Kosmi nie wiem jak to jest z Twoim ginekologiem, ale domyslam sie, że chodzisz prywatnie. Żeby chodzić z dzidzią do lekarza trzeba być zdeklarowanym w jakiejś przychodni, która dobrze by było żeby miała umowe z NFZ na świadczenie usług POZ. Jak będziesz się deklarować do lekarza to automatycznie (chyba) dzidzia tez będzie tam przporządkowana. dorze jest miec taką przychodnie bo czasem szpital przesyła dokumenty dziecka do niej. jak będziesz wybierac przychodnię to wypełnij też druk wyboru położnej to po porodzie Cię odwiedzi. Dowiedz się też, czy musisz o tym, że wróciłaś ze szpitala powiadamiać, czy sami Cię odwiedzą. Z tego co wiem raz w roku możesz bezpłatnie zmienić przychodnię, lekarza POZ, położną i pielęgniarkę. Zatem jeśli nigdzie nie jesteś zarejestrowana to potem w Gdańsku będziesz mogła zmienić wszystkich.
Taka jest moja wiedza, ale proponuję Ci zasięgnąć języka albo w jakiejś przychoni albo w NFZ, chociaz obawiam sie, że może być tak, że każdy powie Ci coś innego. ;D I masz rację: nasza służba zdrowia to czarna magia!