reklama
sarka
trójkowa mama
Z Wiktorkiem jak byłam w ciazy to na ostatniej wizycie przedporodowej gin powiedział że wychodzi mu na USG 4 sierpień (a termin miałam 27 lipiec) i masz ci jak trafił hehe bo 4 sierp. się urodził!!! więc nie wiadomo który traf jest prawidłowy, tak czy siak trzymac należy się tego wg OM i jak mówią to też termin orientacyjny!
sunnflower
Fanka BB :)
gratuluję udanych wizyt dziewczyny.
kurcze muszę się zebrać i iść oddać tą krew i mocz - może w piątek bo mam wolne no i na przyszły tydzień wizyta - kurcze się denerwuję bo mi lekarz powiedział że jak się nie obróci Zuzka do tej wizyty to już się nie obróci i będzie mnie szykował na cc bo nie można dopuścić do porodu. A ta mała skubana jak głaz leży w poprzek - ogólnie to strasznie niewygodne bo jak tylko próbuję położyć się na boku to czuję jak dostaję kopa w wątrobę albo śledzione i kończy się takie spanie, więc aktualnie śpię na wpół siedząc - choć "śpię" to chyba zbyt śmiało powiedziane
Ciekawe ile ta moja córa teraz waży
kurcze muszę się zebrać i iść oddać tą krew i mocz - może w piątek bo mam wolne no i na przyszły tydzień wizyta - kurcze się denerwuję bo mi lekarz powiedział że jak się nie obróci Zuzka do tej wizyty to już się nie obróci i będzie mnie szykował na cc bo nie można dopuścić do porodu. A ta mała skubana jak głaz leży w poprzek - ogólnie to strasznie niewygodne bo jak tylko próbuję położyć się na boku to czuję jak dostaję kopa w wątrobę albo śledzione i kończy się takie spanie, więc aktualnie śpię na wpół siedząc - choć "śpię" to chyba zbyt śmiało powiedziane
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Ja niestety terminem OM się kompletnie nie sugeruje, trzymam się terminy który został ustalony na USG genetycznym i potwierdził się na USG połówkowym. A między terminem z OM a USG jest 2 tygodnie różnicy... gdybym sie trzymała OM to miałabym już dwa tygodnie przenoszoną ciążę... i bądź tu człowieku mądry 
(: Anka :)
Dziekuje za mile slowa
Ja mam termin wg om 23.12 - ale czesto usg pokazywaly mi ok. 15.12. I w sumie tak bym wolala
Jednak moja gin tez sie trzyma 23 grudnia i nie zmienia mi terminu.
A tak wogole to niezle Wiolcie straszycie ^^ Choc powiem ze fajnie juz byc na takim etapie. Ja sie urodzilam z waga 2,9 kg, ale bylam po prostu malym dzieckiem, bo urodzilam sie po terminie
Wow... To masz podstawy opierac sie na terminach z usg
A tak wogole to niezle Wiolcie straszycie ^^ Choc powiem ze fajnie juz byc na takim etapie. Ja sie urodzilam z waga 2,9 kg, ale bylam po prostu malym dzieckiem, bo urodzilam sie po terminie

Ja niestety terminem OM się kompletnie nie sugeruje, trzymam się terminy który został ustalony na USG genetycznym i potwierdził się na USG połówkowym. A między terminem z OM a USG jest 2 tygodnie różnicy... gdybym sie trzymała OM to miałabym już dwa tygodnie przenoszoną ciążę... i bądź tu człowieku mądry![]()
Wow... To masz podstawy opierac sie na terminach z usg
ewwe
Ja niestety terminem OM się kompletnie nie sugeruje, trzymam się terminy który został ustalony na USG genetycznym i potwierdził się na USG połówkowym. A między terminem z OM a USG jest 2 tygodnie różnicy... gdybym sie trzymała OM to miałabym już dwa tygodnie przenoszoną ciążę... i bądź tu człowieku mądry![]()
Właśnie dlatego jak rozbierzności są w miarę duże wtedy patrzy się na te usg wcześniejsze
sunnflower
u nas to w sumie się pokrywa - i według OM i według usg - za wyjątkiem oczywiście pomiaru kości udowej z której termin na usg wychodzi na 1 grudnia - praktycznie od samego początku
Anka ja mam termin według om na 22 grudnia, a z usg też mi wyliczało cały czas na 15
to może jeszcze wylądujemy w tym samym dniu i w tym samym szpitalu razem 
no ale gin się trzyma tego z OM. a ja bym wolała urodzić albo przed 20, żeby do świąt się jakoś pozbierać, albo 26 na koniec świąt (czyt. po jednym wielkim obżarstwie
)
no ale gin się trzyma tego z OM. a ja bym wolała urodzić albo przed 20, żeby do świąt się jakoś pozbierać, albo 26 na koniec świąt (czyt. po jednym wielkim obżarstwie
krolcia
Ja mam według OM na 23 grudnia, a według usg rozpiętość jak dotychczas wynosi od 11 do 15 grudnia. Ja obstawiam sobie 16-18 grudnia
. Jakoś tak mi się czuje.:-)

reklama
Elena
Grudniówka 2010
u nas to w sumie się pokrywa - i według OM i według usg - za wyjątkiem oczywiście pomiaru kości udowej z której termin na usg wychodzi na 1 grudnia - praktycznie od samego początku
Być może będzie miec bardzo długie nogi.