reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Saro bo ty masz topaza a ja callisto pokazuje ;-)
a co do użyteczności wagi wózków to gadałam z facetem w sklepie, i ponoć wg jakichs tam norm europejskich wszystkie wózki mają byc dostosowane dla dzieci do 18kg, ale podobno sa tak konstruowane że i 20 kg dzieciaczka też by utrzymały, że to po prostu norma od górna i tak musi być ;-)

to tak jak np maclareny.. XLR czyli ten najdrozszy ale i najbardziej płaski u nas jest polecany od 6 miesięcy(albo od 3, nie kojarze już), a Anglii jest od urodzenia -tak było na metce wózka:cool2: XT z kolei(nie do końca na płąsko sie rozkłąda) też u nas powyżej 6 miesiecy albo i 9.. a w Angli od 3..
Tłumaczyli to w sklepie ze każdy kraj inaczej dostosowuje sobie normy.
Bo przecież wózek jest ten sam:tak:

reklama
magdalenka-widze ze jednak callisto ma inna bude,ale tlen pisze ze tez jej nic nie skrzypi.najlepiej to kup z allegro bo taniej i jak cos to w ciagu 10 dni mozesz zwrocic.Nie spodoba sie-to czesc i tyle.Bo w sklepach to roznie bywa,nam pozwolono zwrocic ale oczywiscie ja o zwrocie juz nie chcialam slyszec tak mi sie spodobal.
tlen-jest wiecej modeli cybexa niz 3;-)http://www.cybex.pl/
Ivaz-cybexy to chyba tez niemiecka marka;)

Ale ze mnie cybexiara:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Saro aż się dokładnie poprzyglądam tym budkom. U mnie w hurtowni mają mieć callisto na wiosnę (ponoć dopiero pod koniec lata podpisali umowę z przedstawicielem cybexa na współpracę) więc pójdę sobie i na miejscu go zobaczę, co i jak. A z zakupem, wiadomo kupimy tam gdzie taniej. Tylko Tomkowi się ten wózek nie podoba, mówi, że przez te jasne ramy wygląda na taki odrapany i ubogi :sorry2::sorry2: ale pożyjemy zobaczymy, ja się napaliłam :-D:-D;-)

aa i cybex to na 100% niemiecka firma ;-)

magdalenka:-D
Moj m.to minimalista i jak ja to mowie taki typ mnicha-zawsze mowi do mnie "byleby sie tobie podobalo",o to by mu sie podobalo srednio dba;-)Ale wozek mu sie podoba,sam dumny z uli na spacer jesienia chodzil (bo teraz na zime jezdzimy tym wielkim).
Uciekam juz,papa:tak:

No a jeżeli chodzi o wózki toja miałam pliko 3 peg perego zamieniłam na maclarena i jestem bardzo zadowolona a co najważniejsze moja Zuzia też pliko był bardzo zabudowany a tutaj ma lepszy kontakt ze światem tak nam się wydaje i co najważniejsze super się prowadzi maklarena a krawężniki to żadna przeszkoda
więc polecam ja mam xlr jest super używany można kupić już od 700 zl

a co do wózków na zimę to ja mam graco treeko i jest rewelacyjny dostałam go od koleżanki i kożystam z niego praktycznie jak wyjeżdzamy do babci bo tam słabo odśnieżone ale sprawdza się super a i wizualnie super ma śpiworek szybko się składa budka ogromna a i niemowlaka tam można wozić przodem do siebie bo ma przekłdaną budę PROMOCJA !!! GRACO-TREKKO+(Śpiworek i folia) (882298823) - Aukcje internetowe Allegro

Posiadam też trzeci w zasadzie drugi bo w domu mam tylko maclarem i quinny buza 4 w maclarenie mała śpi w dzień i na lato będzie a quinny na spacery ja niewiem dlaczego uważacie że kubełkowe siedzenia są nie wygodne moja Zuzia bardzo lubi nim jeżdzić no i przodem mam ją teraz w zimę kupiłam go na alegro jak nówkę za 750 zł ze śpiworkiem i dwoma siedliskami jest super a zmieniłam z peg perego skate dobra zamiana ma duże 4 koła dwa pompowane i chce teraz dokuić wersję pompowaną bo jest taka opcja kół dodatkowych
Polecam z czystym sumieniem

po za tym ja właśnie uważamże dwa wózki to nie jest przesada parasolka na upały i wyjazdy i na zimę i spacery po parku drugi
zgadzam się że faceci nosem kręcą mój tez ale lubię zmieniac wózki a po za tym niech oni swoich aut pilnują!!!!:-):-):-)

Gosia ja tez mam dwa bo idealnego wózka nie ma, i maclarena uzywama jak jest ciepło, na wyjazdach, na wypady do glerii handlowej, a slaloma zimą, na spacery po wertepach z obu wózków jestem bardzo zadowolona i śmiało moge polecić

Też z zainteresowaniem czytam o wózkach, bo chcę kupić spacerówkę - ale ceny mnie przerażają. Myślałam, że wydam max 500zł. Czy istnieją jakieś za taka cenę, które nie rozpadną się po 3 miesiącach użytkowania? Ja się kompletnie na wózkach nie znam niestety.

reklama
Do góry