reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Ja dziś powiedziałam to samo, zacznę nazwiska i teksty spisywać a potem pujdę i młoteczkiem w łepki :D
Tego co twierdził, że do 2 tc nie donoszę już powinnam lać :D

Właśnie mam taki zamiar ich wręcz wyśmiać :) Nie dam się, za daleko doszłam, żeby się poddać niech się cmokną :p

I takie podejście mi się podoba :-D:-D:-D

Ja już po wizycie Kubuś został Kubusiem, waży 400 gram z usg wyszło że ma 20 tygodni i 6 dni wszystkie pomiary prawidłowe i ogólnie jeśli o dzisiejsze badanie chodzi to super jestem zadowolona:-):-):-)!!! Pan doktor bardzo dokładny i cierpliwy bo moje maleństwo zasnęło sobie podczas badania i leżał kręgosłupem wzdłuż mojego i nie bardzo było jak sprawdzić czy jest ok, ale mimo iż było już po 20:00 i byłam ostatnią pacjentką lekarz kazał mi pochodzić po korytarzu i się poruszać żeby go obudzić i potem wróciłam mały się już lepiej ułożył i pokazał że kręgosłup też ma w porządku. Bardzo mi się to spodobało bo nie musiał mi robić po chwili usg znowu... A co najlepsze, zapytałam go czy mały leży już w porządku i czy łożysko mam ok bo byłam niedawno w szpitalu i powiedzieli mi że mam nisko schodzące więc jeszcze raz się położyłam, sprawdził łożysko stwierdził że jest ok, ale powiedział że w czwartki przyjmuje w przychodni i jeśli mi się nudzi to mogę do niego wpaść między 11:00 a 15:00 bez zapisywania się i zrobi mi jeszcze usg dopochwowe:szok::szok::szok::-). No normalnie mnie zadziwił tym bardziej że nie jest moim lekarzem prowadzącym i wcale nie musiał wiedząc, że jest wszystko ok proponować mi jeszcze jednego usg z którego oczywiście skorzystam bo znowu zobaczę synia :-):-):-)!!!! Dodam tylko, że chodzę prywatnie do Medicover i dziś się dowiedziałam że w szpitalu u nich robi się tylko te dwa najważniejsze usg czyli 12-13 tydzień i połówkowe bo tam mają najlepszy i najdokładniejszy sprzęt (więc widział mnie 2 raz w życiu), a resztę to już w przychodni będą mi robić.

Acha i jeszcze na pamiątkę dostałam tzn. kupiłam (90zł) płytkę z nagraniem z momentami 3d więc mamy super pamiątkę :-)!!! Co prawda filmik chciałam później mieć, ale jak się dowiedziałam że to w ramach pakietu ostatnie usg na tym sprzęcie a potem poza kwotą za film będę musiała zapłacić za usg pewnie kilka stówek to wolałam teraz..
Tak więc wizyta bardzo udana tym bardziej, że w czwartek znowu sobie zobaczę malucha:-):-):-).
Jutro mnie jeszcze czeka wizyta u mojej doktor i mam nadzieję, że też będą same dobre wieści co do wyników krwi moczu i ogólnie wszystkiego:-).

Magda - Super wieści!!!. A lekarz rewelacja - oby takich więcej!!!!

A ja jutro idę na pierwszą wizytę do szpitala irlandzkiego. Mam malutką nadzieję, że może jednak zrobią mi usg, bo bardzo bym chciała bzebzola podglądnąć:cool2:...

reklama
I takie podejście mi się podoba :-D:-D:-D

Magda - Super wieści!!!. A lekarz rewelacja - oby takich więcej!!!!

A ja jutro idę na pierwszą wizytę do szpitala irlandzkiego. Mam malutką nadzieję, że może jednak zrobią mi usg, bo bardzo bym chciała bzebzola podglądnąć:cool2:...

dzięki :)
trzymam kciukasy, żeby z nudów zrobili ci mega długie usg :)

Ja z krotka relacja z wizyty. Krotka, bo wizyta jednak bez usg :-( ktos sie wpakowal do gabinetu usg z cala gromada pacjentek z oddzialu i nie dala rade sie wypchnac. Niestety uroki przyszpitalnej przychodni. Ale stwierdzila ze to nawet lepiej ze to usg polowkowe zrobimy pozniej bo serducho bedzie lepsze do oceny. No i mam przyjsc za 3 tygodnie. Poza tym zbadala mnie ginekologicznie i stwierdzila ze wszystko jest ok, szyjka ladna, dluga, zamknieta. Macica na wysokosci pepka! Wszystko wyglada ladnie. I chyba w koncu pozbylam sie grzybicy!!!!! Dostalam skierowanie na morfologie i mocz. A po nowym roku zrobimy test obciazenia glukoza. Mimo ze wizyta bez usg to i tak jestem zadowolona, bo jakos tak na spokojnie sobie porozmawialysmy i pamietala wszystko co sie u mnie ostatnio dzialo. A cos czuje ze nie wytrzymam tych trzech tygodni i pojde sobie w wolnej chwili do kolegi na ginekologii, moze mi zrobi szybkie usg zebym sobie malucha podejrzala. Nie chodzi mi o dokladne usg bo do swojej gin mam zaufanie i wiem ze jest specjalista usg i wszystko dobrze oceni za te 3 tygodnie. Ale ciekawa jestem po prostu czy maluch ladnie rosnie no i czy na pewno jest chlopcem :-)

Hejka.... Wybaczcie, że nie odpisze każdej z Was... ale po dzisiejszej wizycie lekko się załamałam... szyjka znowu się skróciła... i jak tak dalej pójdzie to moge nie dotrwać do końca ciąży... mam leżeć leżeć i jeszcze raz leżeć, no i bede znowu brała luteine dopochwowo, mam nadzieje, że coś pomoże.....
Sorki, że tylko tyle... ale brak humoru... a no najważniejsze, że dzidzia ładnie rośnie....
Pozdrawiam ciepło.

Hejka.... Wybaczcie, że nie odpisze każdej z Was... ale po dzisiejszej wizycie lekko się załamałam... szyjka znowu się skróciła... i jak tak dalej pójdzie to moge nie dotrwać do końca ciąży... mam leżeć leżeć i jeszcze raz leżeć, no i bede znowu brała luteine dopochwowo, mam nadzieje, że coś pomoże.....
Sorki, że tylko tyle... ale brak humoru... a no najważniejsze, że dzidzia ładnie rośnie....
Pozdrawiam ciepło.

AniołekBB - leż, leż i jeszcze raz leż! Najważniejsze jak sama mówisz to to, że maluszek ładnie rośnie :-)

Dzięki dziewczyny, ale szanse są małe, bo w Galway jest tylko jeden szpital z oddziałem maternity i obsługują całe, nie tak małe miasto plus okolice. Ale co tam, będziemy się jutro tym trapić ewentualnie.

Marcia gratuluję dobrych wieści:)

Aniołeczku uszy do góry i leż ile trzeba. Szyjka się może poprawić i na pewno dotrwasz do końca ciąży:)

Aniołku,leż! Wytrwacie! :tak:

Marcia,ojjj ja bym na pewno nie wytrzymała,więc nie chcę Cię podpuszczać,ale ... idź idź do tego kolegi,hihi. ;-)

A ja jutro rano mam połówkową prenatalną wizytę. Stres jest,bo ostatnio różne choróbska się Nas czepiały w domku i wiadomo... Ale mam nadzieję,że będzie wszystko w najlepszym porządku. :tak:

Ja z krotka relacja z wizyty. Krotka, bo wizyta jednak bez usg :-( ktos sie wpakowal do gabinetu usg z cala gromada pacjentek z oddzialu i nie dala rade sie wypchnac. Niestety uroki przyszpitalnej przychodni. Ale stwierdzila ze to nawet lepiej ze to usg polowkowe zrobimy pozniej bo serducho bedzie lepsze do oceny. No i mam przyjsc za 3 tygodnie. Poza tym zbadala mnie ginekologicznie i stwierdzila ze wszystko jest ok, szyjka ladna, dluga, zamknieta. Macica na wysokosci pepka! Wszystko wyglada ladnie. I chyba w koncu pozbylam sie grzybicy!!!!! Dostalam skierowanie na morfologie i mocz. A po nowym roku zrobimy test obciazenia glukoza. Mimo ze wizyta bez usg to i tak jestem zadowolona, bo jakos tak na spokojnie sobie porozmawialysmy i pamietala wszystko co sie u mnie ostatnio dzialo. A cos czuje ze nie wytrzymam tych trzech tygodni i pojde sobie w wolnej chwili do kolegi na ginekologii, moze mi zrobi szybkie usg zebym sobie malucha podejrzala. Nie chodzi mi o dokladne usg bo do swojej gin mam zaufanie i wiem ze jest specjalista usg i wszystko dobrze oceni za te 3 tygodnie. Ale ciekawa jestem po prostu czy maluch ladnie rosnie no i czy na pewno jest chlopcem :-)

Ja też bym szła :) Tak czy inaczej to i tak super, że wizyta taka pozytywna :)

Pozdrawiam ciepło.

leż i odpoczywaj a wszystko będzie dobrze :)

Aniołku,leż! Wytrwacie! :tak:

Marcia,ojjj ja bym na pewno nie wytrzymała,więc nie chcę Cię podpuszczać,ale ... idź idź do tego kolegi,hihi. ;-)

A ja jutro rano mam połówkową prenatalną wizytę. Stres jest,bo ostatnio różne choróbska się Nas czepiały w domku i wiadomo... Ale mam nadzieję,że będzie wszystko w najlepszym porządku. :tak:

No to trzymam kciuki na jutro :)

reklama
wczoraj byłam u lekarza i ogólnie wszystko ok tylko mam lekką anemię więc muszę brać żelazo
na USG wyszło ze to chłopak :p waży 235g i jest duży jak na swoj wiek :D

Do góry