reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Cześć dziewczyny :* !
Nie zaglądam tutaj bo po prostu nie mam czasu :((
Zaczęłam tą pracę jak Wam pisałam i jest masakra.. tzn strasznie mi się podoba ale cały dzień spędzam na szkoleniach, jedno mam od rana praktyczne a drugie do wieczora teoretyczne, poza tym dają nam zadania domowe, mamy kartkówki itd.. 25 października mam egzamin państwowy na licencje i dużo nauki.. Więc muszę do tego dnia przetrzymać i potem większy luz bo sama praktyka :) nawet weekendów nie mam wolnych bo poszłam do szkoły więc same rozumiecie..
Nie mam totalnie na nic czasu, nawet mój mąż przejął 25 moje obowiązki typu sprzątanie i gotowanie :D

Co do moich testów owulkowych hmm w pewnym momencie już nie robiłam testów i w końcu nie wyszły mi 2 kreski więc nie wiem czy robiłam je źle czy co :| .. Rozmawiałam z moim G i stwierdziliśmy zaprzestać starań (staramy się przytulać w zabezpieczeniu, choć są wyjątki ;)) .. Nasza decyzja jest spowodowana moją pracą; mam strasznie dużo stresu, nie wysypiam się, nie mam regularnych posiłków tak więc życie na wysokich obrotach.. I boje się zajść w ciąże żeby nic się nie stało :(( stwierdziliśmy że poczekamy 2-3 mce aż wszystko się ułoży.. Oczywiście mojemu G. za bardzo się to nie spodobało no ale ja nie chce ryzykować.. Tym bardziej utwierdziłam się w decyzji ponieważ szkoli się ze mną taka dziewczyna, która jak się okazało była w początkującej ciąży i 2 dni temu powiedziała mi że poroniła (zaprzyjaźniłyśmy się); Podniosła się z tego ale powiedziała że nie dziwi się że przy takich obrotach tak się stało.. Więc wiecie, nie chce narażać mojego malentwa od początku!
W każdym bądź razie za 3-4 dni mam termin @ a ten cykl jeszcze się staraliśmy bo byliśmy przed podjęciem decyzji.. i powiem Wam że mam taką małą nadzieje na 2 kreski :D Ahh te baby same nie wiedzą czego chcą :]
Nie mam żadnych objawów ani na @ ani na ewentualną ciąże i co najważniejsze nie nakręcam się ;)

A jak tam u Ciebie Aneczko? Testy wychodzą owulkowe? Jak wyjdą dwie kreski to podobno za ok 24 godz będzie owulka :] Test jest pozytywny jeżeli kreska testowa jest takiej samej intensywności bądź bardziej od kreski kontrolnej. Jak jest jaśniejsza to test negatywny. Mi przez te 6 dni co robiłam testy ciągle wychodziły dwie krechy :] ciągle trzymam kciuki za Was :* na pewno się uda ;) !!

Karwiczki a Ty jak się czujesz przyszła mamusiu? :) Pogłaskaj fasoleczkę od cioci Natalki :*

Dziewczyny mogę tutaj wchodzić rzadko - wiadomo z jakiego powodu ale po 25 nadrobie to :) W każdym bądź razie postaram się być na bieżąco z wieściami ale nie zostawiam Was! Także nawet tak nie myśle :]
A co do mojej @ to dam Wam znać oczywiście :))

Buziaki

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny

u mnie wszystko ok,od zeszlego tygodnia mam mdlosci,ale bez wymiotow,nim one przyszly,myslalam,ze nie bedzie tak zle,ale uwierzcie mi,ze latwo tez nie jest,ale jeszcze pare tygodni i mam nadzieje,ze wszystko minie,najczesciej sa z rana i wieczora,wieczorem zdecydowanie silniej,bo musze wtedy tylko lezec i tak czasem nawet przez 5 godzin,apetyt jak na razie uciekl,bardzo malo posilkow moge w tej chwili w siebie wcisnac.Duzo ulubionych dan poprostu mi teraz wogole nie smakuje.Brzucha jak na razie nie widac,ale jestem troche juz taka jakby wzdeta :) Ogolnie to juz bym chciala kupowac rzeczy dla maluszka,ale teraz to jeszcze za wczesnie.

Natkusiu zycze Tobie wszystkiego dobrego w pracy,mam nadzieje,ze szybko zdecydujecie sie na dziecko,szkoda,ze teraz przerwe robicie,ale by bylo jakby wlasnie teraz Wam sie udalo!pewnie i tak byscie sie cieszyli :)

Aniu pewnie,ze zagladam tu,czytam wszystkie komentarze,ale pozniej najczesciej zamykam laptopa i leze bo w obecnej chwili nie mam tyle powera,ale mam nadzieje,ze to sie szybko zmieni :)w ktorym dniu cyklu jestes teraz?po Twoich komentarzach widze,ze znow masz obawy,ze moze sie nie udac,wlacz na luz i nie stresuj sie za mocno,bo to nie jest dobre dla Ciebie,poprostu dzialaj i badz dobrej mysli!

a tak wogole to piersi mi tak szybko rosna,ze zakupilam stanik 80D!!!a jak wogole stanika nie zaloze to tak od tego ciazenia bola,ze az piecze,juz nie mowiac o ich dotyku!Jak ciaza potrafi zmienic nasze cialo,zmysly i zachcianki to jest poprostu az niewiarygodne :)

pozdrawiam Was serdecznie i do uslyszenia!!!

Ostatnia edycja:
KARWICZKI cieszę się, że do Nas zajrzałaś:) Oj bidulko:) Moja Siostra miała w ok 7 tygodniu mdłości i zawroty głowy takie, że też musiała leżeć nieruchomo z misko przy łóżku :) Ale trwało to krótko, może góra miesiąc;) Mam nadzieje, ze Tobie również te objawy miną. A piersi kiedy zaczęły Cię bolec?

To Nasz drugi cykl starań a tak właściwie pierwszy taki konkretniejszy. Kupiłam te testy owulacyjne i od piątku pokazują się pozytywne co mnie dziwi. Zobaczę jak będzie dziś. Ale w Piątek myślę, że mogłam mieć owulacje ( dopiero drugi miesiąc bez tabletek obserwuje organizm) bo baaardzooo bolał mnie jajnik i podbrzusze, tak że nie mogłam się ruszać. W czwartek się z mężem poprzytulaliśmy , ale w Piątek jak poczułam ten ból jajników też :) No i w Sobotę jakoś spontanicznie;) W czwartek i Piątek tak bardziej dla śmiechu trzymałam nogi w górze;) Przez to moje tyłozgięcie to wszystko wylatuje:) Mąż się ze mnie śmiał co to ja za pozy przybieram ;)

W Piątek bolał mnie brzuchol i jak zasypiałam to było mi tak duszno i gorąco no ale to tylko takie moje obserwacje;) Wczoraj też jajniki mnie kuły i trochę piersi ale dałam mężowi odpocząć:) Dziś już jest ok, Może jeszcze dziś coś zdziałamy jak Nas najdzie ochota. Chciałabym żeby się udało, no ale to dopiero drugi cykl więc spokojnie:)
Zrobię test za dwa tygodnie bo akurat @ powinnam dostać i zobaczymy co z tych Naszych przytulańców wyjdzie:)
Pozdrawiam Was mocno :*

Witam
Jestem na tym watku nowa, bardziej udzielam sie na ciąży po poronieniu bo takową przeżyłam, ale zainteresował mnie ten wątek bo niedawno miałam dziwną sytuację otóż @ powinnam dostać 26.09, w dzień @ zrobiłam test ciążowy i wyszła druga kreska bardzo słaba, a że do tego miałam grzybka więc przestraszyłam sie na maksa odrazu telefon do ginka, kazał uzywać maści clotrimazol, na nastepny dzień test i wyszedł plusik czyli ciąża (jakiś nowy test polecony w aptece), w środę znowu test i słaba blada kreska i znowu tel.do ginka i wizyta u niego, na usg nic widac nie było bo było to 3 dni po terminie @, dostałam duphaston albo na podtrzymanie jak to ciąża, albo na wywołanie i po 14 tabletce @ przylazła czyli 7 dni po terminie, zrobiłam test dla pewności i nie było już żadnej kreseczki. I teraz nie wiem czy test był zfałszowany tego co sie działo w moim organizmie czyli grzybem i hormonami czy moze to wczesna ciąża była, no ale @ jednak przylazła
I powiedziałam sobie że aż tak testom wierzyc nie bede, zrobie dopiero tydzien po terminie@ a potwierdze beta jeszcze, i tyle szkoda sie nakrecać

Ania2403 ekspert to ze mnie żaden. Ale moim zdaniem to była wina hormonów. Jednak testom w 100% ufać nie można. Najlepiej zrobić betę. Ja kupiłam teraz test ACON ultraczuły i będę nim testować. Ale kiedy to nie wiem. Zależy jak długo wytrzymam. Dopiero jeśli daj Boże pokaże II kreski to pójdę potwierdzić betą. U mnie beta 40 zł więc dużo mi się wydaje a jeden test 7 czy 8 zł.
Aniu łatwo mówić bo sama się nakręcam, ale postaraj się wyluzować i starajcie się dalej:) Będę trzymała kciuki. Kiedy powinnaś mieć następną @ ?

Następny termin @ to 3.11.11r., ja juz nie mam siły aniu na nakrecanie sie, ostatnia sytuacja mnie już wykończyła więc teraz obiecałam sobie i mężowi że test dopiero kupię jak mi sie tydzien spóźni i wtedy pójde na bete dla potwierdzenia i tyle ja po prostu majątki wydam na te testy jak tak wariwać bede, dlatego ten miesiąc bedzie i nastepny bez stersu, choć sama nie wierze chyba w to co mowie bo czym blizej terminu @ to napiecie bedzie wieksze ale sie postaram spokojnie do tego podejsc jak tylko bede mogła

Aniu i takie podejście na pewno zaoowocuje:) Nie poddawaj się i myśl pozytywnie :) Bo negatywne myślenie też ma zły wpływ na to wszystko. ( i kto to mówi;)) . A jak masz jakieś wątpliwości to idź do innego lekarza i będziesz spokojniejsza.

reklama
Hej Dziewczyny ;-))
co u was słychać ?? nie zagladałam 3 dni jak nie 4 ;-P wczoraj byłam u gina mojej fasoleczce już bije serduszko :-) objawy mam ,,, więc mój mały szkrab nie daje mi o sobie zapomnieć wzdęcia zaparcia parcia mdłosci zawroty głowy i temperaturka 37,5 codziennie, pytałam gina czy to normalne powiedziała że do końca ciaży bedzie temperatura ,,, moja dzidzia ma już 7,5mm rośnie jak na drożdżach pamiętam jak 2 tygodnie temu miała 4mm ;-)))) ledwo byłą ją widać a teraz już tyle urosła 3,5mm

takze jesli chodzi o mnie to tyle nowosci a wy jak tam dziewczynki ??

Do góry