reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Super, ze wszystkie dzidzie dobrze się rozwijają.
Angel - u Emilki po usg w 12-tym tygodniu mój mąż powiedział "zobacz, nosek ma po mnie". Rzeczywiście na zdjęciu był nosek ładnie zokrąglony, a ja mam prosty i raczej szpiczasty. Mąż się nie pomylił, Emilka ma śliczny okrąglutki nosek.

Zapisałam się na usg i test pappa na poniedziałek, ale robią mi problemy z refundacją usg, więc nie wiem, czy coś z tego wyjdzie, jeśli każą m i płacić, to pójdę do innej przychodni. Mam jednak nadzieję, ze w poniedziałek wszystko się uda.

bozienka- doczekasz sie ;]

co do refundacji usg prenatalnego to nalzey si ekobietom po 30 roku zycia, kotre maja jakies wady genetyczne w rodzinie - po mimo tego ze ja urodizlam wczesniaka, rodzina ze strony taty jest glucha za swoje wsyztskie prenatalne badania place sama bo nie moge miec refundowanych. za moje usg placilam 230 złotych -nie załuje bo robia takie usg specjaisci!!!

Jeśli chodzi o moją refundację, to ja mam ubezpieczenie medyczne, które refunduje usg, ale nie refunduje testu pappa z krwi, więc zaproponowano mi w mojej przychodni, że usg będzie z refundacji, a za krew dopłacę. Zanalazłam jednak przychodnię, która też należy do placówek partnerskich mojego ubezpieczenia, a dopłata za krew byłaby niższa o 100 zł!. Ale telefonicznie powiedziano mi, że na skierowaniu musi być podany powód skierowania na test pappa, na co mój ginekolog stwierdził, że powodem jest sam fakt bycia w ciąży. Co najlepsze na stronie tejże przychodni jest napisane, że taki test zaleca się wszystkim kobietom, niezależnie od wieku, więc jakby co, to będę się kłócić, bo Pani recepcjonistka podważała zasadność testu u osoby poniżej 35 lat.
Czytałam negatywne opinie o teście, ale zdecydowałam się go zrobić, więc zależy mi, żeby zapłacić jak najmniej (co i tak oznacza 300 zł).

Byłam na usg genetycznym, lekarz powiedział, że wszytko ok, Dzidziuś zdrowy i oby tak dalej się rozwijał

Kasiurek Twoje fotki są b. wyraźne ale i na mojej widać buźkę, rączki i nóżki -Tatuś nie mógł się napatrzeć na swojego "syna" ja oczywiście niewiele widziałam podczas badania, bo monitora nie dało się przestawić...ale co tam najważniejsze, że wszystko ok no i mam komplet fotek :-)
chyba muszę znaleźć lepsze usg niż to szpitalne to będzie lepsza ostrość ;-)
Zobacz załącznik 387240

reklama
preneladna super ze wszzystko dobrze :) potwierdzona plec ?? ehh ja bym chciala juz znac korci mnie zeby kupic sliczna sukieneczke ale boje sie ze bedzie synek

Do góry