reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

jopal może rzeczywiście niektóre dzieciaczki od razu komunikują, co myślą o naszym świecie. Ale trzymam kciuki, co by Edziu jednak zmienił zdanie i był grzecznym chłopczykiem.

reklama
witam miałam dzis wizyte u ginka no wiec najpierw badanie no i mowi szyjka ladna jeszcze potrzyma troszke potem robi usg i mowi o oo
40 tydzien i 3 dni BPD – wymiar dwuciemieniowy główki, czyli szerokość główki od ciemienia do ciemienia 100mm a
hc obwod główki 326mm 37tydzien
potem meczył sie strasznie bo mam duzy brzuszek i nie chciala nogi pokazac ale sie udało i
fl - długość kości udowej ma 71,9mm i tu tez 37 tydzien
potem brzuszek ac obwód brzucha dziecka 334mm wychodzi na 37ti4dni
A wazy 3254g wiec spaslaczek sie robi ;-)
i z tego wyszlo ze mam w ciagu 3 tyg urodzic a jak nie urodze to mam przyjsc do niego powiedzial ze ktg zrobimy i zaczniemy myslec ale niewiem w jakim sensie ;-) a z usg wychodzi na 6 luty porod zobaczymy co z tego wyjdzie ;-)

Ostatnia edycja:
Atan ojojoj, szczerze zazdroszcze, że jestes juz tak blisko rozwiązania! A córcia ładnie przybiera na wadze, chyba jest już gotowa do wyjścia :-)

Atan no to kawał Amelki masz w brzuchu,kurde no ale wielkie te nasze maluszki już
6 luty nieźle, nieźle zaraz będzie chyba druga marcówka rozpakowana

wedle @ jeden ginek mowil 21 luty drugi 15 luty bo jeden o skonczony 40 tydzien a jeden rozpoczety 40 tydzien liczy .. wiec z nimi zglupiec mozna ;-)
ale powiem wam ze zdziwil mnie calkowicie ... jeszcze zakonczenie badania poleciala krew zemnie i ja w :szok: on mowi wskkakuj spowrotem i bada i mowi nie to tylko szyjke porusz=yl rozwarcie nie poszlo ale spanikowalam p;owiedzial ze jak do wieczora bedzie kapac to mam jechac specjalnie wkladke mam ale jest biała wiec spok ;-) ale powiedzial ze jakiekolwiek nastepne krwawienie jechac do szpitala a powiedzial ze amleka moze juz sie urodzic bo rrozwinieta jest ;-)

reklama
Do góry