reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Natkusiu często macie te wizyty :) Pozazdrościć:)

U mnie Emilka bardzo, ale to bardzo mało aktywna. ale pewnie dlatego, że ja wciąz gdzieś jeżdże, biegam i pewnie wtedy śpi sobie. A dopiero jak leże w łóżku to delikatnie da znać:) ale rzadko i mało, chciałabym więcej:)

reklama
natkusiu ja ruchy czuje juz calkiem regularnie,pare razy na godzine,chyba ze spi,to wtedy troche mniej intensywnie,dwa dni temu pierwszy raz poczulam bardzo silnego kopniaka,ze az podskoczylam,chyba mi po nerkach dal,bo taki zwykly kopniak to nie byl :) z dnia na dzien tez juz bedziesz czula co raz wiecej,w sumie dzieli nas tylko 5 tygodni,to nie jest az taka roznica,wczoraj jak mialam wykonywane to 30min KTG to tak kopal,ze az lekarka powiedziala,ze chyba cos mu sie nie podoba,bo slychac co i rusz bylo jak nozkami wierzga i tupie :-) mialam tez robione USG,serce prawidlowo sie rozwija,komory mozgowe w porzadku,lekarka za kazdym razem mowi,ze ma bardzo dlugie nogi,nie wiem po kim,hehe :)

zdjecie twarzy nie udalo sie zrobic,bo co i rusz raczkami sie zakrywal.

Ja juz tak czekam na zdjecia Galway z Piotrusiem,podejrzewam,ze wyszla juz ze szpitala,ale pewnie w domu najpierw chce troszeczke odpoczac i mam nadzieje,ze szybko pochwali sie swoim syneczkiem :)

Aniu ja mam wizytę co 4 tygodnie :-) więc to nie jest tak często, wydaje Ci się. Zastanawiam się czy mój lekarz też będzie kazał mi chodzić częściej np co 2 tyg. Moja koleżanka 1,5 tyg temu urodziła syna, ma tego samego lekarza prowadzącego i rodziła w tym samym szpitalu co ja będę więc mam nadzieję, że jak dojdzie do siebie to czegoś konkretnego się dowiem :-) A nie martw się, Emilka coraz bardziej będzie o sobie dawała znać ;-)

Karwiczki bardzo się cieszę, że wszystko w porządku Hurra! :rofl2: ja nie umiem się doczekać 23.04 bo wtedy jadę na Echo serca i jeszcze raz Maluch będzie sprawdzany :-) A ruchy są obłędne, coś pięknego.. Czasami to aż łzy mi polecą jak czuję go pod swoją ręką:-D

Ale dzisiaj ten mój cwaniak mnie wystraszył.. Rano się budzę i tak jakoś brzuch mam naprężony.. Patrze a lewa strona jest miękka a prawa twarda jak kamień i widoczne wybrzuszenie :szok: lekko ponaciskałam.. A Michaś się poruszył i uciekł i to był on :-D Mama mi powiedziała, że musiał dupcie wypiąć że było takie wybrzuszenie

natkusiu jednym slowem Michas wypial na Ciebie tylek,hihi :-D a im bedzie wiekszy,tym smieszniej bedzie wygladal Twoj brzuszek,przynajmniej u mnie tak jest i tez juz pare razy jedna strone mialam kompletnie wybrzuszona a druga "pusta" :tak:
Dobrze,ze tak Ci zbadaja synka,zobaczysz,ze i tym razem bedzie wszystko w porzadku :tak:

Ja mam wizyty jak na razie co 3 tygodnie,pozniej blizej porodu beda co dwa.Ja juz tak sie nie moge doczekac az Carmelo bedzie juz z nami!!!Nasze zycie zmieni sie kompletnie,bedzie na pewno wspaniale z taka kruszynka :-)

Karwiczki ja już zauważyłam, że nasz Michał to taki mały cwaniak :confused2: chyba po rodzicach hehe :-D a podobno charakter dziecka kształtuje się już w brzuchu.. Ooops :sorry:
Dobrze, że chociaż ten czas w miarę leci.. Ja też już nie mogę doczekać się końcówki, a potem kiedy będę mogła Małego przytulić niah niah

Natkusia ja to samo dziś !!! Od rana mega boli mnie brzuch:( No i się połóżyłam. Dotknęłam brzuszek a tam po prawej COŚ WIELKIEGO TWARDEGO:)Zaczęłam głaskać i..uciekło hihi :) Ale wiecie co od wczoraj mam takie dziwne uczucie, nie wiem jkaby skurcze...ale boli aż do krzyża i do prawej nogi ciągnie do uda...czuje jakbym miała zakwas na macicy albo nie wiem jak to okreslić obolałą w środku macice;/ miałyście tak może? do tej pory super wszystko a teraz od kilku dni tak dziwnie..

Oj Aniu jak tak nie miałam więc Ci nie pomogę.. A masz przy tym twardy brzuch? Z tego co piszesz to chyba nie są te skurcze braxtona-hicksa bo przy nich tak nie ciągnie i krzyż nie boli. Może byś zadzwoniła do swojego lekarza i skonsultowała? Lepiej dmuchać na zimne.

Nasze dzieci nam pupy wypinają :-D

Ostatnia edycja:
aniu ja mialam jakies 4 tygodnie temu klucie i bol promieniujacy do lewego uda,po dwoch dniach przeszlo ale pytalam wtedy lekarki to powiedziala,ze najprawdopodobniej dziecko uciskalo i z tad te bole,do tej pory ten bol sie nie powtorzyl,spytaj jutro nawet telefonicznie lekarza,co on na to,wtedy bedziesz spokojniejsza

reklama
Uuuuu.. Ania to powodzenia u zębologa.. Trzymam &&&&&&&&&&&&&&! :-)

A ja muszę się pochwalić.. Prawdopodobnie Grzegorz w tym miesiącu zmienia pracę i idzie na kopalnie :tak::-):-) podjął taką decyzję, dał już papiery a przyjęcia są teraz w marcu! Nareście będzie z nami i już koniec z delegacjami :-p Ale nie ukrywam, że podjął tą decyzję przez Małego bo nie wyobraża sobie nie być przy dziecku.

Do góry