reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty i zalecenia pediatry

Maks odwraca główkę zawsze w jedną stronę. Co zrobić żby zaczął odwracać w drugą? Macie jakieś pomysły?

Dodam, że łóżeczko już przestawiłam i większość zabawek jest zamontowanych z lewej trony (a głowę odwraca w prawą)

reklama
Mój Maks też obracał głowę tylko w jedną stronę, to przez ułożenie jeszcze wewnątrz brzucha. Pediatra kazał mi rozmasowywać mięsień, który się naciąga przez to odwracanie i faktycznie teraz odwraca głowę na obie strony. Pozostało mu tylko lekkie nachylenie i na to też mamy ćwiczenia, ale są zbyt trudne jak dla mnie do opisania :-(.

Piotruś też chętniej odwraca główkę w jedną stronę - i też wszystko już poprzestawiałam na drugą i efekt jakiś tam jest, ale bez szału. Zapytam pediatrę co z tym robić dalej.

Czarek też preferuje główkę na prawo zwracać i mówiliśmy o tym pediatrze, zbadała istwierdziła że nic nie trzeba robić - samo przejdzie.
Esia ale ty się podziel informacją od waszego pediatry po wizycie, bo wiadomo co lekarz to inna rada..

Wczoraj żeby zmusić Maksa do odwrócenia główki położyłam go w leżaczku i usiadłam z lewej strony. Zaczęłam mu śpiewać i rzeczywiście się odwrócił :-D wyśpiewałam mu wszystko co znam, a Junior na kanapie pękał ze śmiechu :zawstydzona/y: (no cóż muzykiem to ja nie jestem ;-)), ale czego się nie robi dla dziecka :-)

Mnie lekarka powiedziala ze dziecko obraca glowke nie do zabawek tylko do ŚWIATŁA.
Kazała więc Zosie w łóżeczku kłaść co jakiś czas 'w nogach'.

No niestety :baffled: Piotruś już ma z jednej strony główkę "bardziej" niż z drugiej :baffled: Zdecydowanie pogadam o tym z pediatrą...

Efilo ze światłem też już próbowałam - wtedy okazuje się, że Piotruś woli patrzeć na cień :eek:

reklama
Do góry