reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

o matko!!!! to ja na drugi dzien rano miałam 80/50. Położna mierzy raz, drugi... a ja nerwowa, bo to pewnie 5 czy 6 rano i sobie spałam. Ona się pyta - pani w ogóle żyje przy takim ciśnieniu? a ja - nie, przy takim tylko śpię!

reklama
U nas szyjka się jeszcze skróciła w stosunku do długości 3cm 2 tygodnie temu, ale lekarz stwierdził że teraz już nie mamy się tym co martwić bo w zasadzie w każdej chwili mogę urodzić :szok: Mogę odstawić nospę i magnez ale lepiej jak to uznał jeszcze "zaciskać nogi" do końca tygodnia bo nie ma u nas porodówki zupełnie, bo przenoszą się już do nowej. Więc jest szansa na poród rodzinny :-)No pod warunkiem że Lenka nie zechce wyjść już w tym tygodniu:-p
Mam iść zrobić posiew jutro do labolatorium i tu mam pytanie, Wy też robiłyście normalnie w labolatorium? kto go wykonuje?normalnie te babki co pobierają krew etc ?
Może głupie pytanie, no ale wydawało mi się że to on w gabinecie pobiera.

U nas po wizycie wsio ok, poza tym ze ponownie antybiotyki na infekcje drog moczowych:crazy: Jas wazy 2300, szyjka nieskrocona i zamknieta, pomimo tych skurczy, ktore mam juz kilka miesiecy.Ale jak ginka powiedziala to jednak skutki po operacji.
Wszystkie wymiary sa w porzadku, wiec to najwazniejsze.Przytylam 1kg od ostatniej wizyty wiec nie jest zle:tak:Bo na poczatku tak tylam szybko, ze myslalam ze pod koniec ciazy to bede sie toczyc a nie chodzic:-Dale na szczescie zastopowalam.Tylko te przerazajace cisnienie-80/40:shocked2:
Gratuluje reszcie udanych wizytacji;-)

Gratuluję udanych wizyt.
Pęcherz to taka przypadłość cięzarnych. Też miałam infekcję.Brałam podajże Urosept, wit. C, żurawinę i nospę. Na koniec wypiłam dwa browce i przeszło.

To i ja po wizycie. Mój "maluch", jak to określił lekarz, dobija do 3 kg. A jeszcze trochę przed nami. Wszystko poza tym w porządku. Powiedział, że na moją drętwiejącą rękę nie ma złotego lekarstwa. Mam brać magnez, ale on nie gwarantuje rezultatu. No a poza tym to mi przejdzie jak urodzę;) Kolejna wizyta za 2 tygodnie, ale powiedział, że spotkamy się w jego gabinecie o ile wczesniej nie spotkamy się w szpitalu;) Ogólnie wesoła dziś wizyta. No ale synkowi chyba średnio się podobało, bo do tej pory rozpycha się tak, że strasznie boli. On chyba jednak nie lubi tego USG :/

No gratuluje udanych wizyt. /Mnie w tej ciazy infekcja dróg moczowych mineła, tfu, tfu, tfu co by nie zapeszyć, ale ja pije herbatke z żurawina w ilościach wielkich.

Jak to jest z tym posiewem w kierunku paciorkowca. Gdzie miałyście wykonywany, u swojego lekarza czy w laboratorium? Jaki koszt mniej więcej tego jest?

Agbar to dorodne dziecko bedziesz miala. Gratuluję udanej wizyty.
Bodzinka bardzo dobrze,że dzialasz zapobiegawczo.

reklama
Do góry