reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Ja jutro mam się grzecznie stawić na IP żeby mi zrobili ktg i po cichu licze że mnie zostawią i od razu, z biegu zrobią cc :D maaaaarzy mi się słodki koniec :D Zaczął mnie brzuchal pobolewać jak na @ :/ I dodatkowo głowa mnie boli, i od 4 dni mam stan podgorączkowy. No co za szajs się przypałętał....

A jak mnie nie zostawią to kolejna wizyta w szpitalu we wtorek :/ żeby zrobić badania krwi. Bo pan doktor zażyczył sobie jak najświeższych na środowe cc. No cóż... jak mus to mus.
Kajtek, będę Cię wypatrywać ;)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja oficjalnie I aż do odwołania a więc do pordu mam CIĄŻOWEGO FOCHA....nie będę opisywać wszystkich swoich dolegliwości I tgo jak bardzo zle się czuje, bo chyba wszytskie tu już mamy rózne dolegliwości....ja tak dyskretnie liczę na to, ze we wtorek na ktg będą skurcze a potem n wizycie szyjka sie okaze miękka i ze bedzie rozwarcie i usłysze ze CC będzie przyspieszone:p:p

Ikasia - podłączam się do tego focha.. oprócz wszystkiego najgorszego z 9. miesiąca przypałętała się migrena, gdy by nie moja mama nie wiem jakbym dzisiejszy dzień z dwoma maluchami przeżyła.. pół dnia przeleżałam w ciemnym pokoju zwiając się z bólu... :(

Ja od piątku czasu nie miałam na napisanie, więc po wizycie u mnie tak:
rodzić nie rodzę (jeszcze), ale szyjka miękka i skrócona- z 2,5cm które miałam 2 tyg. temu zrobił się centymetr i wg mojej gin choć rozwarcia nie ma to się przygotowuje wszystko na poród (co też sama widzę po innym ślizie szyjkowym i tym, że jak mi sprawdzała tę szyjkę to mnie już bolało, a to nowość). Mały jeszcze w kanał nie wstawiony, a brzuch nie opada, ale wg niej jednak u wieloródki to rozwarcie i brzuch potrafią się w jeden dzień zrobić, więc mam sobie spokojnie czekać aż się coś zacznie dziać...

Z kolei położna moja oszacowała, że mały waży teraz jakieś 3-3,2kg, więc ja mówię 2 tyg. góra i rodzę, bo klopsa nie będę wyduszać z siebie - na to moja położna mówi, że waga nieważna, tylko obwód główki i barków, a wczoraj była u mnie moja siostra i mówi, że ona rodziła jedno dziecko 3100 , a drugie 3600 i różnica wg niej kolosalna - na niekorzyść klopsa oczywiście - i bądź tu mądry człowieku :tak:

jeszcze w tygodniu idę na jedno USG to zobaczymy jakie ma te swoje wymiary :-D

Dziewczynki ja po wczorajszej wizycie:)) Mała przybrała, dalej malutka ale juz coś około 3 kg ma!:) a co!! po coś objadałam sie całe świeta tak mocno:)) ogólnie wszystko ok. Szyjka długa pozamykane wszystko;/ ( i tu moje pytanie: czy duzo czasu zajmuje szyjce zgładzenie sie itp?)j Na ktg pare lekkich skurczy. I tyle w zasadzie. Termin za tydz, ale lekarz mówi ze chyba przenosze:( i jesli do 20 nie urodze to mam sie do niego zgłosic on skierujei mnie do szpitala na wywołanie.... :( wiec max 21 bede miala córcię przy sobie:) nie ukrywam ze bardzo bardzo bardzo chciałabym wczesniej i sama nie wywołany wiec Wiki wyłaźźźźźźźźźźźźźźźźźźźźźź!!!!!!!!!!!!!!:)))

Dziewczyny cieszę się, że wizyty udane i z maluszkami wszystko ok:)

Agagsm niby wiadomo że łatwiej się rodzi jak obwód główki i barków mniejszy, ale waga podejrzewam że też bez znaczenia nie jest więc faktycznie jakoś pociesza mnie myśl, że moja mała do gigancików nie należy;-)

Tina Twoja malutka też fajnie waży, chyba też będzie raczej średniaczkiem:) Ciekawe, jak to u mnie wyjdzie - gin mi powiedział, że na wizycie 14.01 "zastanowimy się", czy ma mi wystawiać kolejne zwolnienie, czy myśleć już o szpitalu... Kurczę, więc jak to z tym rodzeniem będzie albo raczej kiedy rodzić będę to on sam chyba żadnej koncepcji póki co nie miał:sorry:

Ikasia, Ivi i inomama zakładają front wspolny z fochem! kto się przyłącza??? nie wiem tylko, czy nie trzeb mieć "i" na początku nicku...:)

Agagsm - czyli jak blisko do porodu to badanie bardziej boli? gratuluję wizyty!

Tina - gratulacje dla Was, życzę żebyś nie przenosiła, bo wtedy to dopiero się dłuży...

ja jutro wizyta i ktg, zobaczymy co nowego....

Hehe nie fochować się mi tu! :*

Gratuluję wizyt i apeluję do maluszków żeby nie wystawiały mam na takie próby i wychodziły na świat!!!

Idę pouzupełniać listę poki dzieciarnia śpi :*

reklama
Wróciłam :) Cieszycie się?;) nie zostawili mnie w szpitalu. Ktg śliczne, szyjka długa i zamknięta (z zaskoczenia mnie zbadał na samolocie...a mi głupio było bo po nocnym bara-bara...). Akurat trafiłam na mojego gina:) No i powiedział że dopiero we srode mam się zjawić. No chyba ze jakimś cudem wody mi odejdą,to wtedy w ciągu 2h mam przyjechać.
Rety, środa... Tak blisko...

Do góry