reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty i zalecenia pediatry

zgadzam się z Wami w 100%, co do nagłego wzrostu liczby dzieci z napięciem mięśniowym w dzisiejszych czasach. kiedyś nikt o tym nie słyszał i nic nikomu nie jest. zresztą pytałam naszą rehabilitantkę o skutki nieleczenia tej "choroby". Brak!!!
ja traktuje te ćwiczenia z przymrużeniem oko, bardziej jako zabawę dla małego. Po zajęciach śpi dwie godziny:szok:, normalnie ma 20 minutowe drzemki.

reklama
Dziewczyny, nie ma się co dziwić. Emocje rodziców=rzeka pieniędzy :-D. Niestety łatwo to wykorzystać i na tym bazuje wiele instytucji, koncerny farmaceutyczne, producenci zabawek itd itp. Heh jedyne co pozostaje to ćwiczyć asertywność.

Ja zdecydowanie ćwiczę :tak:
Z resztą, już mam efekty "owczego pędu" :baffled: Gdy kupowaliśmy materacyk, "najlepsze" były te koks/pianka/gryka. I właśnie musimy wymienić :baffled: Na stronie z gryką psu bym nie kazała leżeć (spore, twarde ziarenka dość luźno przemieszczające się w kieszonkach), a strona z kokosem wygniata się paskudnie - tworzą się dołki, w które Piotruś wpada i utrwalają złe skłonności, np. do trzymania główki w lewo :baffled:

toska nasza lekarka to dr Joanna Peradzyńska.

A ja wczoraj po wielkich bojach zaszczepilam moja mala. Wyobrazcie sobie ze nikt jej nie chcial zaszczepic-kazdy sie bal odpowiedzialnosci bo szukalam innych szczepionek niz sie uzywa w PL. No ale udalo sie, dzidzia zaszczepiona, ma sie dobrze :-) Zaszczepilam ja na wszystko tylko 2 dostala takie same jak w US a 2 inne-odpowiedniki stosowane w Pl ale moj lekarz ze stanow sie zgodzil a polski byl bardzo mily i profesjonalny takze ciesze sie strasznie. W grudniu powtorka :-) Zamiast daptacelu (DTaP), IPV i Comvaxu (Hib+HepB) dostala Petaxim (DTaP+Hib+polio) i na zoltaczke (ta troche szczypala). No i jeszcze dostala Prevnar (pneumokoki) i Rotateq (rotawirus) ale to identyczne co w US. Mamy to za soba i z tej radosci dalam jej na sprobowanie zupke jarzynowa Bebiko-smakowalo dziecku bardzo i chyba na stale jej juz wprowadze raz dziennie :-)

Po tym co napisalyscie jeszcze raz sie utwierdzilam w przekonaniu że moja pediatra jest zdroworozsadkowa. Po obejrzeniu Zosi stwierdzila ze co prawda ma asymetrie ale z tym nie nalezy nic robic. Po czym zalatwila mi neurologa od reki (na tej samej wizycie) żebym nie panikowala zbytnio. Neurolog tylko potwierdzil ze to samo przechodzi i rehabilitacja niepotrzebna.

Iza - super że wreszcie skonczyly sie kombinacje z ta szczepionką. Kto by przypuszczal ze bedzie taki problem.

co się robi w przypadku zgubienia książeczki zdrowia maluszka? w domu nie widzę, lekarka jest przekonana, że zostawiłam u niej, ale nie może znaleźć, pielęgniarka twierdzi, że na 100% nie zostawiłam; no i co mam zrobić jak się nie znajdzie?

reklama
co się robi w przypadku zgubienia książeczki zdrowia maluszka? w domu nie widzę, lekarka jest przekonana, że zostawiłam u niej, ale nie może znaleźć, pielęgniarka twierdzi, że na 100% nie zostawiłam; no i co mam zrobić jak się nie znajdzie?

Odtwarza się, ale jak dokładnie to nie wiem. Pewnie trzeba w szpitalu załatwić

Do góry