reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Cześć dziewczyny.

Jestem pierwszy raz zmęczona po badaniu.. Siedziałam 3 godz i miałam 3 podejścia do badania bo Młody nie chciał się odwrócić i ciągle był odwrócony plecami bo spał a i tak się nie udało go rozbudzić. Wszystko dokładnie zbadane oprócz twarzy bo to mały uparciuch :-D wszystko w jak najlepszym porządku i Mały dobrze się rozwija :-) jedynie czego Pani dr nie była w stanie zbadać to twarz.
A pierwszy widok na USG to jajuszka! Także na 100% potwierdzony Michaś :tak::-):-)
No i Pani dr załatwiła mi (z powodu wady mojego serca), że w 30t Michaś będzie miał dokładne Echo serca :-) także bardzo się cieszę, że będzie tak sprawdzony.

Dziękuje za trzymanie kciuków :*
Ja zmykam spać bo padam..

Aa jutro idę do mojego lekarza bo "coś" ze mnie cieknie i ma nieprzyjemny zapach. Myślałam, że to wody ale dzisiaj zostały sprawdzone i są w normie.. Więc to chyba jakaś infekcja :eek: I ostatnio mam niskie ciśnienie ok 110/60 a puls nawet 128. Więc idę z nim pogadać..

Buziole

reklama
tuniu
brzuszek swietny,nawet nie taki duzy jak myslalam,ale by bylo gdybys przed galwaygirl urodzila,niedlugo dziecko juz bedzie donoszone i wtedy juz wszystko mozliwe :)

esthera
czy za wczesnie czy nie-jestes teraz w ciazy i tego z calego serca Ci gratuluje kochana!!!wiesz juz na kiedy masz termin?pewnie jakos poczatek pazdziernika :) i gratuluje oczywicie malej coreczki :) moze akurat bedzie miala braciszka:-)

natkusiu
swietnie,ze po wizycie wszystko ok,tylko ze musialas sie niezle w cierpliwosc uzbroic,no ale oplacalo sie,najwazniejsze,ze jest wszystko dobrze zbadane.no oprocz twarzy,ale jak pomysle,ze moje polowkowe nawet nie cale 3 minuty trwalo i lekarz przy badaniu wcale buzi nie otworzyl,badal na szybkiego to Ty powinnas tym bardziej byc szczesliwa,ze tak pod lupe malego wzieli,bo nie kazdy lekarz z sercem do tego podchodzi,ja po polowkowym uslyszalam tylko-wszystko dobrze,choc to jest w sumie najwazniejsze.A wiesz ile maly mierzy?

ja uciekam,od jakiejs godziny mam uczucie jakby cos mi na zoladku siedzialo,nawet troche mdli,wydaje mi sie ze to maly uciska i dlatego tak mi jakos niedobrze...

buzka i milej nocy baby!!!:-)

Natkusia to super, że widziałaś małego MICHASIA :) CUDOWNIE :) A ciśnienie masz i tak dobre, ja mam np 90/50 ostatnio :D I żyje;) hahaha :) Ale fajnie, że jesteście po badaniu. Pozazdrościć:)

Tunia, Twój brzuszek rzeczywiście dużo mniejszy od mego. Właśnie poszłam się zmierzyć, jak mocno urósł.
W obwodzie mam rawie 97cm :zawstydzona/y: ale większość dziewczyn z lutego miało dobrze ponad 100, więc mój może tylko tak wygląda w porównaniu do mojej budowy ciała, bo ja to się zaopatruję albo w 34 Petite rozmiar albo na dziecięcym, no tak było przed ciążą ;-).
Natkusia, super, że wszystko dobrze na badaniu, no ale uparciuszka nosisz pod sercem, trochę się musiałaś naczekać na badanie, trzeba było tabliczkę czekolady zjeść, może by się rozszalał ;)
Aneczka, Natkusia, nie martwcie się niskim ciśnieniem, lepsze to niż za wysokie. Ja miałam dziś wyjątkowo wysokie drugie 98/80, a wcześniej to drugie kolo 60. Teraz zaczęła mi się woda zatrzymywać, więc pewnie stąd te zmiany.
Karwiczki​, a jak Twój żołądeczek?

galwaygirl mi juz dzis lepiej,za to w nocy wstawalam pare razy bo zgage mialam niemilosierna,sama sobie zaszkodzilam bo przed snem zjadlam kanapke z serem i zjadlam rozmrozone truskawki,ktore byly niezle kwasne,a nie powinno sie raczej tak robic przed snem,dzis juz lepiej ale gardelko drapie,to pewnie od tej kwasoty.Ale zyje czyli wszystko ok :)

wspominalam Wam moze,ze tesciowa chce kupic lozeczko?My wprawdzie mamy juz jedno,ale ono jest tak do gora 3 miesiecy,potem trzeba kupic normalne wieksze.Problem w tym,ze wlasnie wypatrzylam na ebay takie ladniutkie i z checia to lozeczko sami bysmy kupili...tylko wiemy tez,ze tesciowa pragnie cos od siebie dac,mieszka tak daleko od nas i chce choc troche cos dla nas zrobic i uparla sie na to lozeczko,znowusz mowic jej zeby poprostu kase dala za to co my kupimy to tez nie wypada.Popatrzcie jakie ladniutkie i cena jest dosyc niska jak za caly komplet,nawet jest w tym materac antyalergicznyBabybett Komplett "Teddybear" + voll Ausstattung NEU | eBay

Karwiczki, Rany, szkoda że Cię zgaga dopadła, musisz teraz uważać co jesz :-(. Właśnie dużo dziewczyn ode mnie z lutego ma kupiła takie łóżeczka, jakby Ci się udało to poszukaj z szufladą, u mnie niestety ceny strasznie wysokie za łóżeczko z szufladą więc mamy bez. Te łóżeczka są w PL z przeróżnymi obrazkami: Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i są też komplety z komodą :happy2: Łóżeczko Zestaw TYMON MIŚ szufladą+komoda+materac (2116210431) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., wszystko takie słodkie, no a tu nie było wielkiego wyboru. My też kupiliśmy materac antyalergiczny, bo kokos podobno może pleśnią zajść, a gryka może uczulać, więc mamy sprężyny w środku :) A co do teściowej, to myślę, że nie będzie nietaktem, jeśli pokażesz jej które łóżeczko chcecie, bo skoro chce kupić, to super, a to będzie mebel w Waszym domu, więc macie prawo zasugerować które Wam najbardziej odpowiada. Zwłaszcza, że nie chcesz jakiegoś drogiego.

Brzuszki to macie przesłodkie ;-) :*
A mnie brzuchol tak boli jakby miała jednego wielkiego siniaka przez wczorajsze badanie.. Jeszcze na badaniu brzuch był ciągle twardy i musiała lekarka trochę naciskać żeby cokolwiek widzieć.. Armagedon!

Galwaygirl hehe my próbowaliśmy wszystkim: jadłam cukierki, czekoladę jadłam, piłam gorącą czekoladę, piłam cole, jadłam mega słodkiego loda, prosiliśmy, były nawet groźby :D i nic.. uparty jak osioł i koniec! Jedynie co ciągle pokazywał to swoje przyrodzenie. A na koniec się poskładaliśmy ze śmiechu bo pokazał kciuka na zasadzie "jest ok" :-D

Anula wiem, ze to ciśnienie jest różne i lepsze jest niskie tylko mnie nie pokoi też puls ponad 120 co mi się często zdarza.. A ja z moim serduchem muszę kontrolować takie rzeczy :-)

Karwiczki współczuję zgagi.. Ale słyszałam, że można też jakieś pastylki w ciąży brać więc jak już będzie Cię tak męczyć to możesz popytać <tuli> :*

A ja jeszcze wieczorem idę do lekarza z tym moim dziwny śluzem :confused: tylko muszę czekać aż położna zadzwoni jak kolejka zniknie a do lekarza mam 2min..

I mega cieszę się, że płeć się potwierdziła :-) teraz z wyprawką można działaś Yeah! W sobotę będę już na swoim i mogę się ogarniać.

galwaygirl dzieki za podpowiedz,nawet nie wiedzialam,ze sa takie lozka z szuflada,popatrzylam w internecie i znalazlam takie :-)BABYBETT "Safari2010" mit Schublade + COMFORT- MATRATZE | eBay komode kupujemy z ikea takze nie potrzeba nam do tego kompletu.A co do zgagi to bede musiala teraz uwazac co jem,szczegolnie na wieczor.

natkusiu a moze ty podlapalas jakiegos grzybka,na pewno nic powaznego z tym sluzem :) a o pastylkach na zgage pomysle,dzieki :-)

aniu te lozeczka sa slodkie,takie inne i nie takie zwyczajne,mojemu mezowi sie bardzo podoba :-)

reklama
Cześć dziewuszki :)

No ja byłam wczoraj u lekarza i wszystko jest ok, nie ma żadnej infekcji :-) Profilaktycznie dostałam jakieś globulki dopochwowo na 3 dni.. Przy okazji dr sprawdził wszystko i z szyjką jest jak najbardziej ok tak więc jestem zadowolona :-)

A Wy jak się czujecie kochane?

Galwaygirl jakieś skurcze? Piotruś nie słucha nawet cioci ;-)

Do góry