reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

reklama
Ja też bylam przekonana że bede miala cukrzycę bo w tej ciazy mam wszystko pod górkę no ale na szczęście nie mam. Ciekawe jak później gbs mi wyjdzie.
Będzie dobrze dziewojki;-);-)

Po godzinie mialam 151 a po dwoch 125. I położona mowila ze pierwszy wynik lekko podwyzszony. A z kolei gin nic nie miwil ze cos nie tak więc chyba nie mam nie?:-)

Ważniejsze jest chyba to po dwóch godzinach, bo ja nawet nie miałam sprawdzane po godzinie i z tego co wyczytałam, to to badanie zaleca się przeprowadzać tak jak u mnie, czyli drugi pomiar dopiero po 2h

Każdy jest ważny, Ba czczo, po godzinie i po dwóch. Którykolwiek powyżej normy wskazuje cukrzycę.
Np. gdy już robi się pomiary w domu glukometrem to właśnie godzinę po posiłku, na czczo również. Razem 4x kłucie :-(
A mierzy się po głównych posiłkach.
W ogóle to dziś zamowilam dietę u dietetyczki, bo znowu za duzo sobie pozwalam :-(

werci, slic
zny maluszek!!!!
ja sie toalnei nie
znam na cukrcycy czy to ciazowej czy nie, wiec niespecjalnei wiem cvym moge pociesvyc, ale trzymam mocno kciuki zeby wsvystko byko dobrze!!! :*****

reklama
Do góry