reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

ivaz - ten fotelik jest bardzo fajny... chociaż ja za bardzo nie widzę różnycy w tych fotelikach... więc pewnie jak byś pokazała inny to tez bym powiedziała, że fajny :-D:-D:-D
przymierzaliśmy do samochodu kilka - poza wyglądem zewn za bardzo się nie różniły czy te za 300zł czy te za 1200, firmówki czy nie - oczywiście nie mówię o crash testach!!! bo tego akurat nie sprawdzałam - ale na jakiej podstawie są przeprowadzane crash testy? - chyba zależy od wyglądu fotelika - boki, zagłówki, pasy bezpieczeństwa oraz umocowanie w samochodzie. także pod wzgl zewn niewiele się te foteliki różniły, a jeżeli chodzi o umocowanie w samochodzie to już chyba bardziej zależy od samochodu...

Jasiek już jeździ w takim 9-18 i jest bardzo fajnie - bardzo stabilnie w nim siedzi, nie lata na boki, ale w miarę ma swobodę, żeby było wygodnie, no i wygodnie się mu w nim tez śpi, bo już zaliczyliśmy podróż 350km
myślę, że dziecko nie musi za bardzo stabilnie siedzieć żeby już jeżdzić w takim foteliku zwróconym do przodu, jest dobrze wpasowane w fotelik, i zabezpieczone z każdej strony.
także polecam przesiadanie się na "starsze" foteliki :-)

reklama
ivaz, ja mam recaro ale stary model, wozimy go w drugim samochodzie i Adzie bardzo fajnie w nim się siedzi. Jak będziemy mysleć o zakupie drugiego większego fotelika też biorę go pod uwagę. Chcę mieć bezpieczny fotelik:tak:

my wozimy adasia w maxi cosi priori i uwazam ze to była dobra decyzja zeby go przesadzic...miesci sie super, nawet w kurtce czy kombinezonie...a przesadzilismy do jak nie miał 9 kg-nadal nie ma...

wczoraj byłam w dzieciowym sklepie-takim mega duzym- i ogladałam co by tu jeszcze mozna podpowiedziec jako prezent dla adasia-bo w wigilie moje dziecie ma imieniny-i zdecydowalimsy sie na takie zabawki
http://www.allegro.pl/item784427397_zyrafa_pelna_klockow_fisher_price_od_6_cy.html
http://www.allegro.pl/item777781016_chicco_2009_edukacyjny_chodzik_pchacz_2w1_gratis.html

musze zmykac, mały ryczy, potem wkleje reszte

Ostatnio edytowane przez moderatora:
bansik - a, tak mi się powiedziało, bo akurat pracuję w branży budowlanej i częściowo budujemy tą Ikeę i samo wspomnienie o niej wywołuje u mnie wysypkę...

co do urządzania pokoików dziecięcych to modro - podałaś super pomysły w którymś z postów!!!
a u mnie byli wczoraj goście (obydwoje architekci) i wymyślili,że te puzle piankowe, na których bawi się Jasiek można by użyć na ścianę jak tapetę :-D :-D uważam, ze to super pomysł!
oni teraz urządzają sobie sypialnię i stwierdzili, że wytapetowanie tymi puzlami całej ściany kosztowało by ich mniej niż malowanie ściany farbą :-D :-D
trochę są wprawdzie wystająe, ale jakby była to cała ściana to by nie miało znaczenia.. ale może by było zrobić z nich np. tylko fragment ściany, lub taki pasek na wysokości np. 1metra przez całą długość ściany. :))))

Ostatnia edycja:
Bansik tez myslalam o tej nakladce na krzeslo za miast krzeselka do karmienia,ale tutaj widzialam tylko sama nakladke bez tacki a no i jeszcze napisane jest ze po 12m a tu widze ze po 6m :baffled:a to samo jest u nas:baffled:

Modroklejka zyrafka fajna ale pchacz jeszcze fajniejszy - widze ze to nowka sztuka chodzi mi o to ze calkiem inny od tych pozostalych - super!!

reklama
ja też się nad pchaczem zastanawiam... moja mama mówi, że to niebezpieczne - że ucieknie i się dziecko przewróci... tak jest faktycznie?? co do zabawek FP to my m.in mamy taką piramidę: Fisher Price - Piramida z kółek - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje i jest super - Zuzka wiecznie ma wszystko w buzi i te kółka są reweacujne. mamy też taką z ikea ale drewnianą - i boję się tego drewnianego lakieru... i taką: Kąpielowa Kaczuszka Fisher Price :: Swiat-zabawek.pl

i a jest dziwna ; są momenty że Zuzia ją uwilbia i takie, których kaczka mogłaby nie istnieć
mamy też taką kolejkę,
AMtoys.pl - hurtownia zabawek: Muzyczna Jeżdżąca Parada Amazing Animals
Zuzia lubi ją obserwować ale nizbyt długo. poza tym na naszym dywanie nie jeździ długo - raczej pokonuje kawałek trasy i staje:dry:

Do góry