reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
Catedra dziekuje za propozycje,jak nie znajde chetnie sie zglosze,buzka!!!
Dzieki Zoania mam ja i uzywam przynajmniej raz dziennie;-)
Bylam dzisiaj u lekarki i na poczatek zalecila cos na rozluznienie stolca (sorry..) zeby szycie mialo szanse sie zagoic (..a zaparcia mam od zawsze..). Podobno szwy sie ladnie rozpuscily a blizna taka pozostanie bo tak mnie "pocerowali"..Pocieszyla mnie ze gdybym jej nie pokazala ze tam jest to by nie zauwazyla:tak:No i oczywiscie zrobia kolejna mikrobiologie moczu - tym bardziej ze krwawienie znow wrocilo:-:)confused2:

Hej. No i jestem po wizycie u gina. Wszystko w porządku. Jajniki jeszcze nie aktywne;-)
Ale dostałam recepte i jedno opakowanie juz od lekarza tabletek antykoncepcyjnych Azalia,bo rozmawalsmy na temat wkładek i poopowiadał mi trochę o tym jak jest w tym temacie. Może znacie jakieś dobre wkładki godne polecenia? Muszę poszukać jakiś informacji w tym temacie.
Byłam z małą i z T. tylko,ze oni czekali na korytarzu. Mała twardo spała w foteliku, a jak lekarz wyszedł ją zobaczyć i zaczął mówić to odrazu sę obudziła i powiedział, że jeszcze go nie widziała, ale głos dobrze już zna stąd ta reakcja;-)

boozkowa ja też dostałam Azalię (wkłądkę - Mirena (lady insert)- mam zakładac w styczniu jesli się zdecyduje). Lekarz zrobił mi usg, powiedział ze jajniki nie pracują, tego samego dnia wziełam pierwszą pigułkę a dokłądnie tydzien pozniej zaczełam plamic. Teraz mam cos co wygląda jak krwawienie miesięczne. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No mi mój learz tez mówił właśnie o tej wkładce,ale mówił mi, że po sciagnieciu jej mogą być potem problemy z zajściem w kolejną ciążę i, że zakładają ją przeważnie kobiety,któe nie planują kolejnej ciąży. Mówił też,że jeżeli miało się krótkie i skąpe miesiączki to po Mirenie może nie być krwawienia, tylk,ze ja mialam 7 dniowe i bardzo obfite to co jest minusem jeżeli chodzi o inne wkładki bo przy inch krwawienie jest mocniejsze. no i mowił,ze Mirena jest najbardziej skuteczna... A jaki koszt u Ciebie Abeja wynosi za tą wkładkę plus założenie? U mnie ok. 1000 zł wychodzi, trochę dużo...
A jak masz krwawienie to bierzesz dalej te tabletki, tak? bo zapomniałam się zapytac/ Ja jutro biorę pierwszą tabletkę. a kolejna wizyta za 3-4 miesiące jak już się zdecyduję co do wkładki.

pigułki biorę.
Koszt założenia wkładki u mojego lekarza 1200. Mówił że po cc powinno się ją zakładać w znieczuleniu ogólnym.
Co do tego że ciężej zajść w ciążę to nie mówił, zreszta jest na forum wątek o Mirenie o tam dziewczyny piszą, że po 3 cyklach od ściągnięcia wkładki zaciążyły...

No on mnie tylko uprzedzał, ze mogą być problemy,ale nie muszą. Hmmm... musze troszke o tym poczytac, dowiedziec sie wiecej. Mówił tez ze mając wkładkę(ale to ogólnie) tez mozna zajsc, bym miala to nauwadze:-)

Ja byłam wczoraj u gina wszystko ok,nawet sie nie zorientował ze byłam szyta:tak:dostalam cerazette,pozwolenie na pinganie(ha ha ha)i mam w lutym na cytologie sie stawić.UFF ale ulżyło mi że wsio ok bo jednak troche pietra miałam.Emisia oczywiscie zrobiła furore ale miała wszystko gdzies i smacznie spała

reklama
Moje plamienie ustalo:tak:ale blizna po szyciu nadal opuchnieta..Za kazdym razem jak zalatwiam "sprawe" w wc - tak jakby rozpierdziela sie na nowo kolo O - swedzi i piecze..juz kurka nie wiem co robic..:no::zawstydzona/y::-(

Mialam tak samo jak rozeszla mi sie rana po szyciu..niestety..wtedy połozna polecila mi balsam Szostakowskiego (w aptece pod nazwą avilin) Avilin Balsam Szostakowskiego, 100 ml - Apteka internetowa dbam o zdrowie

ma konsystencję miodu..rewelacyjnie wszystko zaleczył..i kupke dalo się zrobic..bez problemu..bardzo łagodził pieczenie..aplikacja na noc..:tak:

Do góry