reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Cześć Karwiczki :* ee to szalałaś ostatnimi dniami :) a ja tutaj się martwię :p
u mnie jest ok, z samopoczuciem lepiej niż gorzej :] ja jutro idę do mojej chrzestnej na urodziny :) ale powiem Wam że ja już brzuszek mam widoczny, moja ciocia-położna powiedziała że to normalne przy hormonach no i ja też do płaskich brzuszków nie należałam. Jutro muszę jakoś luźniejszą bluzkę ubrać bo nie chcę żeby dalsza rodzina jeszcze wiedziała.

Ania głupie forum :/ potem się zamartwiamy o nasze maleństwa :/ na innym temacie też jedna forumowiczka poroniła i ja to strasznie przeżyłam, byłam spięta przez kilka dni i w strachu.. Zdarzają się takie rzeczy ale nie możemy o tym myśleć!! Na pewno jutro zobaczysz serducho swojej fasolki! :* Ja jakoś przejmuje się Twoją jutrzejszą wizytą :) mnie jutro nie będzie na forum i mam prośbę, napisz mi smsa (choćby krótkiego) po wizycie! W wiadomości prywatnej podam Ci mój nr telefonu :* i głowa do góry!! :*

A my dzisiaj powiedzieliśmy teściom :D teściowa nie wiem jakim cudem wiedziała (ale ona ma usg w oczach :D). Teściowa się ucieszyła i od razu chciała mi kanapki zrobić :D, szwagier przyniósł mi sok multiwitamina :] a teść.. został bez słowa, ale już po chwili zastanawiał się nad imionami hehe także też się cieszył. Ogólnie to pozytywnie :)

reklama
Natkusiu fajnie,ze juz masz brzuszek widoczny,pewnie tez Wam lepiej jak tescie wiedza,to tesciowa widocznie dobrze obserwowala,skoro juz podpatrzyla :) kiedy masz nastepna wizyte bo nie pamietam dokladnie.

Aniu wiem,ze takie informacje doluja :( bylam u mojej fryzjerki w piatek pochwalilam sie,ze jestem w ciazy,a ona podczas nakladania mi pasemek zaczela opowiadac,ze raz w 3 miesiacu poronila,a raz w 6...siedzialam potem jak wryta,mogla sobie oszczedzic te historie,bo raczej kobiecie w ciazy takich rzeczy sie nie opowiada.:-(
Trzeba byc dobrej mysli i byc nastawionym,ze bedzie wszystko dobrze.

Internet to fajna sprawa,ale gdyby go nie bylo to nie wiedzialy bysmy duzo rzeczy i nie docieraly do nas te przykre wiadomosci,bo czlowiek sie naczyta i sie pozniej tylko martwi.

Ja uciekam zaraz do pracy,dzis jest ladna pogoda ale zimno.Nie wiem jak tam u Was ale tu w Niemczech pelno dekoracji swiatecznych doslownie juz wszedzie !W czwartek rozpoczal sie taki coroczny ryneczek swiateczny,mozna tam zjesc rozne przysmaki,kupic swiateczne gadzety i napic sie grzanego wina,moim zdaniem duzo za wczesnie,stoja wszedzie przystrojone choinki...Tak to wyglada,ten akurat jest na starym miescie rozstawiony,ale ogolnie to sa takie na kilkunastu ulicach w miescie http://blog.carat-hotel.de/wp-content/uploads/weihnachtsmarkt-duesseldorf.jpg

Aniu czekamy na wiesci po lekarzu,zobaczysz,ze wszystko bedzie dobrze!Wiem,ze sie martwisz bo masz malo objawow,ale na pocieszenie powiem Ci,ze mi sie dopiero w 8 tygodniu zaczely i trwaly tez krotko :)

A tak wogole to mam dokladnie dzien pozniej po Tobie wizyte,tez o 16 :)

Karwiczki Twoja fryzjerka to bez wyczucia.. nie rozumiem, jak można mówić kobiecie w ciąży o poronieniach. I tak jesteśmy wrażliwe a po takich historiach to myślimy i jest histeria :/
Eee no to jutro będziemy świętować Twoją wizytę :))
Ja mam wizytę za równo tydzień w poniedziałek na 11. A dzień później wracam do pracy :)
Dzisiaj natomiast jadę odebrać różne wyniki badać co mi ginekolog zlecił, mam nadzieję że wszystko jest ok!

Aniu trzymam &&&&& za Ciebie! :] i czekam na wiadomość!! Nie zapomnij bo będę się stresować!

Ja śmigam po wyniki i na urodziny, będę późnym wieczorem :]
Ania czekam na wieści! :]

Buziaki i miłego dnia :*:*

Ostatnia edycja:
kochane widzieliśmy dziś serduszko Naszego maleństwa;) 136 uderzeń na minutę:) To chyba dobrze? Maleństwo ma 1.19 cm i na tym etapie ciąży jest wszystko dobrze;) Mam brać kwas foliowy zrobić badania i się nie martwić.Następna wizyta dzień przed Wigilią:)

Aniu serduszko jak najbardziej w porzadku,teraz mozesz spac spokojnie!ciesze sie,ze wszystko jest dobrze :-)

przepisywal Ci jeszcze jakies inne witaminy?bo moj powiedzial,ze nie musze jak jem wystarczajaco warzyw i owocow,ale czy w zimie te warzywa i owoce maja wogole wystarczajaca ilosc witamin?hmmm,spytam sie jutro jeszcze raz

Kochana nie przepisał. MAM tylko brać kwas foliowy narazie i tyle. Dopiero jak za miesiąc dam my wyniki badan to zobaczy czy jest potrzeba, ale on uważa, że właśnie z owoców i warzyw wystarczy jak wyniki są ok :) A ile miał Twój zarodek w moim tygodniu ciązy? I pamiętasz jak biło serduszko? I czy ten pęcherzyk żołtkowy czy hakoś tak też był taki duży nad główką dziecka?

Aniu w Twoim tygodniu nie mialam ani ile jest uderzen serca ani pomiaru plodu takze nic Ci niestety nie moge powiedziec.W 10 tygodniu (a dokladnie 9+1) plod mial 2,8 cm ale uderzen serca tez nie mierzyl,widzialam tylko ze szybko bilo.Nie sugeruj sie wzrostem bo to roznie w kazdej ciazy jest,ale Twoja rozwija sie na pewno prawidlowo :-) tu masz fajna stronke,podane jest tydzien po tygodniu ile plod powinnien miec mniej wiecej wzrostu i jak wyglada :) http://www.noworodek.pl/index.php?ms=3&art=39

ja tez juz jestem ciekawa ile moja fasolka mierzy!Agagau byla w sobote i jej juz ma 5,5 cm,podejrzewam ze moja fasolka tez taka bedzie bo jestem tylko o jeden dzien dalej od niej :)

CUDOWNIE !! TAK SIĘ CIESZE !! JESTEŚMY TACY SZCZĘŚLIWI :) Jeszcze tak lekko PÓKI CO przechodzę tę ciąże: )Mam tyłozgięcie, ale lekarz się tym nie przejął, mówił że samo się to unormuje na czas ciązy :) Tylko zapomniałam zapytać o to becikowe czy jak prywatnie chodzę to tez dostanę czy jak bo do końca tego nie rozumiem chociaż sama siedze w przepisach :D No i zapomniałam zapytac xzy mogę chodzić na basen i ćwiczyć ale skoro wszystko ok to chyba tak?

reklama
Do góry