reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Kurde u mnie tez skoki byly od 120 do nawet 160 :/ ale w normie bo sie ruszal a jak sie nie ruszal to stabilniej

Kciuki za dzis !!

dona_76 dla porównania u nas obwód główki 26.9 cm i jest napisane, że odpowiada 31 tygodniowi ciąży

Anisen mocno trzymam kciuki... chyba wiem co czujesz...

my wczoraj samo usg mielismy mniej więcej 30-40 minut :szok: każda jedna kosteczka, żyłka zostały sprawdzone. Potwierdzone, że czekamy na wspaniałą, śliczną córeczkę
Nikola.jpg
mała wszystko ma w normie/prawidłowe oprócz tych chol.... komór...:-( Komory powiększone.. na szczęście z tego co już zdążyłam wyczytać (tak tak google wygrało) jeżeli wszytko inne w normie to nie ma się czym martwić... niby tak, ale ja jakbym przestała żyć... tak się martwię :-( teraz zostaje nam modlitwa, że jak pojedziemy za 3 tyg to nie będą powiększone a nawet wręcz się zmniejszą... Doktorka powiedziała, że w/g niej to albo po przeziębieniu (proszę dziewczyny uważajcie na siebie!) jeżeli było wirusowe i nie wzięłam antybiotyku albo ... coś zjadłam nie takiego :szok: mam powtórzyć toxo (raz robiłam- wyszło, że kiedyś już przechodziłam) , CRP (próby wątrobowe mam ok)i cytomegalię. Dostałam całą reklamówkę witamin: Laktomag B6, Chela Ferr wit B6 ( żeby wstrzymać pokarm - powiedziała, że to za wcześnie) Prenatal DHA (mam brać razem z Femibionem mimo, że ma on DHA)
Co ciekawe pobierała mi wymaz i się pyta czy mam skurcze- ja że nie, ona że i owszem mam :szok: nic a nic nie czułam ale myśle że te skurcze to bardziej z nerwów (całe usg się zwijałam z bólu tak mnie brzuch z nerwów bolał)
I jeszcze jedno.. pisałam kiedyś, że u mnie był problem z ustaleniem miesiączki bo po zastrzykach to miałam nie miałam- nawet nie notowałam... na opisie mam "przepływ tt pępowinowych powyżej normy dla tego okresu ciąży S:D 3,43" ale z tego co z mężem zrozumieliśmy to ciąża może być do 2 tc młodsza niż myślimy... już sami nie wiemy co myśleć :no:

ech... rozpisałam się... ale uwierzcie mi dziewczyny to będą najdłuższe 3 tyg. w moim życiu ... spałam tej nocy łącznie 2 godz.

Załączniki

• Nikola.jpg
    Nikola.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 43
podajemy wymiary dzieci? to i ja!
Kajcisław urodzony po terminie 5 dni , I okres porodu 4 godz, II okres - 10 minut, pęcherzyk płodowy pękł 8 godz przed porodem.
Waga: 3070, długość 49 cm, główka - 30 cm, klatka piersiowa 29.

Tamtusia, Siva, Milusia = gratulacje wielkie:)

Anisen - ja zawsze słyszałam i czytałam, ze prawidłowe tętno mieści się między 110-160. Bardzo dobrze, że maluch ma zapis wykazujący różnice w zapisie . W krótkim czasie zapis może być poniżej 110, albo powyżej 160 uderzeń. Gorzej podobno, jak serduszko bardzo miarodajnie bije, w tym okresie powinno mieć skoki własnie. To na pewno arytmia???? Kurde, Laura miala ostatnio od 100 do 190! i nikt nic nie mówił złego...trzymam kciuki za Was!

Calineczka - kurde dziewczyno, wcale nie dziwię że się, ze martwisz! mam szczerą nadzieję,ze zakończy się wszystko strachem tylko! mocno, mocno ściskam!

reklama
Anisen już pewnie u lekarza jesteś, mam nadzieję, że jednak wszystko w porządku będzie z maluszkiem. trzymamy kciuki za Was
Calineczka nie dziwię ci się, że się martwisz. chyba każda z nas byłaby niespokojna z takiego powodu. Mam nadzieję, że na następnej wizycie wyjdzie wszystko ok i będziesz mogła spokojnie oczekiwać na maluszka

kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Do góry