reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
Sarka to super że u was wszystko dobrze!! :) Spokojnie - możesz rodzić za 4 tygodnie ale rzadko, która kobieta rodzi przed terminem - widzę że tendencja jest raczej po terminie ;) Waga maleństwa - idealna :)

wiolcia - a ile waży Twój synek, że się martwisz, że taki duży?
Tydzień temu we wtorek miał 3400g czyli przez ostatnie 3 tygodnie przybrał ponad 700g.

ale to chyba dobra waga według polskich siatek, nie? olej to!! gdyby teraz miał już 4 kg, no to rozumiem, ale tak, to się nie denerwuj:*
pewnie że dobra;) Wiolcia nie przejmuj się, taki ma byc i już! :))

aaa jeszcze chciałam o tym ciśnieniu bo juz sama nie wiem co mysleć... bo zmierzyła mi dzis połozna ale tyle co wpadłam do gabinetu z biegu, jeszcze spóżniona i patrzę a tam wyszło 150/85!!! matko, myślę sobie! ale mówi że chwilę poczekamy, poleżę na KTG i zaraz potem zmierzymy bo tez jej nie pasowało, potem wyszło 133/85 to tez nie tak malutko:/ puls ciągle w granicach 100...byłam też dzis na EKG ze skierowania od rodzinnego i tak też wyszła przyśpieszona akcja serca ale też od razu wpadłam z biegu...no ale jak mierze u rodziców np wczoraj to tam 100/65 itp.... i skąd taka rozbieżność, ten puls to fakt - cały czas czuję szybki (tez tak macie?) cisnienie to nie wiem ale generaln ie na codzien jestem ospała i naprawde potrzebuje wręcz napić sie kawy, i jak troche sie poruszam, nawet cokolwiek robie to czuje że to serducho wali, jakby nie wyrabiało z wysiłkiem, zadyszki nie mam tylko to uczucie walenia:/// w srodę jeszcze ide na wyniki z krwii na magnez, potas i TSH a w piatek na wizytę do rodzinnego z wynikami. Martwie się bo nigdy nie miałam nadciśnienia wręcz odwrotnie

Ja miałam nadciśnienie w pierwszej ciąży.Teraz też zaczyna się chrzanić.To jest tak, że jak masz nadciśnienie to nagle może Ci wyskoczyć bardzo wysokie i trzeba wtedy jechać na ip. Ale żeby stwierdzić takie nadciśnienie to trzeba je mierzyć przez np: tydzień po 3-4 razy dziennie po chwilowym odpoczynku, nie z biegu. Jak wyskakuje na na wrtości 140/90 to trzeba brać leki, a jak nie to jest ok. Poza tym są inne objawy nadciśnienia, jak np białko w moczu, opuchlizna.

Witam,

ja dzisiaj miałam wizytę :-)
Malutka waży 2300 więc urosła od ostatnie razu kilogram :-)
Tylko jakieś długie nogi jej wyszły ... to pewnie po tatusiu :-p

Oby do grudnia
Pozdrawiam papapa

Ja miałam nadciśnienie w pierwszej ciąży.Teraz też zaczyna się chrzanić.To jest tak, że jak masz nadciśnienie to nagle może Ci wyskoczyć bardzo wysokie i trzeba wtedy jechać na ip. Ale żeby stwierdzić takie nadciśnienie to trzeba je mierzyć przez np: tydzień po 3-4 razy dziennie po chwilowym odpoczynku, nie z biegu. Jak wyskakuje na na wrtości 140/90 to trzeba brać leki, a jak nie to jest ok. Poza tym są inne objawy nadciśnienia, jak np białko w moczu, opuchlizna.
białko i opuchlizna to juz chyba zatrucie ciążowe...?
No i co brałas leki na to w ciąży?
kiedy Ci to przeszło?
no i jak poród? miałaś przez to cc?
chyba pożyczę sobie aparat od rodziców na tydzien i będe mierzyć

carolka, kliwia wagi maluszków imponujące:)

reklama
Jak sie ma zatrucie ciążowe to ląduje się w szpitalu i zazwyczaj bierze się leki w zależności od tego co jest większym wskazaniem. Ja miałam zatrucie, ale u mnie bardziej było ciśnienie inna laska na oddziale też zatrucie ale u niej bardziej białko. Przy zatruciu ciąża kończona jest szybciej czyli wywołanie albo cesarka najpóźniej początek 38 tyg.

Do góry