reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

No to ja jestem jakiś hardcore, bo łyknęłam glukozę bez większych problemów, mimo że ze słodyczy lubię paluszki, orzeszki i chipsy ;-P może faktycznie pomógł fakt, że byłam w szpitalu więc nie siedziałam jak ciul w poczekalni tylko zaczęłam coś robić.

reklama
No to ja jestem jakiś hardcore, bo łyknęłam glukozę bez większych problemów, mimo że ze słodyczy lubię paluszki, orzeszki i chipsy ;-P może faktycznie pomógł fakt, że byłam w szpitalu więc nie siedziałam jak ciul w poczekalni tylko zaczęłam coś robić.

jesteś moim idolem :O

Ja w 1 ciąży w sumie nie miałam wiekszych problemów z wypiciem troche tylko słabo mi sie zrobiło i tyle. Jednak niemiło wspominam tę przygodę, a to była 50 glukozy, a teraz ponoć jest 75:szok::wściekła/y:

75 gram glukozy to ok 15 lyzeczek cukru, czyli to tak jakby wypic 3 cole 0,5l lub 2 red bulle w puszce :-)
A powiedzcie, bo sie nie zpaytalam, Pani mi powiedziala o 75 gramach glukoze, ale ilu wody sie rozpuszcza? i cytryne to mozna, bo mi mowila.

Wiecie czego ja sie boje najbardziej? nie tego, ze nie wypije, bo jadlam i pilam najgorsze paskudztwa i wiem, ze dam rade, tylko tego ze zemdleje, bo sie naczytalam, ze moze byc mi slabo...

75 gram glukozy to ok 15 lyzeczek cukru, czyli to tak jakby wypic 3 cole 0,5l lub 2 red bulle w puszce :-)
A powiedzcie, bo sie nie zpaytalam, Pani mi powiedziala o 75 gramach glukoze, ale ilu wody sie rozpuszcza? i cytryne to mozna, bo mi mowila.

Wiecie czego ja sie boje najbardziej? nie tego, ze nie wypije, bo jadlam i pilam najgorsze paskudztwa i wiem, ze dam rade, tylko tego ze zemdleje, bo sie naczytalam, ze moze byc mi slabo...

Mi 50 rozpuścili w szklance gorącej wody i miałam tak 5 minut na wypicie......w smaku nie tyle słodkie co mdłe bleeee no i jak nigdy pamietam, że zrobiło mi sie właśnie słabo:-(

Tyle, że wtedy gin zapomniał mi powiedzieć o tej glukozie i sama do niego dzwoniłam i pytałam, a teraz mam nadzieję, że zapomni hahaha a ja mu nie przypomne-ooo taki mam plan;-)

Madzkim może się słabo zrobić ale ja wtedy poszłam do pań laborantek i powiedziałam że mi słabo i zemdleje i mnie położyły na leżance

reklama
Do góry