reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wcześniaki z 33 tc

O ja Cie proszę co to za lekarka wam sie trafiła???

Dwa razy wyrwał sobie wenflon, po jednej takiej akcji sama mało nie zemdlałam.

Hehe niezły agent z Tego Adasia
yes2.gif

Dużo zdrówka dla małego nietykalskiego
laugh.gif

No a przed Tobą trudne decyzje do podjęcia, nie zazdroszczę ale trzymam kciuki za Ciebie.

reklama
Dziękuję. Mam nadzieję, że wszystko ok, Adaś cały czas na antybiotyku. Ma temperaturę 37,3-37,5 stopnia i pomimo, że dla takiego dziecka to w miarę norma starsznie się boję, że wszystko wróci, tym bardziej, że "na dotyk" Adaś jest ciepły i to nie tylko mi się tak wydaje :-( Do tego poczytałam w internecie to, co mój mąż czytał jak my byliśmy w szpitalu i powiem szczerze - błoga nieświadomość, czasami lepiej nie czytać za dużo. Z drugiej strony, przecież jakby lekarze nie byli pewni, że Adaś zdrowy to by nas nie wypuścili.

Majka faktycznie czasami lepiej nie czytać za dużo w necie, a czasami przydałby się dr Hous na zawołanie. Zobaczysz że Adasiowi niedługo wszystko przejdzie i będzie zdrowiutki!

Czy odwiedzałyście z dziećmi psychologa? Idę z Kurczakiem za tydzień i rozumiem, że wcześniak powinien być pod bardziej rygorystyczną opieką i szczególnie obserwowany ale od tego biegania po różnych specjalistach mam wrażenie, że niedługo mój synek nie będzie mógł pierdnąć inaczej niż przyjęto bo będzie to wymagało jakichś konsultacji aby w przyszłości siadał na sedes pod odpowiednim kątem. Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi.

Dominic rozbawiłaś mnie tym postem, ale masz rację że granica między leczeniem, profilaktyką wcześniaka a fobią jest bardzo cienka. Pewnie tutaj nie jedna mama się zastanawia czy czasem nie przesadza z ilością specjalistów. Jednak ja myślę że takie kontrole dziecku nie zaszkodzą a mogą pomóc, bo przecież nie zawsze musisz się zgadzać z zaleceniami lekarzy jak czujesz że ich nie potrzebuje.
Co do psychologa to my jesteśmy pod opieką psychologa. Zresztą sama pani doktor mówiła że przy opóźnieniu ruchowym trzeba kontrolować rozwój psychiczny.

Dominic oplułam monitor :-p Powiem Ci, ze mam w listopadzie i grudniu do świąt (mam nadzieję, ze uda się to wcisnąć między rehabilitację :-p) wizyty u 8 specjalistów i 3 badania. Z czego wizyta u dentysty na pewno na jednej się nie skończy :no: A mój dzieć ma już 1,5 roku :-D a zapomniałam o okuliście to juz 9 wizyta :crazy: Ogólnie jest mały zamęt i to chleb powszedni :tak:
Do psychologa chodzimy od roku dokładnie :tak: trochę nam pomogła ale my z nadpobudliwością walczymy, do tego jest dysharmonia między rozwojem ruchowym i poznawczym a komunikacją.

reklama
Psycholog zazwyczaj pyta się co potrafi już dziecko, np. czy bawiąc się wyjmuje mały przedmiot z dużego (oczywiście adekwatnie do wieku dziecka), czy rozpoznaje bliskich itp.
Sorki ale muszę uciekać bo dzieci się rozpłakały.
Napiszę później.

Do góry