reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

kurcze a ja wizyta dopiero 25.02, to jeszcze miesiac :-( ale to wizyta, a usg mam 14.02 w walentynki, to dwa tygodnie, jakos wytrzymam, choc bym chciala zeby to bylo zaraz :-)

reklama
Agunia gratuluję:) Co Ty jadasz że masz takie idealne wyniki:)? Wymaz z pochwy jest chyba potrzebny jako jeden z dokumentów do porodu więc może po to Ci go zrobi:) Synuś może i chudziutki ale ma czas nadrobić a przynajmniej nie ciąży Ci za bardzo:))

Mnie ostatnie dwa dni tak plecy napierniczają i urosło mi się w pasie więc zastanawiam się ile ten mój klocuś waży, ale dowiem się już w poniedziałek:) Mam nadzieję, że szyjka się nie skraca mimo krążka i że nie ma większego rozwarcia

I jeszcze gin informowała mnie, ze w 35 lub 36 tygodniu będzie mi pobierać wymaz z pochwy na coś tam, wiecie o co chodzi?

Badanie GBS Badanie GBS

Ja też po wizycie, córa 1600g, matka kolejne 50 zł. w plecy, drugi raz brałam płytkę i drugi raz dziecię nie raczyło pokazać nic więcej poza piczką :happy2: Ułożona główką do dołu, buźką do moich pleców. Kręgosłup ma piękny ;-)

Gratulacje udanych wizyt. Najwazniejsze ze dzieciaczki zdrowo rosna i nie spieszy im sie jeszcze na swiat :-)

Agunia, ten wymaz robi sie w kierunku gronkowca. Potrzebne jest to przed porodem, bo w razie gdybys go miala musza Ci podac antybiotyki zeby dziecko przechodzac przez kanal rodny sie nie zarazilo.

Gratuluje dzisiejszym wizytowiczkom dobrych wiesci :) Cudownie ze maluchy zdrowo rosna! :)

Jestem po wizycie, a wlasciwie po dwoch ;) U gin nic ciekawego - szyjka nadal miekawa, ale dluga i zamknieta, mam dalej pakowac luteine. Dostalam opiernicz za coraz gorsza morfologie i za spadek wagi o 2kg... Nie wiem jakim cudem bo ostatnio apetyt mi akurat dopisuje. Ale co tam wizyta, najwazniejsze dzis bylo USG :) Syn spisal sie na medal, najpierw pokazowo ssal kciuk, a potem pieknie usmiechnal sie do zdjecia 3D :) Jest go juz 1700g :) Ulozony glowka w dol, wszystkie organy wygladaja na zdrowe. No i lozysko podnioslo sie do zupelnie bezpiecznej wysokosci :) Z duma prezentuje syna, ktory na pierwszy rzut oka nic nie ma ze mnie, za to wszystko z tatusia ;) ImageUploadedByForum BabyBoom1391116684.418566.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1391116684.418566.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1391116684.418566.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 119
evelinka gratuluje wizyty, cieszę się, że wszytko dobrze, malutka duża kobietka serio :) grzybka się wyleczy i bedzie si :)

agutka ten wymaz tak jak dziewczyny mówią to standard więc się nie ma co stresować. gratuluję wizyty :)

jouluatto jaki piękny synuś! no cudo :)

reklama
Dziewczyny dziękuję za wyjaśnienia odnośnie wymazu.

Kroczek właśnie nie wiem skąd tak dobre wyniki, bo jakoś specjalnie się nie staram, nawet ginekolog się dziwiła, że mam takie wyniki w ciąży, bo to raczej niespotykane. Chyba sobie z tym moim dzieciaczkiem żyjemy w takiej idealnej symbiozie, ja mu nic nie żałuję, a on mi nic nie zabiera :tak:

Dzieciaczki macie faktycznie sporawe i trochę wam tego zazdroszczę. Ale tak sobie myślę, że jak przyjdzie mi mojego wypchnąć na zewnątrz to raczej się będę cieszyć z jego małych gabarytów:tak:

joulatto piękne zdjęcie. Mój nie chciał pokazać buźki i jedynie siurakiem machał, no ale do tego, że urodzę małego ekshibicjonistę to już się przyzwyczaiłam.

Do góry