reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

witaminy i minerały w ciąży

ja się właśnie motywuję do wstania z łóżka, idę na badania i do pracy, ale nawet pogoda jest przeciwko mnie :-(deszczowo i mgliście...no ale trzeba...no i biorę niezły prowiant ze sobą i tabletki również:tak:...teraz tylko musze o wszystkim nie zapomnieć...(raz poszłam bez kartki z wypisem badań:-D)

reklama
Zdarza się :happy2: Jak trzeba tyle rzeczy zrobić w ciągu dnia to można wybaczyć jak ktoś o czymś zapomni ;-)
Byłam wczoraj u Ginekologa, jest mi przykro bo moje Maleństwo było smutne, miało spuszczoną główke :-( Tak że, sama zesmutniałam, i cały czas o tym myśle :-( Dostałam też skierowanie na badania, planuje że pójde sobie za 2 tyg. ;-) Pozdrawiam, i miłego - udanego dnia.

ja na swoim badaniu nie widziałam prawie nic ostanio:-),
ale jeszcze nie widziałam wyrazu twarzy dziecka..a Ty widziłaś swoje na 3d czy "normalnym"?:baffled:
u mnie się ostatnio bardzoudało (miałam podejrzenie cukrzycy- ale dzięki zastosowaniu "mini diety" sa normalne wyniki, a dieta nadal pozostaje;-)...także się cieszę...
a dzisiaj miałam śmieszna sytuację- już któryś raz z kolei- nie mogę dostać Feminatalu, (kiedys tak odwiedziłam chyba sześć aptek i nic) także jutro będzie dalszy ciąg polowania...
i nie smuć się bo wtedy maleństwo też będzie jeszcze smutniejsze...:tak:
głowa do góry...;-)

Feminatal powinnien byc w każdej aptece no szok żeby nie było... nie martw sie dzidzia miała spuszczona główkę bo może spała...pzreciez nie ma czym sie smucic ma mamusie, która na niego czeka :-)

ja też sie bede brac feminatal jednak dawkowo jest lepszy

a dlaczego aż 5 tabletek bierzesz?:szok:

w sumie biorę dziewięć ale to w ciągu całego dnia:-D,
ale tylko wieczorem więcej wychodzi,
bo 3 razy dziennie jem magnez (2tabl)
a dodatkowo jeszcze rano żelazo i wieczorem Feminatal (jest podwójny-czyli 2tabl)
a jak nie zdążę itp to może się "uzbierać" tak jak te 5 tabletek :tak: wtedy wieczorem,
ale staram się to lepiej rozkładać tylko nie zawsze się udaje (jak pędzę do pracy)

a z tą czasową niedostępnością Feminatalu- to może rzeczywiście jest bardzo popularny, bo zawsze jak szukałam to widzę wszystkie inne preparaty na półkach...:tak: także teraz się zastanawiam nad zrobieniem "zapasów":-D..

Normalnie 'lekomanka' z Ciebie :-D Hehe.
Jak to jest z ruchami Dzidzi? Kilka dni temu pierwszy raz poczułam, jakby 3 ruchy :-) Aż się popłakałam :-) Ale teraz nie czuje... nie wiem co jest...

u mnie to raczej lekomania chwilowa..mam nadzieję, że to pomoże dziecku, no i dlatego..
a co do ruchów- to jak to początek to są delikatne i nie ma co wpadać w panikę jak ich nie czujesz zawsze, dziecko też ma swój własny rytm- śpi większość czasu lub leż czuwa.. dopiero po 20 tygodniu jak nie czujesz ruchów to pytaj lekarza..
ale najlepiej nie porównywać się z innymi bo na tym etapie rozwój każdego maluszka jest inny- także lekarz, który Cię prowadzi powie Ci to najlepiej na pewno- i wogóle nie powinnaś się tak bać, bo przecież Twoje odczucia też maja wpływ na dziecko:tak:

Wiem, wiem :-)
A ja z byle pierdołką - i już cała latam w nerwach :-)
Musze to zmienić, podchodzić bardziej spokojnie do róznych spraw, dla dobra Dziecka :-)

albo to po prostu samo Ci minie...bo dopiero jak się dzidzia urodzi to będą większe dylematy i rozterki..:tak::-)
ja staram się być zajętą żeby nie mieć czasu na różne swoje rozmyślania ;-)...
ale najgorsze chyba są "dobre rady", ale to już kwestia na inny wątek pewnie:-D

reklama
hihi dobre rady...unikam ludzi z dobrymi radami!i tych co chcą dobrze a wkurzają i podnoszą cisnienie nie mając baczenia na stan ciąży- mówie sobie wtedy -niech spadają!ograniczam kontakt- stan ciązy trzeba szanowac i koniec.

a ja biore witaminy i pije wpano dalej:-)

Do góry