reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Dzięki Just. Właśnie nad tym się zastanawiałam, na co rozcieńczone siki mają wpływ pod kątem wyników. No nic... Może w nocy z pon na wt będę miała szczęście i nie będę sikała pomiędzy snem a snem :-)

reklama
Dzięki Just. Właśnie nad tym się zastanawiałam, na co rozcieńczone siki mają wpływ pod kątem wyników. No nic... Może w nocy z pon na wt będę miała szczęście i nie będę sikała pomiędzy snem a snem :-)
ja ostatnio obudziłam się o 2 z przekonaniem, że już rano i pora iść pojemniczek napełnić (aż się zdziwiłam, że całą noc przespałam bez wstawania :szok:;-)) - całe szczęście zanim pomaszerowałam do łazienki to spojrzałam na zegarek :-)
więc mi się już sikanie na mózg rzuca ;-)

She ja też biegam w nocy siku przynajmniej 2 razy, raz o 24 a później koło 4 , ale i tak jak wstałam na badania to pobrałam mocz z rańca, bo przecież i tak jak coś mam to i tak wykaże.

Agatko ja nie muszę się nawet pytać u siebie w pracy co myślą o szczepieniach, powiem ci z własnego doświadczenia są dwa obozy: jeden za i jeden przeciw, tak czy siak w jakim by ktoś nie był obozie to pierwsze szczepienia, które dostaje dziecię do 24 h po porodzie czyli przeciw gruźlicy i przeciw wzw każdy szczepi, niezależnie od tego co poźniej każda z nas o reszcie szczepień myśli.Ja mam zamiar szczepić swoje dziecię obowiązkowymi szczepionkami i tak robi większość pielęgniarek u nas, natomiast większość z osób związanych z medycyną nie jest jeszcze przekonana co do szczepień szczepionkami skojarzonymi.Tak więc jak widzisz nie tylko u osób niezwiązanych ze służbą zdrowia jest różnie.
Tak między nami i prawie każdy normalny lekarz ci to powie, jeśli akurat chodzi o szczepienie przeciw gruźlicy jest ono skuteczne, ale co kilka lat należałoby sprawdzać poziom przeciwciał

lecę dalej robić placuszki, bo za raz mnie mąż zastanie :)

Witam Ciezarówki:-).

Dalejtamat szczepien pewnie kazda mama ma ten sam metlik w glowie:dry:.

Co do nakladek na sutki to osobiscie nie polecam:no:,próbowalam i moje dziecko sie nimi dlawilo po prostu byly za duze a rozmiarowka jest tylko jedna i te ktore ktoras z Was link wkleila wygladaja na duze:shocked2:.Nie wiem moze moje dziecko bylo wyjatkowo male ale slyszalam podobne opinie jak moja.Co do tych msarz to piersi to podzielam opinie Agaty ze nie nalezy tego robic i nawet male sutki czy wklesle moga nie byc przeszkoda do karmienia:tak:.
Buziole dla Was i Fasolek tych malych i wiekszych:-).

Mój A., się śmieje, że mam sutki teraz już jak smoczki od butelki, więc dziecko będzie miało dobrze :-D:-D:-D I fakt jest taki, że mnie sama sutki momentami przerażają, a na dodatek jak zdejmę stanik po całym dniu to bym je zadrapała :zawstydzona/y:

Mysle ze niepotrzebnie sie martiwcie bardzo niewiele mama ma problemy z zamalymi sutkam:tak:.Zobaczycie ze dzieci sobie znajda mleczko:-D.
A z ciekawosek to moze ktoras z Was lubi albo lubila mocniejsza muzyke.Sa nagrane fantasyczne kolysanki dla dzieci np.Metaliki:-).Moge podac link to mozna posluchac ,moje dziecko bardzo lubi te kolysanki.Dziecko trzeba edukowac:nerd::-D

Melduje się dzisiaj:-)
Wczoraj mieliśmy wieczór rodzinny -oglądaliśmy filmy i zajadaliśmy się nutellą:-) zemdliło mnie po chwili ale S dzielnie kontynuował objadanie się:-D mała przeciągała się rozpychając mi boczki (nie wiem kiedy raczy przyjąć pozycję startową:confused:). Spała grzecznie całą nockę a rano jak zadzwonił budzik znowu szła z tatusiem do roboty:baffled: Od tego wiertolenia dostała czkawki i 20 minut podskakiwał mi brzuch... tatuś grzecznie się pożegnał z mamusią i brzuszkiem (wiadomo kto dostał więcej buziaków) i jak wyszedł zrobiła się cisza.... i tak do niedawna spałyśmy...

Ewela ruchy na dziś mam już policzone -rano naliczyłam 20 w 30 sekund więc póki co nie potrzeba jeszcze godziny na to liczenie:-) bo to chyba Ty pytałaś??? chodzi o wybranie 1 godziny najbardziej aktywnej dla dziecka i policzenie czy jest 10 JAKICHKOLWIEK ruchów... choć mój gin powiedział ze to moze być różnie i jak dziecko ma dzień lenia -nie będzie tyle...:confused:

reklama
Odebrałam dzisiaj wyniki.
VDRL - ujemny fiu :biggrin2:
HBs Antygen - ujemny - fiu :-D
Glukoza 63 mg/dl 3,5 mmol/l gdzie normy mam podane 3,9-5,9 mmol/l - co to oznacza, bo że się nie łapię w normy to widzę, jakieś konsekwencje? :dry:
mocz - glukoza, bilirubina, ciałka ketonowe, krew, białko, azotyny, leukocyty - ujemne, to chyba dobrze, bo w sumie się nie znam :baffled:. ph 6,0; urobilinogen norm;
śluz - obfity ???; nabłonki wielokątne, bakterie - dość liczne :no:; erytrocyty, pojedyncze świeże, wyługowane; leukocyty - 0-1 w polu widzenia.

Mam coś jeszcze, ale nie wiem co to jest :-D:-D:-D Muszę to rozszyfrować to podam.
Nadal czekam na toxo, od rana mnie wkurzyli, bo badania robiłam w laboratorium X, dalej jadą one do laboratorium Y i zaznaczyłam, że chcę odebrać w laboratorium Y. bo mam bliżej pracy, po czym głupki odesłali to do laboratorium X i od rana musiałam jeździć jak głupia, a na 8 szłam do pracy. Oczywiście zapomniałam numerka za co dostałam opieprz, po czym powiedziałam babce, że drzeć się może na swojego męża a nie na mnie, bo miałam wyniki odebrać tu a ich tu nie ma. Dodatkowo moje toxo jest w drodze w samochodzie laboratoryjnym i na miejsce X dojadą po 9, a po 9 to ja już nie mam jak ich odebrać :baffled:

Do góry