reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

karwiczki9 Witam cie ; ))) !!!
Mam nadzieję ze to przeczytasz :) Mi płeć równiez jest obojętna najważniejesz zeby było zdrowe ;) ale mam przeczucie ze to bedzie dziewczynka normalnie jestem o tym przekonana na 90% nie wiem jak to mozeliwe ale kobieca intuicja zadko bywa zawodna ;).

reklama
A jesli to nic nie da proponuję udać sie do lekarza i na badanie beta hcg choć w moim przypadku gdy robiłam bhcg a robiłam 2 razy oba wyszły fałszywie jeden 1-szy pokazał ciaze choć w ciaży nie byłam a drugi wykluczył a ciąża już była i gdy poszłam do ginekologa i mnie zbadał powiedział ze są zmiany ciązowe. Miałam straszny mętlik w głowie kupiłam wiec test ACON ultra czuły i zrobiłam go o 18.00 popołudniu i bach 2 kreseczki na drugi dzień poleciałam do ginekologa i przez tydzień aż do wizyty zrobiłam jeszcze 2 testy co drugi dzień 03.10. pani doktor potwierdziła ciaże

Agagu87 bardzo Ci dziękuję za odpowiedź:-)
ja robiłam test Quick Vue to jest test płytkowy...
jak to mówią nadzieja umiera ostatnia;-)

TYNUSIA zgadzam się z Agagu :) Kup sobie test Acon, ja też zamówiłam go w internecie a nawet kilka bo w moim mieście ich nie ma. Moim zdaniem idź od razu do lekarza ,dziwię się, ze jeszcze tego nie zrobiłaś skoro masz takie przykre wspomnienia już. Więc szybko na wizytę:) A w międzyczasie możesz zrobić bete HGC.

Agagu zdziwiłam się odnośnie Twojej bety HCG , że aż tak się pomyliła. A Ty leczyłaś się hormonalnie może? Agagu , w którym dniu cyklu test pokazał dwie kreseczki? I jak ogólnie się czujesz? Objawy są? :) Przede mną i mężem kolejne starania :)

ania-aneczka niestety do mojego lekarza się bardzo ciężko jest dostać a w prywatnym gabinecie nie ma usg wiec mnie ratuje tylko wizyta w przychodni... właśnie po tych przeżyciach bardzo trudno jest mi uwierzyć w to, że mogę w ogóle być w ciąży:-( tym bardziej, że moimi jedynymi objawami jest brak miesiączki bóle podbrzusza i rozchwianie emocjonalne:-) tym bardziej jak zobaczyłam w piatek tą jedną kreseczkę to już straciłam wszelkie nadzieje na macierzyństwo:-(

Tynusia a ile Ci się spóźnia miesiączka? Może po prostu ze stresu Ci się spóźnia co? A miałaś regularne cykle do tej pory? Idź teraz do przychodni i zrób badanie z krwi o ile macie laboratorium :)

miesiączka spóźnia mi się już 16 dni zazwyczaj miałam cykle regularne po 29-30 dni... stresu raczej żadnego nie miałam:-) jutro powtórzę test i wymuszę wizytę u lekarza:-) już zdążyłam sobie wymyślić sto chorób świata u siebie:eek:

Tynusia nie denerwuj się i nie doszukuj chorób:) Może po prostu spóźnia Ci się miesiączka a może jesteś w ciąży tylko jest zbyt wcześnie na zrobienie testu. Leć do apteki i kup test ACON. Zrób go dziś lub jutro rano i zobaczysz:)
Co Ty na to?

AGUGU I KARWICZKI kiedy zaczęły Was boleć piersi? Mniej więcej, w którym dniu ciąży lub cyklu? Czy w czasie owulacji lub dni płodnych również mogą boleć piersi?

Ostatnia edycja:
reklama
no na pewno się udam do apteki i kupię test:-) zawsze przed miesiączką mam okropny ból piersi, że nawet ich dotknąć lekko nie mogę a teraz kompletnie nic... więc mam dużą nadzieję, że moja miesiączka szybko nie przyjdzie:happy:

Do góry