reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
iza - milo ze sie na cos przydalam ;D
a o to lozysko to sie specjalnie ostatnio na wizycie zapytalam :)

reklama
a ja dopiero teraz sie dowiedziałam ze stopniuje sie ułozenie łozyska
mam wizyte w czwartek i tez musze sie o to zapytac

a mi lekarz nic nie mowil o lozysku,musze sie spytac na nastepnej wizycie a to dopiero 28 marca

Przy III stopniu musi jeszcze byc zwapnienie co oznacza ze lozysko jest juz w pelni dojrzale , i z tego co sie orientuje dochodzi do niego tuz przed porodem. Ja w 30 tyg. mialam I wiec teraz pewnie mam juz II.

ewach6 nie przejmuj sie, ja sie pierwszy raz spotkalam ze stopniami dojrzalosci na 2 USG w 21 tygodniu, ale tez sie nie zapytalam o co chodzi. Jak bylam w szpitalu to caly czas gadano o tym III stopniu wiec chcac czy nie poszerzylam wiedze :laugh: Generalnie to lekarz ktory wykonuje USG powinien wytlumaczyc, ze jest trojstopniowa skala a trzeci stopien oznacza gotowosc do porodu...powinien ale jak sie czlowiek nie dopyta to nie wie.

A ja mam II stopnia z widocznymi złogami wapnia. No ale poczekamy na tą III :) Nie wiem jak wy, ale ja już nie mogę się doczekać.

też mam IIstopień, od dziś jestem w tym 5tyg okresie ciąży kiedy się rodzi 98% dzieciaczków :) no ale gin polecił poczekać jeszcze tydzień, to czekamy :D

reklama
a mi nic lekarz nie mowil o lozysku,musze sie go o to spytac na nastepnej wizycie a to 28 marca

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry