reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

ewela28 nie wymyślaj tylko pisz częściej co u Was, u słodkiego Tomaszka... ostatnio już Cię nawoływałam bo tyle Cię nie było. A swoją drogą zobacz że jest nowy temat "wieści od rozpakowanych".

wiola_1982 nic się nie martw. Po prostu podczas porodu dostaniesz antybiotyk i tyle. Podobno teraz co druga kobieta to ma, a dawniej i to w sumie nie tak dawno się tego badania nawet nie robiło.

reklama
Wiolka, tak jak Kasikz pisze, jak już będziesz miała wrażenie, że rodzisz to zbierasz się na IP :-) a jak wody odejdą pierwsze to w ogóle masz problem z głowy, bo po prostu od razu jedziesz ;-)
A co do dawek antybiotyku to dają aż do skutku, czyli porodu co 4 godziny - przynajmniej tak mi powiedzieli. U mnie były 3 z tego co pamiętam.

Agniesia, posiew na paciorkowce jest obowiązkowy przed porodem. Najlepiej dopiero po 36tc, żeby był jak najświeższy

Dziewczyny a posiew to trzeba konkretnie na paciorkowca, czy wystarczy zrobić ogólny?
LucyF ale mężczyzna z Miłoszka, mhh przystojniaczek

Annas ja w 27 tug robilam ogolny bo mialam jakies swedzenie i nic nie wyszlo i moj gin mowil ze to w zasadzie powinno wystarczyc ale dla 100%-owej pewnosci w 35 tyg robilam tylko na paciorkowca

just, kazik - to mam nadzieję, że zaczaję że coś się zaczyna dziać:) Iże odpłynięcia wód też nie przeoczę:)

Agniesia - jeśli chodzi o ten posiew, to niestety nie we wszystkich szpitalach jest obowiązkowy. Ja dziękuję Bogu że na początku ciąży miałam robiony wymaz i wyszedł paciorkowiec, tak to wiedziałam że może być i teraz. Bo tak to bym pewnie nie wiedziała że go mam.

Annas - ja miałam robiony posiew który nazywa się GBS czyli konkretnie na obecność paciorkowca.

wiolka raczej nie przeoczysz odplyniecia wod;) mnie na poczatku tak sie saczyly a za 3 godziny to tak mnie zalalo ze juz bylam pewna ze to jest wlasnie to:)

lucyf ale duzo chlopak juz z niego a jaki slodziak...:tak:
agniesia ano mzoe z wiekiem i przechodzi ale chyba nie kazdej zazdrosnica juz zazdrosnica zostanie moze troszke mniejsza:-D, jaka koncowka u mnie sam srodek przeciez ty mnie tu nie strasz bo polowy rzeczy jeszcze nie mam ja tam czekam w kolejce ladnie tylko juz chyba nie do 15 kwietnia a do 7 :-)
ewela witam :tak: ja nie mam takiego klawisza
julitko mmm ale slodkosci a jaka czupryneczka w koncu nam wstawilas to zdjecie:tak:
wiolka trzymam kciuki bedzie dobrze, lepiej pojechacv za wnet jak za pozno
annas ale mnie pod budowalas no nie :-)

Moje dziecie momentami jakis teror w srodku robi :tak: ale mnie to cieszy on to chyba jakos po ukosie ulozony jest :cool2:

Jak to z dwoch dziurek ??? to jak to robią???

reklama
Witajcie,
ledwo wróciłam do domu...byłam u szefostwa, bo coś staremu się projekt nie widział, więc musiałam mu wsio tłumaczyć, szkoda tylko, że i tak nic nie zrozumiał, bo tylko kiwał głowa i mówił, "aha, ok, no tak, dobrze" :-D Później zasiedziałam się w biurowcu u kobitek, zaraz kawka i ploteczki, co, gdzie i kiedy w firmie się dzieje :-D Oczywiście nie obyło się bez 1000 pytań "kiedy rodzisz, co będzie" itp.itd. Więc im odp. jak to co będzie? Dziecko będzie :-D Ubawiłam się...powrót do domu już do wesołych nie należał...jak zobaczyłam to pobojowisko :szok::szok: Myślałam, że P i Papcia na drągu powieszę, nie powiem za co...albo powiem....za jaja :-D No, ale P zreflektował się i widzę, ogrania chatkę...no....to tyle u mnie w mega skrócie :-D
Aaaaa...
poprosze o kciuczki jutro o 11 - bardzo ważny dla Nas dzień :-):-) Już nie mogę się doczekać...i jestem oczywiście ciekawa reakcji P...:-D

Buziaki dla Was*

Ostatnia edycja:
Do góry