reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
podejrzewam ze gin wie co robi haha ;] ale ogolnie to bedzie moj 3 pobyt w szpitalu w tej ciazy jak juz wiecie -mam nadzieje z enie ostani w sensie ze bedzie 4 raz po 36 tygodniu a nie ze w 30 tc urode jak syna.
no co ty!:-)nawet tak nie pisz:tak:

Ja też po wizycie
Generalnie czekałam 2,5 h bo było jakieś mega opóźnienie, okazało się,że wchodzą nowe przepisy i Pani dr musiała wszystkie karty przepisywać więc się zeszło

Nic w sumie ciekawego nie mówiła, wyniki krwi się poprawiły więc magnez będę brała tylko raz dziennie
Ale niestety po glukozie wyszła cukrzyca :no:
Jestem załamana, mam iść do diabetologa
Wynik przed 112 wynik po 2-óch godzinach już 151
ehhhh a taką książkową ciążę póki co miałam
spokojnie duzo kobiet ma cukrzyce w ciazy:-)...bedzie ok

kurcze ale dużo tych problemów z cukrzycą powychodziło :/ z ciekawości, dziewczyny z UK, czy u was jest jakaś profilaktyka w tym zakresie??

Angel, może w UK są jacyś bystrzejsi lekarze i poprowadzą należycie sprawę do końca. Choć wierze, że sprawa jest już zakończona, a był to jednorazowy wybryk Twojego organizmu
Atomówka nic się nie martw, to już prawie koniec ciąży, dla pocieszenia ja jestem na diecie od pierwszego dnia ciąży. Zobaczysz jak dostaniesz glukometr, będziesz wiedziała po czym cukier Ci skacze, więc to wyeliminujesz i tyle :). Wiesz glukoza to sam cukier, w normalnych posiłkach nie ma go aż tak dużo to i cukry powinny być ok. Życzę powodzenia

atomowka spokojnie ja na czczo mam 89,3 a po glukozie juz 124,3 gdzie zawsze mialam cukier jak niemowle :) Nie pamietam tylko czy noc przed badaniem nie pojadlam czegos, bo juz czasem tak mam :D
Jutro się okażę na wizycie :)

mata-kow no teraz to mnie pocieszyłaś :D jak wczoraj zobaczyłam wyniki to mało nie zemdlałam, bo było napisane, że norma to 109 :wściekła/y:
Już liczę godziny do wizyty jutro ale mam pietra:crazy:

ło matko nusia zaczynasz 30 tydzien Ale jaja nie chce mi sie wierzyc, ze to juz

Angel Mi tez nie chce się wierzyć , ze ten czas tak szybko leci :-):szok:

nusia super usg w 32 tyg a , a ile razy robia w irlandii usg?

Ewstra dwa razy:-/ ja miałam robione jakos w 13 tygodniu i teraz bede miała robione w 31-32. Dobrze ze byłam w polsce i posprawdzałam sobie wszytko i jest wszytko git:-)
Super ze po wizycie ok:-)

Ehh dziewczyny bedzie dobrze..
Najgorzej, ze do samolotu zastrzykow nie wniose a poki co powinnam kontynuowac branie..

Angel ja w lipcu brałam clexane( zastrzyki w brzuszek)( czy jakoś tak) i kupowałam je w polsce ( i to tez ze zniżka) moja mama była zdziwiona. A z recepty dostałam 30 zastrzyków. 20 zastrzyków wiozłam w bagażu rejestrownym i nic sie nie stalo, ani nikt się nie pytał.

podejrzewam ze gin wie co robi haha ;] ale ogolnie to bedzie moj 3 pobyt w szpitalu w tej ciazy jak juz wiecie -mam nadzieje z enie ostani w sensie ze bedzie 4 raz po 36 tygodniu a nie ze w 30 tc urode jak syna.

KAsiurek bedzie dobrze, wszystkie bedziemy myślami z tobą:-)

Ja też po wizycie .Ale niestety po glukozie wyszła cukrzyca

Wiele kobiet ma cukrzyce, trzeba uwaząc na to co sie je i bedzie dobrze:tak:

Tricia współczuje ci tej glukozy ale przynajmniej mogłaś poleżec i po odpoczywać:-)

reklama
Ale niestety po glukozie wyszła cukrzyca :no:

Niedobrze - kolejna cukrówka :no: No, ale trochę ograniczeń i na pewno wszystko będzie dobrze. Widać te badania bardzo potrzebne, bo nic nie wiadomo - niby książkowo, a tu niespodzianki -oby więcej takich nie było.

nusia dobrze że u Was dobre wieści w 100%

Dobra sama sie uspokoilam, damy rade ;-)

No pewnie że dacie radę - innej opcji nie ma

Do góry