

A sunia też często kładzie sie obok mnie i albo wącha brzuszek, liże i kładzie łepek :-D jakie to słodzkie, mamy nawet takie zdjęcie z 6 miesiąca-M nam zrobił-urocze!!!

psy czują...

moj od 6 mc lize mnie po brzuchu, kładzie głowe, słucha, a jak mały sie rusza to reaguje....

a co do spania w łozku to wyobrazcie sobie jak to u nas komicznie wyglada...leze ja, maz i 45 kg psa! a łozko ma 160 cm szerokosci...pies generanie z nami nie spał bo on zimnolubny jest i woli na dworze, ale czasami wskakiwał sie pobawic...

tak wiec od miesiaca oduczamy go wskakiwania na łozko

u mnie w rodzinnym domu psy zawsze spały w łózku ... u męża nie więc nasz piesek śpi obok łózka w sypialni ale jak gdzieś jedziemy-wakacje, dom rodziców to śpi z nami:)) tak się nauczyła... a u nas w domu zakazane miejsce to tylko nasze łózko kanapy itd pies może... a na łóżko wchodzi przednimi łapkami żeby nas rano witać:))

Ostatecznie kupilismy coreczce album dziecka taki:

ALBUM 5 LAT DZIECKA-A.Geddes- OD WYDAWCY -ŻÓŁTY (564947577) - Aukcje internetowe Allegro

Ta kobieta Anne Geddes,juz o niej tu pisalam kilka razy na forum ale nikt nie podchwycil tematu,robi cudowne nietypowe zdjecia noworodkom-na jej stronce wisialam w ciazy po kilka godzin w tygodniu podziwiajac fotki.

Rozwazam ciagle karuzelke jaka kupic i lezaczek-bujaczek ale chyba ten z daszkiem bo w razie wiatru czy slonca ostrego bedzie mozna dzidzie pod nim ochronic (to opcja na dworze) bo w domku to ten daszek nie jest az tak potrzebny i mozna go odpiac;-)

u nas w rodzinnym domy też pieski spały w łóżku, u rodziców, u mojego M. nie, ale jakoś jak naszą przywieźliśmy i miała 3 miesiące jak pierwszą noc z nami spędziła tak już raczej zostało. Tzn zdarza się, że z nami nie śpi :) my swojego czasu nazywaliśmy ją antykoncepcja ponieważ, kładzie się pomiędzy nami :)

Tak na marginesie, ani ja ani mój mąż nie jesteśmy najmniejsi, a nasze psio waży 60 kg, a łóżko ma 160 cm szer. Od jakiegoś czasu "mała" upodobała sobie spanie w poprzek ;)

reklama
sara-ja mam takie same dwa albumy...zaczne je wypełniac ja a potem kazda babcia dostanie dla siebie i bedzie wypełniała dalej...

fotki anne geddes znam od wielu lat i nadal mnie zachwycaja...

tu jest link do innej fajnej fotografki Kelley Ryden

babies - a set on Flickr

mnie sie osobiscie bardziej podobaja...

Do góry